Gå til innhold

Provosert av NHO og NVE: Rederiforbundet ønsker storsatsing på havvind


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Havvind er ennå mindre lønnsomt enn vindkraft på land, og vil ha et voldsomt vedlikeholdsbehov i vårt klima. Å bygge ut og optimalisere vannkraften er mye rimeligere, og gir jevnere tilgang og mye lavere pris enn vindkraft. Å benytte Enova (forbrukernes penger) til dette er uansett absurd.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

"Det er allerede uenighet om plasseringen av Hywind Tampen, da både Fiskeridirektoratet og Norges Fiskarlag mener turbinene er i konflikt med et viktig fiskeområde."

 

Ja, det er godt at noen ser potensialet som ligger på havet for inntekter og nye arbeidsplasser i Norge.

På kommentarfeltet til artikkelen som omtaler Moss og Tønnesen etterlyser jeg tilbakemelding fra industrien på regnearket som viser at det er god fortjeneste på havet. Kombinasjonen fiskeoppdrett og energiproduksjon fra vind og bølger blir god butikk med en energipris på 30 øre/kWh.

Jeg ønsket korrigeringer av de 11 parametrene dersom det er feil, men uten svar tyder det på at regnearket er rett.

Skulle ønske det var mulig å få en debatt på et konkret plan i TU, da det er selve teknologien jeg mener er mest interessant.

Kan en havmerd av typen Nordlaks bygger i Kina brukes til vindturbiner?

Den er 400 m lang og 60 m bred, og hvor store ombygginger må til?

Sannsynligheten er stor for at havmerder med slike dimensjoner kan kombineres med energiopptak, og en fornuftig plassering er på en rekke i Norskerenna, da det er bølgefronten som er interessant.

Hvor store konflikter er det med fiskeriinteressene dersom anleggene ligger på en rekke 60 km fra kysten?

Det er også et tankekors at jeg som privatmann har 4 patenter knyttet til denne type anlegg, mens industrien, med enorme ressurser, trolig ikke har søkt om patent.

Vi var først med elektriske biler i Norge og det var stor optimisme rundt Think, men kunne Elon Musk og Tesla oppstå i Norge.

Jeg tror ikke det, da vi har en annen måte å tenke på, sammenlignet med USA.

Jeg fikk innblikk i tenkemåten gjennom bølgekraftengasjementet mitt, hvor en i USA lager konkurranser med høye premier og slipper alle til.

I Norge er denne type forskning styrt, hvor politikerne peker ut noe som skal forske frem en teknologi.

Lenke til kommentar

Det begynner å haste veldig hvis norsk industri skal bli ledende på flytende havvind. Hywind er allerede i ferd med å bli utdatert. Mens Hywind Scotland har 5 x 6 MW installert, så er skottene nå i gang med Kincardine Windfarm. Her er det snakk om 5 x 9.5MW. Det kinesisk/spanske selskapet Cobra Group bygger platformene, designet av Principle Power i California, mens selve vindturbinene er fra danske Vestas.

Endret av J-Å
Lenke til kommentar

Den eneste grunnen til at man er opptatt av vindmøller er at NRK ikke har fortalt om at resten av verden antagelig beveger seg mot flytende salt reaktorer. Foreløpig beregnet kostnad per kW/h er 3 US cent. Kull 5 US cent. Altså billigere og mindre forurensende enn den eksisterende teknologien.

 

Jeg antar at når toget går så står Norge på perrongen og skjønner ikke hva som har skjedd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...