Gå til innhold

pixler!


Anbefalte innlegg

har et 4mp kamera, men når jeg skal se på dataen så bruker jeg resize for å få bildene mindre. når jeg skriver dem ut, så blir de også mindre enn 4mp(?) da jeg skriver dem ut i 10x15. men spørsmålet er da om pixlene som kameraet har benyttet renner bort i de to ovenstående tilfellene. Da er det jo liten vits med 4mp på så små bilder??eller blir mpixlene tatt vare på slik at bildet blir mer detaljert likevel???

 

sikkert et amatørmessig spørsmål, men så er jeg jo en amatør også da, så håper på noen vettuge svar fra dere som kan mye om dette!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som AAnders sier, når du resizer fra f.eks 1600x1200 til 1024x768 presser du sammen bildet slik at du mister en del pixler.

 

Når du skriver du kan du derimot velge dpi. Dpi er Dots per Inch, pixler per tomme. Jo høyere dpi du har jo mindre og bedre blir bildet når du skriver det ut.

 

Så hvis du har lav MPix på cammet, har du ingen mulighet til å ha høy dpi, siden da blir bildet så litet.

 

Skal du kun ha bildene til PC-viewing slik at du resizer dem når du laster de ned på PCn, trenger du absolutt ikke 4MPix. Dersom du skal skrive ut bra kopier, er det en fordel med høy MPix (skriveren har selvsagt mye å si også)

Lenke til kommentar

Takk for gode svar. PåACDSee prigrammet kan jeg bestemme dpi'en på skriveren min, hva bør jeg velge da? Så mye som mulig? Har en Epson C82 med noe sånt som 4600 x 2600 dpi(sånn ca, husker ikke akkurat nå på jobb..), men utskriftsprogramet har jo ikke "x"!!, men kun en dpi som jeg kan stille på.

Kameraet er forresten et Pentax Optio S4. Er fornøyd, men folk har en tendens til åp blunke på blitsen. Ser ikke spesielt lurt ut på bilder det..Noe å gjøre med det?Bruker ikke antirøde øyne funksjonen, skjer likevel. Kanksje det bare er folkene det er noe i veien med? Kom gjerne med tips.

Lenke til kommentar

Så vidt jeg har forstått, er 300dpi 'ekte' fotoutskrift. Og ja, jo høyere jo bedre, men jeg er overbevist om at du klarer deg med 300dpi i massevis.

 

Jeg har Optio S, men bruker sjeldent anti-rødeøyne. Jeg pleier å ta bilder når folk ikke er helt klar over det, sånn i naturlig bevegelse osv. Ikke i 'anspent' stilling der de venter på at blitzen skal gå av. (Når de ikke kikker inn i kameraet blir det heller ikke røde øyne)

 

Jeg føler de bildene blir mer naturlig. Men, selvfølgelig, skal du ta portrettbilde eller av hele familien, er det ikke alltid like lett.

 

Uansett kan du ganske enkelt fjerne rødeøyne i et redigeringsprogram på PCn etterpå.

Lenke til kommentar

Jepp, har funnet ut det med antirødeøyne funksjon på redigeringsprogrammet for lenge siden. Problemet er at folk blinker når blitzen kommer, og da har de enten lukkede eller halvt lukkede øyne på bildet! Ser ikke særlig bra ut..Det er vel kanskje et vanlig problem. Evt så er enkelte folk mer "blunkeutsatt". Men har egentlig ikke hatt noen særlige problemer med dette tidligere (med mitt daværende Nikon APS-kamera).

Ellers så må jeg bare si at kameraet er kult, med alle de funksjonene man savner på Casio EX-Z4; TV-ut, variere eksponering, multippel autofokus, og man slipper den hersens dockingstasjonen! + at det er enda mindre og lettere. Så får jeg håpe bildekvaliteten er bedre også, men det vet jeg desverre lite om....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...