Gå til innhold

ARC problemer med ny lydplanke


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har en samsung ue55HU7505 og har nylg kjøpt meg en HW n860 lydplanke. 

 

I lydplanken har jeg koblet Apple TV 4k og en HTCP i de 2 HDMI -inn inngangene. Det er igjen fra planken i HDMI ARC en HDMI kabel til TV`N i HDMI ARC der. 

Det fungerte fint i noen timer, og jeg kunne bytte mellom de to enhetene fra fjernkontrollen til lydplanken.

 

Nå er det helt umulig. Lydplanken viser TV ARC i displayet, og reagerer med å sette HDMI1 når jeg f.eks trykker på fjernkontrollen til Apple TVn, men det skjer ingenting på tv`n. Ser i blant ut som den prøver

å bytte til HDMI 1, men det står bare at det ikke er koblet noe kabel til. Har forsøkt å sette opp ANyNET CEC på nytt, og koblet alt fra hverandre og inn igjen, men får det ikke til. 

 

Det som derimot fungerer er vist jeg kobler HDMI kabelen mellom planken og TV`n i HDMI 1-inngangen i TV`n. Men da er det jo ingen mulighet for å bytte mellom enhetene, da får jeg kun opp Apple TV` som er i HDMI 1 på lydplanken..

 

Hjeeelp? 

 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Pga CEC måtte benyttes for å få ARC til å funke hos meg, så fjernet jeg hele greien til slutt. Det har med rekkefølge ting slås på for å få det til å funke korrekt av og til.

 

Hos meg funket det en stund, så forsvant lyden og skjønte aldri hvordan jeg fikk den tilbake nå den kom tilbake.

 

Normalt så har TVen kun 1 HDMI inngang som støtter ARC ut, pleier å stå ved siden av inngangen på TV, har normalt vært nr 2 på alle de TVene jeg har vært borti. Noe jeg leser av innlegget ditt at det ser ut som du har gjort.

 

Lyd innstillingene på TV kan også måtte justeres til ARC. Du kan også teste med å sette til stereo eller surround. Noen mottakere takler av go til ikke alltid en av signalene.

 

Så må lydplanken også settes til riktig inngang.

 

Men siden du har Samsung på begge enheter, og relativt nye, så burte dette funket veldig enkelt. Ville nok kanskje kontaktet Samsungs kundeservice og hørt med dem.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Ja bør få samme lyd kvalitet.

Planken må kobles til ARC på TV.

Apple TV kan kobles til hva som helst.

 

På min TV, når jeg slår på Apple TV, slår planken og TV seg på.

Setter jeg Apple TV i dvale, slås også TV av og dermed planken.

Jeg gjorde dette og tilbakestilte lysinnstillingene på tv-en , da funket det veldig bra . Var på nippe til å levere planken tilbake !

Lenke til kommentar

Samme hvilken HDMI inngang på tv-en ?

Vil man få samme lydkvalitet på planken ved å koble Apple TV direkte til tv-en enn til lydplanken ?

 

Når det kommer til lydkvalitet, så er jeg ikke sikker på hva Apple TV støtter eller lydplanken. Men du bør ikke høre forskjell siden det er lydplanke det er snakk om (Mange av de er gode nok til sitt bruk).

 

Men normalt får man bedre lyd å kjøre utenom TVen, da de fleste TVer ikke støtter mer enn komprimert lyd ut, (gjør det hvis man sender stereo). Men igjen, en del lydplanker støtter for eksempel heller ikke DTS lyd (Sonos er ett eksempel).

 

Hadde du hatt lydplanke med full støtte for Dolby Atmos osv, så ville du enkelte ganger fått bedre lyd å kjøre utenom TVen.

 

Mye av dette løser seg når eARC blir normalt.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har sett litt på diverse lydplanker, bl.a HW-N860 til bruk med en Q9FN. Vil disse to harmonere fint sammen?

 

Er klar over at lydplanken støtter DTS:X og Atmos, noe selve TV-en ikke gjør. Dette plager meg dog ikke da dagens HDMI og optisk ikke støtter / takler overføring av slik lyd fra TV til eksterne lydkilder.

 

Tanken var Apple TV 4K / DTS:X / Atmos Blu-ray koblet inn i lydplanken og lydplanken videre inn i TV. Bygde gå greit det?

 

Andre anlegg jeg har sett på er HT-ST5000 fra Sony og HT-ZF9.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...