Gå til innhold

Koble PCen til TV ?


Anbefalte innlegg

Jeg har fått ny TV og har akkurat ordnet på TVen tilkoblingen til internet -  Wi-fi. Jeg har både på TV og PC fra Canal Digital. Men jeg jeg får ikke bilde fra PC til TV når jeg bruker PCen. Har prøvd på Kilde, bruker da HDMI 4, ellers er det Nettverk, men bilde kommer ikke opp der heller, men det er visst noen innstillinger der. Men jeg har en slik Scart boks (tror jeg det heter) som jeg kjøpte. Kanskje er jeg nødt å koble på den ? Har også hørt om noen som bruker ledning fra PC til TV, men det er litt trasig. Noen med råd ??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Oida, her høres det ut som du bør ta et grunnkurs i tilkoblinger på wikipedia. Hva mener du forresten med at du har PC fra Canal Digital? Canal Digital produserer ikke PCer.

 

• Å sende PC'ns skjermbilde til TV'en trådløst kan være utfordrende når du mangler relevant kunnskap og utstyr - kjøp en Chromecast eller fokuser på kabel.

• Det virker som du foreløpig ikke har noen kabel mellom TV og PC - da hjelper det ikke å endre kilde på TV'n til HDMI4, da du ikke har koblet til noe i porten HDMI4.

• HDMI er betegnelsen på en type kabel, det er også SCART - SCART er dog fullstendig utdatert, så glem alt om den og fokuser på HDMI. Dette er en HDMI-kabel:

41RPh1kjNpL._SL500_AC_SS350_.jpg

TVen din har flere innganger for slik kabel - har PCen din en slik kontakt? Hvis den har det, kjør en slik kabel - altså HDMI - mellom PC og TV, og merk deg hva kontakten du bruker bak på TV heter (f.eks HDMI 3). Bruk "Kilde"-knappen på TV til å skifte til den kanalen, og trykk Windowstasten+P samtidig på PC, velg "duplikat". Du skal nå se PC'ns skjerm på TV.

 

• Hvis du absolutt vil ha det trådløst: kjøp en Chromecast, og koble den til TV'n på samme vis som i forrige punkt. Denne vil trenge en ekstra kabel for strøm, til en av USB-kontaktene på TV'n din. Følg deretter denne instruksen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke poenget med å klusse med å få PC på TV. En smartTV gir deg aktuelle apper på skjermen og uten å knote med mus og tastatur. Hva nøyaktig er oppgaven du vil utføre med PCen tilkoblet TVen?

Kanskje vise bilder, spille spill, se porno eller jobbe? Det er plenty av gode grunner til å ha en PC koblet til tvn, dessuten er en haug av smart-TV helt elendig i grensesnitt og tar 4 ganger så lang tid å gjøre noe på som en PC.
  • Liker 3
Lenke til kommentar

HDMI fra PC til TV burde virke fint. Husk at du kanskje må bruke FN+en tast for å få noe ut på HDMI-porten til PCen. Cromecast er en løsning for trådløs overføring, men mange TVer støtter andre trådløse muligheter. For eksempel kan jeg caste fra min PC med Win 10 til min Samsung-TV uten annet enn at begge må være på samme LAN.

Lenke til kommentar

 

Som jeg nevnte i innlegg #2 er det normalt Win+P som skal trykkes, for deretter å velge enten "duplikat" eller "bare ekstra skjerm".

Jeg har HP-laptop, og har alltid brukt Fn+F4, men den gjør kanskje det samme som Win+P?

 

Win+P tror jeg skal fungere på alle windows-maskiner - Fn+Fx er derimot proprietært, da hver enkelt produsent setter forskjellige hurtigtaster på de forskjellige F-tastene. Det kan med andre ord være F4 på din, F8 på min, og ikke-eksisterende på OP's.

Endret av toth
  • Liker 1
Lenke til kommentar

HEI IGJEN, DET VAR JEG SOM BEGYNTE INNLEGGET, OG HAR FÅR MYE TIL Å FUNKE, TRENGER IKKE CROMESCART ELLER LEDNING, GÅR INN PÅ TVN PÅ APP OG FINNER DER BL A INTERNETT OG YOUTUBE, OG DET FUNKER GANSKE BRA, MEN IKKE SÅ RASK INTERNETT SOM PÅ PCN, OG DESSUTEN SÅ GÅR DEN SØKE-RUNDINGEN RUNDT HELE TIDEN, 

Endret av merterje
Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...