Gå til innhold

Svindel tilsynelatende fra venner på reise.


Anbefalte innlegg

Vil be folk være på vakt mot slike mail og rapportere at mailkontoen er stjålet om de mottar noe lignende.

Jeg håper dette kommer til deg i tide. Jeg gjorde en tur til Donetsk, Ukraina og min bag ble stjålet med mitt internasjonale pass og kredittkortet mitt inne. Ambassaden er villig til å hjelpe meg med å ta et fly uten passet mitt, jeg trenger bare å betale for billett- og hotellregningene. Til min forferdelse, kan jeg ikke få tilgang til pengene mine uten kredittkortet mitt og kontakte banken min, men de trenger mer tid til å gi meg et nytt kort. I denne uheldig situasjonen tenkte jeg på et lån som jeg kan betale tilbake så snart jeg kommer tilbake. Jeg trenger virkelig å bli med på neste flytur. Jeg trenger 18,200NOK. Fortell meg om du kan hjelpe meg gjennom Western Union fordi det er det beste alternativet jeg har.

 
Gi meg beskjed om det er mulig.
 
Jeg venter på svaret ditt
 
Mvh Per
Det var veldig mye som ikke stemte her:
-Jeg har aldri hørt om denne personen, men slikt sendes vanligvis til kontaktlisten til de som får konto stjålet.
-Skrivefeilene kan tyde på at det ikke er google translate, men noen som har lært seg litt norsk og klippet fra andre brev.
-Vedkommende påstår å være i en by som UD advarer mot å reise til. Ingen oppegående person ville gjort noe slikt uten mange sikkerhetstiltak.
-Ingen oppegående person ville reist til utlandet med kun ett kort, og i alle fall ikke i en lovløs krigssone.
-Ambassaden kan utstede nødpass, men kan ikke hjelpe noen å reise internasjonalt uten pass.
-Flyplassen i byen er bombet og stengt.
-Man får fly til Norge på dagen fra nærmeste flyplass for 3000NOK eller 1500 fra Kiev. Hotellrom i byen koster 1-200NOK/natta. Ingen hoteller i en krigssone vil la noen opparbeide seg en gjelde på flere måneders opphold.
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utfordringen er at ganske mange ikke sjekker så grundig som du gjør her, og svindleren trenger bare å treffe 1% av mottakerene for at de skal få napp - og da lønner det seg fort.

 

Ser det samme hver sommer i de fleste bedrifter hvor e-poster blir sendt til økonomiavdelingen med "hasteoverføringer", "er denne viktige fakturaen betalt?" etc.

Lenke til kommentar
Ser det samme hver sommer i de fleste bedrifter hvor e-poster blir sendt til økonomiavdelingen med "hasteoverføringer", "er denne viktige fakturaen betalt?" etc.

Det er kjent som CEO-scam, hvor noen som later som om de er i ledelsen sender en beskjed til noen som jobber med økonomi om et stort beløp som raskt må overføres og at det er viktig at dette holdes konfidensielt.

 

Og om sommeren ryr det også inn med fakturaer for "katalogoppføring" og slikt.

 

Da jeg studerte hadde jeg en jobb hvor en av oppgavene var å hente post i postboks, sortere og distribuere. Det uten klar mottager måtte jeg åpne for å finne hvor det skulle. Var fortsatt litt naiv da og ble overrasket over brev med brosjyrer som var sendt ferdig åpnet og med håndskrevne kommentarer i margen som "Dette er virkelig noen for oss!" og "Denne trenger vi! Bestill 10 stk.!". Jeg kan love at jeg ikke slapp noe slikt videre.

Lenke til kommentar

Vil også advare å ta opp en dialog mot noen man ser er svindlere for å erte dem eller bruke tiden dems med mindre det er via en veldig anonym konto som man kan stenge. Disse folkene vet å hevne seg og kan raskt misbruke ditt navn, din mailadresse eller ditt mobilnummer.

Flere som har blitt oppringt av "Microsoft support" og valgte å erte dem har opplevd at svindlerne gikk over til å la det se ut som om de ringte fra deres nummer når de prøvde svindle andre.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...