Gå til innhold

[Løst] Investere i ikke børsnotert selskap


Ki80

Anbefalte innlegg

Jeg har fått tilbud om å investere i et ikke børsnotert selskap der aksjekursen er på 2000 kr aksjen. Det er få aksjer 100.000 i dag og firmaet er vurdert til å være verdt en god del- rundt 200mill... Synes det virker som en høy aksjekurs, aldri hørt om så høy verdi før, kun verdier mellom 5 kr-300-400 kr aksjen... Hva hvis de går på børs og kursen stiger, feks 10x så plutselig kan jeg selge for 10.000 kr aksjen.. Noen som har noen meninger om dette? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pris per aksje har ingen betydning annet enn praktisk: En høy pris per aksje gjør det vanskeligere å kjøpe aksjer for ett bestemt beløp. F.eks. hvis du ønsker å gå inn med 15k i et selskap, har du ikke mulighet til det hvis prisen er 10k per aksje. Da må du velge å enten gå inn med 10k eller 20k. Derfor er det vanlig å splitte opp aksjer dersom selskapet vokser. F.eks. kan man splitte 1:10, slik at hver aksje blir til 10 nye aksjer.

 

 

Hvem har vurdert selskapet å være verdt 200 mill? Hvordan er det vurdert? Hvordan inntjening har selskapet?

Endret av Markedsfundamentalisten
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Takk, det er et utenlandsk teknologiselskap som foreløbig ikke har stor inntjening men er på utviklingsstadiet så det er fortsatt stor usikkerhet. Men da skjønner jeg, da vil antall aksjer sikkert økes hvis de går på børs! 

Ah, er de som har ringt rundt den siste tiden, fra en elendig telefonlinje som trolig stammer fra den 3. verden?

Lenke til kommentar

Vær forsiktig. Ikke kast bort penger på tull. Hvis du ikke tror du vet bedre enn de som sitter og jobber med dette 24 timer i døgnet, så kan det å innse dine begrensninger være en fordel. 2000 kr høres lite ut i den store forretningsverdenen, men det er et stort nok beløp å miste for unge håpefulle. Det er mat for 1 måned.

Lenke til kommentar

Jeg lurte egentlig bare på aksjekursen, da jeg ikke har hørt om så høy før. Fikk et fint svar på det

 

 

Aksjekursen blir jo gitt ut i fra hvor mange aksjer som er utstedt. Som du sier så er selskapet verdsatt til 200M, deler du dette på 100 000 aksjer får du 2000 per aksje. Det er rett og slett bare en skalering. De kunne like godt utstedt 1 million aksjer som ville gitt en aksjekurs på 200 per aksje. 

 

Forøvrig er det ikke uvanlig i dag med kurser over 1000. Se bare på Amazon, en aksje i Amazon koster rundt 2000 USD i dag. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...