Jump to content
magnkra

[Løst] Android Auto i VW fungerer ikke

Recommended Posts

Jeg har forsøkt å koble til min Samsung S9 til min ny-leasede Volkswagen Polo 2019, men dette fungerer ikke.

Når jeg kobler til telefonen får jeg beskjed om å velge lading, filoverføring, etc på telefonen. Når jeg velger filoverføring/lading, etc, får jeg beskjed på bilens medieskjerm at kontakten mellom telefonen og medieenheten ble brutt.

Jeg bruker den høyre usb-porten under mediesenter-enheten (1 av 2 tilgjengelige) i bilen den originale usb-c-kabelen som medfulgte min telefon.

Jeg har forsøkt med android auto arm64-v8a fra apkmirror, men når jeg starter denne appen på telefonen får jeg beskjed på telefonen om at "Noe gikk galt - google play tjenester ser ikke ut til å virke akkurat nå".

 

Finnes det noen måte å få dette til å fungere? Er utrolig kjipt uten GPS, etc, på bilen.
 

Share this post


Link to post

Jeg har lest, og vet av erfaring at Samsung plages med å samarbeide med noen av VW sine mediasystemer. Jeg fikk det bekreftet etter jeg gikk over til Huawei, for da var tilkoblingsproblemene borte.

Share this post


Link to post

Jeg fikk det til!
Når jeg kobler telefonen til bilen med kabel ved oppstart av mediespilleren, så fungerer det. Om jeg kobler den fra, og så forsøker å koble til igjen, fungerer det ikke. Bilen må da skrus helt av med tenningen, og så på igjen med telefonen koblet til for at det skal fungere igjen.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Jeg fikk det til!

Når jeg kobler telefonen til bilen med kabel ved oppstart av mediespilleren, så fungerer det. Om jeg kobler den fra, og så forsøker å koble til igjen, fungerer det ikke. Bilen må da skrus helt av med tenningen, og så på igjen med telefonen koblet til for at det skal fungere igjen.

Da kan du vel markere denne tråden som "Løst".

Share this post


Link to post

Samsung bruker egne USB-drivere i sine mobiler. S9-modellene er bekreftet å ikke funke med enheter som ikke støtter MirrorLink, og de er veldig strenge på å dele ut oppdaterte rutiner for ML til produsenter av, for eksempel, bilradioer.

 

Har selv en S9+ som jeg ikke får brukt med Pioneer-radioen i bilen med USB på grunn av dette MirrorLink-tullet.

Share this post


Link to post

Merkelig definisjon av "løst" man opererer med her inne.

 

Prøvde å koble min Motorola X4 til en 2019-modell Golf jeg leide i Spania for en stund siden. Nøyaktig samme problemet der, både med USB 2- og 3-kabel. Bluetooth funka, men da får man bare handsfree + lydstrømming, ikke GPS på hovedskjermen.

 

Nok en grunn til at min neste bil ikke blir VW/Skoda/Audi.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...