Gå til innhold

Jobbe med "tung" transport


LD93

Anbefalte innlegg

Noen har erfaring her med arbeide med å kjøre tung transport?

 

Må man ta lappen på forhånd på egen kostnad? ( Altså trailer osv )

Samt hvordan er lønnen i de forskjellige bransjene innen kjøringen.

 

Snakket litt med en gammel nabo et par år tilbake, Jobbet hele livet med å kjøre transport mellom tyskland og Norge,

 

Jobbet 1 uke, deretter 2 uker av osv osv. Dette var frakt av datavarer osv ( aner ikke for hvem ) men han lå på en mill i året sånn sirkus normalt og det virket som han koste seg godt.

 

Samtidig så var det ikke lenge siden jeg møtte en gammel skolekamerat som gikk den veien og tjener 500k i året men han kjører Norge rundt. Og har relativt lange dager og lenge borte fra hjemmet

 

 

Tips tas imot, samt egne erfaringer med arbeidet

 

Vil kun være for en liten stund det er snakk om nå, men det kan utvikle seg til noe fast om noen år dersom det viser seg at det passer :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

At en som kjører varer til Tyskland og jobber 33% av året tjener 1 million er nesten som å tro på nissen. Skal en tjene mye i den bransjen, må en jobbe mye. Men da kan en også ha en grei lønn. Men, du må nok ta sertifikatet selv. Evt ordne en avtale hvor de betaler og trekker deg i lønn etterhvert som en jobber. 

Lenke til kommentar

1 mill i året på å kjøre 1 uke og 2 uker av på kontinental langtransport. Tipper naboen lo godt etter han hadde lurt deg :)

Standard langtransport innenlands ligger vel på rundt 400-450 i året, mye polakker som kjører billig og presser lønna ned dessverre.

Er en del folk som tror langtransport eller tipptransport for eksempel er en enkel jobb, er jo liksom bare å sitte der og kjøre, høre radio og sippe kaffe. Det er nok ikke hele sannheten, for de fleste er dette både krevende og utmattende jobber med lite mulighet for å stige i gradene. Ensomt er det også, noen har hund og lignende da. På mange måter er ikke langtransport en jobb, men en livsstil der man er mye borte og sover ofte i bilen. Man må like å være på farten hele tiden.

Lenke til kommentar

Sertifikater må du nok belage deg på å betale selv, så¨anbefaler på det sterkeste å søke deg inn på 19-ukers kurs via VGS - kjapt søk på google gir deg flere alternativer. Det er DYRT å betale sulamitten selv, er fort oppi 80k bare for kl. C og YSK.

 

Hva lønn angår spriker det veldig i alt fra 158,-/t (lovfestet minstelønn) og opp. Typisk langtransport ligger på 1800,-/døgn etter hva jeg har hørt.

 

Selv kjører jeg distribusjon for grossist, ligger på 198,-/t og er hjemme hver dag. En lærer seg fort å hate snø på vinteren :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...