Gå til innhold

Samsung HW - K960. Bare problemer..ELLER?


Anbefalte innlegg

Prisen lå på rundt kr 14990 da den var ny, så ned til 9990,- , og så kr 7990,- en stund, før den nå er priser til kr 5990,- (tilbud Elkjøp). Det frister litt.. Den har fått mye lovprising (når den virker). 

Samsung kommer med sin nye modell N960 (med DTS:X og Atmos om de holder det de lover) rett rundt hjørnet.. 

 

Jeg har altså vurdert denne en stund, men har lest mye "skremsel" om knotete veier for å oppnå Atmos (greit nok, jeg er fornøyd med 5.1 fra TV/Netflix, osv), tap av lyd fra bakhøyttalere/subwoofer (dette ønsker jeg IKKE), dårlig Samsung support, ingen DTS:X (greit nok), osv. Og det virker å være begrunnet. Det virker ganske utbredt, men ofte kan det være at de som trenger hjelp er de som skriver hyppigst om feil de finner. Færre som skriver noe når de er fornøyde. Samsung kom med en oppdatering i fjor sommer der man fikk kjørt 5.1 istedet for kun 2.1, etter en del "skrik" fra markedet. Virker litt merkelig hele greia med meldinger som "Best i klassen" og "Advarsel: hold dere unna!". 

 

Det jeg lurer på om det er mange med GODE erfaringer med dette produktet?

 

Vil gjerne ha god (nok) lyd i stua, helst trådløst, og helst med god surround med bakhøyttalere. Og helst uten å bruke tid på "problemløsing". 

 

Fungerer Samsung HW - K960 som 5.1 anlegg, eller er det også her et slitsomt produkt å forholde seg til??

Endret av Holke
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Er veldig fornøyd med min. Dolby Atmos fungerer veldig bra med Apple TV 4K nå. Mye materiale i iTunes og Netflix med atmos.

 

Det jeg ikke er fornøyd med den er at den ikke støtter Atmos via arc, men det er ikke Samsung sin feil. eArc kommer med støtte for det på neste modell.

 

Ellers mister jeg Dolby Vision når Apple TV er koblet via planken.. Så enten Vision eller Atmos.

 

Lyden ellers er jeg veldig fornøyd med. Du får utrolig mye lyd i TV-stua og det tar ikke så mye plass. :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Er det noen som har en god oversikt over disse lydformatene? Jeg har en LG C7 som jeg tenkte kjøpe enten K960 eller N960 til og koble direkte til TV-en og kanskje spille noe på en sjelden gang, men er også blitt "skremt" av at det ikke går an å få skikkelig lyd vha. eARC eller lignende. Hvor godt vil jeg kunne utnytte lyden om jeg ikke får overført det skikkelig? Drukner i begrep og forkortelser når jeg prøver søke dette opp selv. Har lyst å kunne spille LG C7 siden DTS-X/DD+/Dolby Atmos, tror jeg. Usikker på om jeg har kontroll på begrep.

Endret av Gjest
Lenke til kommentar

ARC vil på fleste TVer være begrenset til DD+. Noen få støtter også DTS via ARC.

Nå aner jeg ikke hvor mange innganger disse plankene har, men det beste er å koble rett i planken istedet for å igjennom TV, om mulig.

 

Om lyden skal hentes fra APP på TV, er det ikke nøye egentlig. Vet ikke om noen streamingtjenester som har bedre enn DD+.

 

Atmos sier ingenting om lydkvalitet, bare at finns informasjon til høydekanaler i lydsporet.

Lenke til kommentar

Det er vel kun AF9-TV'en som så langt støtter eARC har jeg skjønt. Ikke helt sikker.
Men Samsung HW-K960 støtter kun DTS 5.1, og ikke DTS-X, og klarer heller ikke levere Dolby Vision-HDR formatet.. 

Det skal være fikset med den nye HW-N960. For å få skikkelig Atmos-lyd så må man ha HDMI fra Arc i lydplanken til Arc i TV'en, og så koble til en ekstern enhet i HDMI-slot 1 eller 2 på lydplanken. En Blu-ray spiller, XboX, Apple-TV 4K osv.

"Hvis du derimot har TV-en tilkoblet HW-N960 via ARC, så har denne begrenset støtte for Dolby Atmos. Det vil si, hvis lydformatet er Atmos i Dolby Digital Plus-formatet, så går det. Strømmetjenester og filmfiler med komprimert Atmos fungerer, men Blu-ray som så å si alltid har pakket Atmos med tapsfritt Dolby TrueHD støttes ikke."

Sitat herfra: 
https://www.lydogbilde.no/test/samsung-hw-n960

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...