Gå til innhold

Forskjell på sub og bilsub?


Anbefalte innlegg

 

For en røre.

PA høyttaler ER ikke en bil eller hjemmehøyttaler

Bil høyttaler ER ikke en hjemme eller PA høyttaler

Hjemme høyttaler ER ikke en bil eller PA høyttaler.

 

Lykke til med å fylle Spektrum med noen bilhøyttalere, laget for å lage lyd i noe som er mye mindre en dassene på Flytoget.

 

Dette er tre forskjellige elementer laget for spesifikt brukt, man kjøper heller ikke en Ferrari hvis formålet er å frakte møbler.

 

 

 

Helt enig, for en røre. Uansett hvor uenig vi som har diskutert her har vært har vi alle fått med oss at vi snakker om _høytalerelement_ brukt i en diy subwoofer løsning. Du burde kanskje lest litt mer nøye?

 

Videre et bilelement kan brukes innendørs, et hifi element kan til nød brukes i en bil, og et pa element kan brukes innendørs. PA i bil blir kanskje litt vanskelig.

 

Siden du er så kategorisk, så oppfordrer jeg deg til å sjekke ut hva open baffle høytalere, hva slot loaded open baffle er, div. basshorn osv. Fellesnevner er at mange bruker store PA element for å oppnå et gitt sett med egenskaper i et kompromiss i sin høyttaler design.

open baffle vet jeg det er mange som ikke liker. Et problem med open baffle er at du kan få motfase mellom front å bak og Det er derfor vi bruker får det meste høyttaler kasser.

 

Ja jeg vet det er mange som også bruker pa elementer. Pa element har fordeler å ulemper som alt anet!

 

Men nå sporer vi virkelig av med tanke på hva trådstarter egentli spurte om.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noen av dere har så lite greie på dette at det er nesten ummulig å forklare dere ting. Dere protesterer jo også på alt jeg skriver! Så da har dere jo svare på alt så da kjønner jeg ikke hvorfår dere diskuterer dette?

 

Min erfaring med forumer tidligere at det er en haug med folk som det er vanskelig å snakke med. Det stemmer også her på dette forumet.

Jeg vet ikke om du har dysleksi eller om norsk ikke er morsmålet ditt, men du forklarer deg veldig dårlig. Når du påstår at bil elementer er bedre fordi de tåler mer watt, har bedre basslyd og bedre dypbass egenskaper så er det ikke rart vi reagerer. Når du samtidig påstår at alle andre ikke har peiling selv om de kommer med flere forklarende argumenter enn hva du selv kommer så kan du ikke forvente noe annet.

 

Hva mener du med bedre basslyd og bedre dypbass egenskaper? Og hvorfor har effekten noe å si for hva som er best? Har 500wrms på subben i hjemmeanlegget mitt i en 30kvm stor stue. I bilen min når jeg var 18 hadde jeg en soundstream forsterker på ca 4000wrms i 1ohm. Det gjorde ikke noe mer fornuftig enn å riste i stykker bilen og lyden var ihvertfall ikke bedre. Gikk ikke ann å høre musikk på det uansett med mindre man justerte ned effekten, det var bare en vibrator på 4 hjul.

Lenke til kommentar

Når dere ikke vet va rein å pen bass betyr eller bedre dypbass egenskaper betyr så er det ikke lett å prøve å forklare ting!

 

Jeg skal prøve å omformulere meg å forklare så dere kjønner. Det blir ikke lett!

 

1. Rein å pen bass betyr foreksempel at høyttaleren gjengir bass mere riktig å mere korekt. Foreksrmpel en bil bass har lang slaglende. Den går tilbake til senter veldig fort siden den går stift ut å inn.

 

2. Ta foreksempel en tonegenerator å kjør frekvenser fra 100hz til 20hz in i 2 kasser. En pa høyttaler å en bil bass høyttaler. fra ca. 40hz å nedover begynner pa høyttaleren å slite men bil bassen har ingen problemer.

 

3. Det at en høyttaler tåler mye watt betyr at den spiller mere uanstrengt ved en viss wstt.

 

Ser man på konstruksjonen sinn helhet på et bilbass element å sammenligner med foreksempel PA eller vanlige hifi høyttalere du ofte finner i 3 veis høyttalere så kjønner du om du har litt peiling at en bil bass er spesialbygd å tilpassa til bass å spesielt dyp bass på grunn av lang slaglengde. At den går stivt ut å inn også videre.

 

Jeg har nokk erfaring å har sammenligna nokk til at jeg vet va jeg snakker om!

 

PS. Jeg snakker om lydkvalitet å ikke kunn mest mulig bass!

Endret av Rowren
Lenke til kommentar

Her er det mange myter ute å går!

 

Du kan få bil bass høyttalere på 2 x 4 ohm du kan seriekoble til 8 ohm eller 1 x 4 ohm.

 

Du kan fint bruke et bil bass element til høy lydkvalitet inne!! Du må bare ha riktig kasse å riktig delefilter!

 

Du velger selfølgelig ikke det kraftigste monster bil bass elementet til innebruk til stua!

 

Jeg har mange ganger vert bortig at bilige 2 veis høyttaler elementer spiller penere en dyre. Det har noe med kassa å hvor godt delefilterer å kassa er tilpassa høyttaleren.

 

Jeg vet om noen som har lagd seg noen større 3 veis høytralere med billige seas elementer å eldre biltema bass høyttalere da biltema solgte noe bra. Jeg kan vedde ganske mye på at om dere hadde hørt på di så hadde dere blitt blåst bakover av lydkvaliteren å bass kvaliteten!!

Endret av Rowren
Lenke til kommentar

Bare pass på motstanden på elementet de fleste 220 volt forsterkere er lagd for 8ohm og bil basser har alt fra 2 til 6 så litt obs på forsterkeren ikke går opp i røyk om man ikke er helt våken på motstanden ikke matcher.

Helt enig med deg. Minn forsterker klarer helt ned til 2 ohm. For best mulig lyd kvalitet så bør du nokk ikk ha høyttalere på under 4 ohm.

Lenke til kommentar

Tråden er fint offtopic, men siste 2 og litt sider har også vært en lang liste med nekroposting så det spiller ikke så stor rolle.

 

Seas sin 10" L26ROY mener jeg å huske er basert på en eller annen bilbasselement, men er i nåværende versjon et "hifi" element. Sikkert bra nok dette også under de rette forutsetninger.

 

Det viktigste å ta til seg er at når man beveger seg inn i DIY så åpner det mange dører og enda flere muligheter. Å henge seg opp i hva et element er designet for og hvilken "label" det får er unødvendig. Det beste er å finne sine begrensninger for så forme et design, med en haug medfølgende kompromiss, og så finne et passende element.

Lenke til kommentar

Seas sin 10" L26ROY er vel solgt som et hifi element. Jeg tror også det er basert på et eller annen bilbasselement.

 

Jeg har vert borti mange seas høyttalere elementer fra gammelt av. i gammledager syns jeg ikke seas var så bra men løpet av 90 talet ble seas ganske bra. Å nå vedig bra.

 

Jeg tror vi har begynt å gå litt vekk fra det trådstarter spurte om. Off topic.

Endret av Rowren
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...