Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst] Komplett gamer PC hvordan starte recovery.


Anbefalte innlegg

En tidligere kollega har spurt om hjelp til å redde spill pcen til sønnen sin. Løsningen blir å reinstallere windows her.

 

Men ser at det er en recovery partition som sikkert kommer fra komplett.no og nå har de stengt chat/tlf så får ikke spurt dem.

 

Noen som vet hvilken tast som trykkes ned på komplett gamer pc for å starte recovery?

 

Maskinen er ganske ny regner jeg med, ca 1 år eller noe. Er også Win10 her. Har gjort klar en USB drive med ny Win 10, men det var da jeg oppdaget Recovery partisjonen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tips fra en på komplett var å når man kom til påloggingsvinduet med brukernavn og passord så hold Shift knappen nede og velg å skru av nederst til høyre. Da kom man inn i Windows sin "reparer, recovery etc" menyer. Fikk da kjørt tilbakestill funksjon og win10 ble reinstallert med riktig key etc. Key var ikke klistrer på kabinettet så håper komplett.no har rutiner for å lagre hvilken key som tilhører hvilke kunder etc om harddisken tar kvelden om man må kjøre en 100% ren installasjon fra DVD eller USB.

Lenke til kommentar

... håper komplett.no har rutiner for å lagre hvilken key som tilhører hvilke kunder etc om harddisken tar kvelden om man må kjøre en 100% ren installasjon fra DVD eller USB.

Forhandlere skal ikke lagre key. Den blir lagret hos Microsoft når du logger deg på med din Microsoft konto. Dermed trenger man ikke noen key for å reinstallere på en allerede registrert PC.

Lenke til kommentar

@Hårek - ganske praktisk, men problemet blir da om bruker som eier pc ikke har peiling på hvilken konto, mailadresse, passord eller annet som er tilknyttet denne Microsoft kontoen. Kan nok ta bøtter år og vintre før man får overbevist Microsoft til å gi rette opplysninger slik at man finner ut av det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...