Gå til innhold

Google Home - erfaringer, tips og tricks


Anbefalte innlegg

Sist jeg var i USA plukket jeg med meg noen Google Home Mini, som jeg har koblet opp rundt i huset. Stue, kjøkken, bad og soverom. Jeg har laget høyttalergrupper, og bruker kommandoer som god morgen og god natt for å styre hva som kommer hvor, værmelding og andre ting, som togrutene til jobb.

 

I stuen har jeg koblet GH til en stor bluetooth-høyttaler, og satt opp slik at media (radio og Spotify) kommer på denne, mens GH-tilbakemeldinger kommer i GH. For lyd på soverom og bad holder det med GH. Har også kjøpt noen WiFi-styrte kontakter, og satt opp dette slik at GH slår av og på lys, varme og kaffetrakter. Funker enkelt og greit, litt morsomt til tider (Hey Google, tell a joke).

 

En ting jeg ikke får den til å gjøre er å sjekke min kalender, og gi meg første avtale for dagen. Må man bruke Google Calender for dette? Jeg bruker Exchange-kalenderen på jobben også til private avtaler, og disse er synket både til iPhone og Android-tablet, men GH klarer ikke å hente data derfra. Eller: Jeg har ikke funnet ut hvordan det skal gjøres. Noen forslag?

Endret av zanta
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Ikke norsk enda, men det er ikke noe problem. Fikk koblet opp 2xSony SRS-ZR5 i går, og fant da ut at muligheten for å sette opp stereo-par med L og R mangler (finnes kun for Google Home Max). Brukes til mye, lys og varme. Og kaffetrakter!

Endret av zanta
Lenke til kommentar

Hvilke smart-stikk bruker dere til kaffetrakteren? Ser gleden i ferdig kaffe når jeg står opp. Har en moccamaster, så det burde være relativt enkelt å starte opp den ved å ha en smart-stikk i veggen. 

Må man forresten si "Google" til Google Home? Hadde vært kjekt å kunne døpe den selv. 

 

Og har noen av enhetene til Google aux-out (3,5mm jack eller tilsvarende)? Har et par aktive høyttalere (ikke trådløse) som er veldig gode lydmessig, men som da avhenger av kabling for lyd

Endret av newman221
Lenke til kommentar

Jeg bruker smartstikk fra Dlink, men det finnes mange som funker med GH.

 

Må si OK Google eller Hey Google. Mulig det finnes hack for dette, har ikke sett behovet (enda).

 

Jeg har bare GH mini, den har tilkobling med BT til ekstern høyttaler. Du kan ev kjøpe en BT-AUX-dongle, men du er da avhengig av at både dongle og høyttaler slår seg på automatisk når medieoverføring starter. Jeg kjøpte et par høyttalere med Chromecast innebygget, det er enklere å integrere og styre: "Hey Google - Set volume on Sony speakers to 15 %".

Lenke til kommentar

Oki. Har Alexa i huset nå (Echo Dot). Søt liten sak, og den har jeg koblet til Bose Soundtouch med blåtann. Fungerer ganske bra, for etter siste firmwareoppdatering fra Bose går ikke høyttaler i sleepmode når den er koblet til via blåtann. 

Men irriterer meg at man må snakke engelsk med Alexa, og det ser ut til at Google kommer først med norsk. 

Men har de stabil og konstant blåtannkobling vil det jo fungere bra med en slik. 

 

Går det forresten an å koble flere Home Mini sammen slik at de danner sitt eget nettverk? Har to stk Bose høyttalere (bad og kjøkken), men skulle gjerne hatt 3 stk av de Mini-sakene for å dekke hele huset

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Fikk koblet opp 2xSony SRS-ZR5 i går, og fant da ut at muligheten for å sette opp stereo-par med L og R mangler.

Etter at jeg satte opp mine 2 ZR5-høyttalere som stereopar (L+R) i Sony-appen, ble de synlige som én høyttaler i GH. Etter dette får jeg stereolyd i stuen. 

 

Noe annet merkelig: Når jeg legger inn i Routines at den skal spille en radiokanal på Sonyhøyttalerne i stuen, og i GH på bad og soverom, virker dette fint for alle kanaler (jeg har prøvd) bortsett fra Radio Norge. Da får jeg lyd kun i Sony, selv om GH-appen viser at den har skjønt at den skal spille i de andre også. Når jeg beholder kommandoen, men bytter fra Radio Norge til noe annet funker det fint. Bytter tilbake til Radio Norge, så spilles det kun på Sony.

Endret av zanta
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...