Gå til innhold

Oppgradering av PC (gtx780) til gaming @ 1440p


Anbefalte innlegg

spesielt når du bikker opp i 80 c på gpu... da er du ikke mange gradene under throttleing :)

 

Er egentlig litt skuffa over støynivået på gpu-kjøleren ved høyere vifte%. Testa dette ved å manuelt øke hastigheten på viftene.

 

I praksis ser det ut som at kjøleren kan holde kortet under 80 grader på relativt lav/moderat vifte%. Det er det viktigeste. Da unngår man thermal throttling samtidig som kortet går stille nok.

 

Men at de i diverse reviews sier at dette kortet lager "lite lyd" på høy vifte% er bare tull med mindre det er noe galt med viftene på mitt kort. Skal sies at det høres ut som relativt små vifter som går fort, og ikke som at noe er galt. Men hadde vært irritert hvis disse viftene måtte gå på høy % ved gaming, for å si det slik.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

https://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_aorus_gtx_1080_ti_xtreme_gaming_review,42.html

 

Den har visst temmelig god kjøler, mener vel kanskje litt for mye boosta og dermed litt varm? Testbenken drar vel inn ambient luft på 20 ish celsius. 

 

Så Nissen har litt rett at den har bra kjøler/vifter, er jo et ordentlig beist av et 1080 ti :D

 

Jeg har selv 2 stk 

Gigabyte Aorus 1080ti :)
Lenke til kommentar

Kortet forsåvidt virker ekstremt imponerende og så langt er jeg fornøyd. I praksis ved gaming så går viftene ikke opp i høy %. Ihvertfall ikke slik kabinettet mitt er i dag og med dagens innetemperaturer.

 

Og ja, det booster (MSI Afterburner) greit (1900+) da jeg kjører 3DMark eller Witcher. Derav oppe å rører på 80 grader med litt ekstra vifte%. Så i praksis er jeg nok ganske så langt unna å ha et reelt problem. Det oppleves altså som relativt stille i praksis.

 

Påpekte bare at jeg synes viftene ved høy % (manuelt styrt / tvunget frem) er langt ifra lydløse. Når man leser enkelte reviews på dette kortet så høres det litt ut som at selve viftene ikke lager noe særlig lyd når de drar på, noe jeg er uenig i. :) 

Lenke til kommentar

Kjørte en firestrike nå.

 

Max GPU temperature: 76 degrees

Max GPU usage: 98%

Max core clock: 2000mhz (ser ut til å ligge mest rundt 1850-1950 under last)

Max fan speed: 62% (man hører viftene på kortet jobbe da jeg sitter rett ved siden av lukket kabinett). 30% er helt lydløst, 40-50% er noe mer subtilt. 60%+ hører jeg veldig lett i et stille rom.

 

Har ikke overklokka eller justert på noe strøm. Kjører bare standard boost med default vifteprofil.

 

Tror ikke jeg skal klage på dette med tanke på at den autobooster til 2ghz. Skal kjøre en del firestrike etter hverandre etterpå for å sjekke hvordan kabinettet dealer med å dytte ut varme over tid.

 

Edit: Etter 4 firestrike runs til etterhverandre ser alt ganske så likt ut. Vifte% makset ut på 69% (+7), temperaturen makset ut på 80 grader (+4). Autoboostet clock ser lik ut mellom 1850 og 2k.

Endret av arsovik
Lenke til kommentar

Hører du viftene over lyden i spillene dine? Eller er det bare når du tester..

 

Nei, ved bruk av lyd i spill eller noe musikk så hører man det ikke. Helt konkret er viftelyden på utsiden av kabinettet rundt 32 dB med vifte% rundt 60-70, mens lyd/musikk fort er 50 dB+. Da drukner viftene bort.

Lenke til kommentar

Neida. Ingen torns her :) Fornøyd. :w00t: Kortet lar også vifta stå stille (eller < 30%) på en del eldre eller mindre krevende spill. Digg.

 

Men stiller spørsmål til at reviewers kan si at vifteblås nesten ikke går an å høre. Det er meget enkelt å høre hvis et rom ellers er helt stille. Testet dette selv ved å skru fan% fra 0 til 60+ i et helt stille rom. Så her er det reviews og bruk av ord som har skapt et visst bilde og forventning hos meg. De har nok også først og fremst ment "helt stille" i forhold til en del andre bråkejævel-kjølere, og ikke sånn generelt tenker jeg.

Endret av arsovik
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Liten oppdatering. Aorus 1080 Ti xtreme kortet fungerer absolutt best mtp performance/støy for meg med følgende:

 

- Default temp. limit (84 grader)

- Default power limit

- Fan% profile: 0fan% opp til 50 grader. Maks 55fan% rundt temperatur-limit (84 grader)

 

Kortet kan da ikke høres i det hele tatt og yter godt. Det er helt stille. GPU-boost ligger da mellom 1870-2000mhz ved lengre spilling av intense spill. Typ Destiny2, Witcher3 i 1440p på en 144mhz skjerm og g-sync.

 

Med slike settings treffer kortet til slutt temp-limits/power-limits rundt 84 grader. Men boost er fortsatt aktiv og dropper aldri under 1870mhz. Stort sett ligger det rundt 1950mhz.

 

Veldig fornøyd! Er helt vilt hvor bra spill ser ut og flyter på denne riggen. Og den er stillegående.

 

En mer agressiv vifteprofil på kortet lager mye mer støy, og det virker som at kortet allikevel runder 80 grader til slutt uten å nødvendigvis gi noe særlig mer core boost. Man drar altså mer strøm og lager mer støy til ekstremt liten gevinst med en mer agressiv vifteprofil.

Endret av arsovik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

throttler ikke kortet ved rundt 80 grader?

 

Grafene fra Afterburner indikerer at den treffer power og thermal limits rundt 84 grader ved 100% gpu usage over tid. Boost holder seg samtidig stødig mellom 1850mhz og 2k (stort sett rundt 1950mhz som sagt), så det ser først og fremst ut som disse limitene forhindrer at temperaturen øker ytterligere. Det er ikke slik at den klokker ned til (eller under) 1746mhz boost som kortet reklamerer med hvis det er dette du lurer på?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...