Gå til innhold

Han har boret seg ned til 1500 meters dyp på Gardermoen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Geovarme er ganske ferdig forska. Sjølv om det boreteknisk er ein del arbeid som gjenstår for å få ned pris pr. meter nedanfor dei første hundre meterane. Problemet er at dei kapitalsterke energiselskapa mister salg dersom store bygg og boligkompleks har eigne energikjelder. Dermed blir ikkje industriell kapital lokka av denne energi forma. Istaden blir pengane putta i energiproduksjon frå djup jordvarme, som er betydeleg mindre effektiv og ikkje særleg miljøvennleg heller.     

Lenke til kommentar

GEO for snøsmelting går fint med 2-300 meters brønner

Rullebaner har en spesiell asfalt, meget kostbar. Asfalt på varme rullebaner slites når sol og tunge fly får jobbe... ( er ikke mye vekt men litt) ville vurdert å ikke bruke kun dype brønner, med 200 meters brønner kan du både smelte, kjøle og bruke rullebane som solfanger eller frikjøling.... her er det ikke bare en løsning som er rett? Hybridløsninger er interessant

 

Anbefaler eksperter å sjekke hybridsolceller, dette er en game changer, vi snakker plutselig om off Grid for alle bygg. Det råeste innen ny energiteknikk!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...