Gå til innhold

Skal lansere en ny elbil hver måned


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

 

Hvis Norge aksepter EUs tredje energimarkedspakke Acer ser vi nok en dobling og kanskje en tredobling av strømpriser, så da blir drivstoffprisene utjevnet og fossilt drivstoff et konkurransedyktig alternativ.

Jeg vet ikke hvorfor jeg gidder å spørre, for jeg regner med det tallet ditt kommer rett fra der sola ikke skinne, men kan du vennligste backe opp denne påstanden din?

 

For øvrig må du nok mer opp på en 5-6-dobling av strømprisen før den nærmer seg bensinprisen per km.

 

Denne er fra 2016 og sola skinner der du vet ;)

 

Og når smartmålene blir brukt fullt ut til det de er beregnet for vil prisen nok tredobles i perioder med mye forbruk.

 

Forbruk pr.km. er avhengig av ja, forbruket spesifikk bilmodell. Jeg regner med at biler med fossilt drivstoff "diesel spesifikk" nærmer seg 0.15 pr.km. i løpe av en tiårsperiode. Og ettersom fossilt drivstoff blir mindre ettertraktet vil nok prisene synke, med forbeholdt og noen grønne politikere klarer og avgiftslegge helt vilt da.

Dersom du skal snakke om eventuell utjevning av strømpriser mellom europeiske land, så må du ta utgangspunkt i makedsprisen for strøm i landene og ikke i pris til forbruker som du gjør, som inkluderer også nettleie, moms og alskens avgifter. Faktum er at prisen i Europa i 2017 var ca 25 øre per kWh (unntatt Storbritannia). Om vi får samme priser som Europa, så vil altså det ikke gjøre særlig forskjell. Det som gjør at prisene er lave, er et konstant overskudd av strøm som følge av at fornybar strøm bygges ut i større omfang enn behovet (og nedlegging/ombygging av kullkraftverk). Til tross for i snitt samme markedspris på strøm (fastsatt av strømbørsen Nord Pool) på ca 25 øre per kWh, var strømprisen til forbruker i Danmark ca kr 2,50 per kWh og ca kr 0,90 i Norge. I Danmark er de i ferd med å sette ned energiavgiften slik at strøm etter hvert blir markant billigere der. De gjør dette fordi de har gått bort fra fossilkraft (til vind og biobrensel) og vil i stadig større grad gå over til strømbasert energi til elbiler og varmepumper og annet.

 

Dersom vi får flere kabler til Storbritannia og kraftverkene kynisk sender strøm dit (dobbelt pris) vil det føre til høyere priser i Norge dersom nettet vårt er for svakt til å få tilført strøm fra andre områder. I og med at vi er med i Nord Pool vil effekten av kabler til England bli sterkt dempet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...