Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Tilstandsrapport (Taktekking) spørsmål


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Vi driver nå og ser etter en større bolig og kom over en som vi syns var attraktiv, men er litt usikker hva som menes i ett av punktene.

 

I tilstandsrapporten fra takstmann står det følgende:

 

Undersøkelsen omfatter visuell vurdering av taktekkingsmaterialer. Her kommenteres også undertak, vind skier og gesimser.

 

Taket er originalt og tekket med teglstein som ligger godt og var uten synlige mangler/skader av enkeltstein på befaringen. Befaringen er foretatt fra bakkenivå. Undertak består erfaringsmessig av papp eller sutaksplater, strø og lekter i normalt god stand. (nivået under papp/sutak er ikke kontrollert).

TG 1

 

Konklusjon/Vurdering

Taktekking/panner må fortløpende vurderes

 

 

Det er konklusjonen/vurdering vi undret litt på, mener han att han ikke har hatt noen tilstrekkelig vurdering av taktekkingen, eller at det må utbredes? :hmm:

 

Takk for svar :)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det betyr at takstmann har stått på bakken, kikket opp på taket og har konkludert med at han ikke så noe unormalt med taket fra der han stod. Lekter og undertak har han vurdert som "erfaringsmessig i normalt god stand". Dette er bare gjetting da han ikke har sett lektene og undertaket. Han vet ikke en gang om undertaket i det hele tatt eksisterer siden han ikke kan rive taket for å taksere det..

Lenke til kommentar

Det er som forumtrollet sier, takstmann har bare stått på bakken og kikket på taket, og resten er gjetting. Kort og godt full ansvarsfraskrivelse. Dessverre vanlig prosedyre blant takstmenn etter min erfaring. Det burde i det minste stå en tilstand på taket innvendig hvis vedkommende har tilgang til loft eller lignende, det gir i hvert fall en god indikasjon på om det er lekkasjer eller har vært problemer med taket.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...