Gå til innhold

Forhandle boliglån/bra rente? Førstegangskjøper


Anbefalte innlegg

22 år gammel og nylig kjøpt første bolig. Årsinntekt 500.000kr.

 

Har fått lån på 4.2 millioner med null egenkapital, mye grunnet kjellerleilighet med 3 soverom som kan leies ut til studenter og dekke lånet i sin helhet, og litt godsnakking med banken.

 

Jeg har kun 2 banker å forholde meg til - DnB og Nordea. DnB har hittil gitt meg rente på 2.54%, noen sier det er bra, andre mener den er høy. Nordea sa de kan tilby lavere. Hva regnes som god rente når man låner 4.2m uten egenkapital?

 

Med 2.54% over 25 år er det grovt 18.5k per måned der ca 10k er avdrag. Leieinntekter er 18k cirka.

 

Ellers vurderer jeg også ta lånet på 30 år for å ha det litt enklere de første ukene, og et lavere 'minimumsbeløp', og heller når jeg har gode tider betale inn 20k hver måned på lånet og korte ned tiden på egenhånd.

 

Er 2.54% en god rente i dagens marked? Foreldre anbefaler meg å ta fast rente, andre flytende, men kjenner få som har erfaring eller godt innspill.

 

Anonymous poster hash: 3ec83...1be

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg synes ikke 2,54% er ille mtp 0 egenkapital. Etter hvert som du får betalt ned på lånet bør du kunne forhandle deg til en bedre rente. Er vanskelig å si noe helt presist her siden banker i utgangspunktet ikke gir lån uten egenkapital.

 

Fastrente er en forsikring mot renteøkninger. Hvordan går det om renta går opp med 5-6%? Dersom det går bra ser jeg ingen grunn til fastrente. Dersom det medfører at du må selge så bør du velge fastrente - forutsatt at renta på fastrente ikke er for høy selvsagt.

 

Du bør også kalkulere inn at du kommer til å få noen perioder uten leieinntekter.

Dersom leieinntektene er skattepliktig bør du sette av 22% av leieinntektene til det.

Lenke til kommentar

Det er en brukbar rente for 100% finansiering.

 

Tidlig innfrielse og fastrente er mer styr siden du må betale underkurs for rentene banken går glipp av hvis du gjør det. Dersom du har planer om å sette opp en lang betalingsplan med ekstra innbetalinger for litt løpende fleksibilitet bør du ikke inngå fastrenteavtale på hele lånebeløpet.

 

Når belåningsgraden din kommer under 85% kan du mest sannsynlig reforhandle eller refinansiere hele lånet til bedre renter igjen, så om du har planer om å nedbetale lånet såpass ila noen år bør du heller ikke tegne en fastrenteavtale som løper lenger enn til du er klar til det. Om man legger til grunn litt forsiktig prisvekst i et par år, og normale avdrag, så går det fortere enn du tror.

Lenke til kommentar

Takker for svar.

 

Jeg har forsåvidt lånt 100% av prisantydning da jeg fikk kuppet boligen utenom budrunde raskt på privatvisning. Men boligen er samtidig taksert cirka 500.000kr høyere enn prisantydning. Vil banken se på prisantydning som lånegrad, eller verditakst som belånångsgrad?

 

Anonymous poster hash: 3ec83...1be

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...