Jump to content

merterje

Medlemmer
 • Content Count

  492
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har en Nissan Qaskai og måler av og til bensinbruken. Vanlig på by og mellomkjøring sommeren er forbruket på ca 0,85 liter kr mil. Nå målte jeg igjen og 2 ganger var den på ca 0,95 liter år mil. Synes det er litt for mye og en økning. Men det kan skyldes det er litt rått vær i det siste og senhøst. Tar omtrent samme turen da. Eller kanskje jeg starter bilen flere ganger nå. Eller hva tror dere ?
 2. merterje

  Pratelinje ?

  En hobby er jo å snakke med folk. Husker for mange år tilbake var det pratelinjer som også var rimelig å ringe. Da fikk en kontakt med andre. Nå ser jeg kun en pratelinje og koster kr 100 for en uke, og en kan ringe så mye man ønsker. Men hvor mye blir telefonen min belastet ? Jeg har OneCall. Noen som har prøvd den linjen ? og er den ok ? Og fins det andre ok pratelinjer ?
 3. merterje

  Lyspærer til bilen

  Jeg har en Nissan Qashqai 2008 model, som har vanlig H7 lyspærer. Jeg har brukt noen Night Breaker lys som lyser noe fantastisk, men kort levetid. Må skifte pærer etter ca 8 mnd. Nå fins det noen vanlige lyspærer til samme pris som varer 3 ganger lenger, men de lyser ikke så fantastisk. Vet ikke om jeg skal bruke disse ? Grunn er at når jeg skal skifte pærer må jeg på venstresiden ut med et slags deksel som har sammenheng med luftinntaket. Og så må jeg hver gang kjøpe noe klipps som blir skade ved demontering som regel, men kan kjøpe ny. Så jeg er litt usikker hvilke lyspærer jeg skal velge ?
 4. Jeg har lastet ned en mengde apper på mitt nettbrett, og en eller annen app gjør det slik at det dukker stadig opp annonser og reklame på brettet. Jeg lurer på hvordan jeg skal finne den skyldige appen ? Jeg vet ca når det begynte, men vanskelig å finne hvilken app jeg lastet ned akkurat rundt den tid. Det blir litt av et arbeid hvis jeg må gå gjennom alle appene.
 5. Jeg har montert cromcaster, slik at jeg får sett diverse på nettet på TVn som fra YouTube og mer. Men det er klipp som ikke kan cromcastes, og lurer på om det er mulig å bruke ledning fra brettet til TVns USB, eller om det kan lastes ned en app... ?
 6. Jeg har en vanlig personbil, og hadde tenkt å kjøpe camingvogn. Men jeg trenger bare overnattingsplass på sommertid. Derfor vurderer jeg istedet 2 biler, og det går an å overnatte i en Volswagen Transporter f.eks.Jeg trenger bare en madrass og sovepose. Men lurer på hvilken bil jeg skal velge, brukt ?
 7. Ja det skal jeg svare på. Kjøpte en bruktbil 6 år gammel, og etter et par år så sluttet kaldluften å virke. Gikk til verksted og de fant ut at agregatet var defekt, pris kr 15000. Dette vil jeg ikke oppleve mer. Leste at hvis man bruker klimaanlegget uten gass, så kan det skade pakninger m.m og hele agregatet. Det anbefales å sjekke gassen hver 3-4 år.
 8. Jeg lurte på hvor man får sjekket gass på klimaanlegget på bilen, eventuelt etterfylle. Man kan selvsagt gå til merkeforhandleren, men det fins kanskje billigeralternativ. Vet at NAF ikke gjør det.
 9. Jeg vurderer å slette meg - min profil - på Facebook. Men jeg finner ikke ut hvordan jeg skal slette den. Noen som vet hvordan ?
 10. Jeg har innstallert da messenger, men når jeg ringet noen jeg kjenner får jeg aldri svar. Noen ringer også meg og da hører jeg ringesignalet og det kommer opp et lite bilde oppe på skjermen, vet ikke om det er av den som ringer, men jeg svarer uten at jeg hører noe fra andre enden. Er det noe jeg kan gjøre med innstillinger i Messenger eller kanskje det ikke er gratis ? Jeg bruker nettbrett, men det går vel greit. Jeg har da tråløs nett, kanskje er det nor med innstilling under telefon-funksjonen, eller jeg må ha på mobiltelefonen også ? Takker for hjelp.
 11. Hvordan skal man gjøre dette : Oppgrader routeren til nyeste firmware fra produsent og tilbakestille den til fabrikkinnstilinger. Ikke sett IP-adresser manuelt, men la DHCP-serveren i routeren gjøre dette, På min ruter trådløs så er det kun en knapp man kan trykke på, og etter min fornuft er det da bare å trykke på den, så skulle det ordne seg. Men det fungerer ikke. Men ruteren blinker slik den forrige gjorde. Jeg har også skiftet modem og den virker litt snodig, mens den forrige blinket neste alle lysene, mne den her så blinker kun det en lyset av og til. Kan den må innstilles på et vis ?
 12. Hvordan tilbakestille routeren til nyeste firmware fra produsent ??
 13. Jeg skal koble opp trådløs ruter til modemet, og har fått følgende tips : 1 Du må logge inn på router ved hjelp av en ledning fra Ethernet port på router og til PC. 2 Så går du inn i nettleser og skriver inn 192.168.0.1 i adresselinjen. 3 Da skal du få opp en meny og mulighet for å logge inn. Username - admin passord blank kun trykk enter. 4 Så går du ned til meny som på linken under 2,4Ghz og bytter ut mixed med N Se vedlegg 1 og her lurer jeg på hvor 192.168.0.1 skal settes inn ? og så skal jeg sette flere tall e.l. inn i det som vises i vedlegget ? Da skal jeg få opp brukernavn og passord og det kan jeg vel velge selv eller velge bare passordet og brukernavnet Admin ? Pkt 4 skjønner jeg ikke helt. Vedlegg 2 er vel riktig innstilt ?
 14. Jeg har ny ruter Dlink A-148 og den kan kobles til, men etter en tids bruk kobles den ut og ingen nettverktilkobling. Jeg feilsøker og får alltid til svar at jeg må ta ut kontaktene fra ruteren og vente i 10 sekunder og sette de inn igjen. Og da funker det igjen, midlertidig. Jeg går inn på innstillinger som vedleggene viser, taster for Skjult nummer, av for forbruksmålt kobling og IP automatisk som vises. Men det går an å koble til IP manuelt, da IPv4 eller IPv6, men da må jeg fylle ut noe, det er DNS og adresse, men vet ikke helt hva jeg skal gjøre om det ordner problemet. Leste en plass at man kan endre nettkort-driver også, men hvordan eventuelt ??
 15. Rare greier, når jeg kom hjem i dag, fikk jeg ikke koblet til nettet, DNS server svarer ikke, og da endret jeg innstilling. Krysset av for forbruksbasert internettforbindelse samt Felles. Etter en stund fungerte PCn igjen og jeg fikk nettforbindelse. Men igrunn vet jeg ikke hvorfor, eller om det var avkryssingen som løste problemet ???
×
×
 • Create New...