Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Snør/slim i halsen


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Hei

Har i en lang periode opplevd at hver gang jeg våkner så har jeg masse slim/snør i halsen.

Jeg må altid dusje og stå å harke og hoste ut dette. Fargen er som regel gul/blank, og ånden er ikke spesielt god heller når dette kommer. Jeg må altså stå og snyte og hoste opp dette, selv om jeg ikke er forkjølet.

Noen som vet hvorfor jeg opplever dette? Og noe jeg kan gjøre?

 

Mvh Gutt, 18 år.


Anonymous poster hash: 4b8e7...c55



Anonymous poster hash: 4b8e7...c55
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Av en eller annen grunn er Norge særdeles restriktive når det kommer til D-vitamin i forhold til resten av EU. Jeg har rett og slett bare kjøpt meg noen 50 mikrogramkapsler fra Sverige. Det man eventuelt bare kan gjøre er å ta flere av de 10 mikrogramtablettene, men det blir jo ganske dyrt. Tran inneholder etter hva jeg har forstått veldig lite D-vitmanin i forhold til disse tablettene. 

Lenke til kommentar

Jeg bruker 100 µg kapsler (fra sverige) nesten hele vinteren. Overlever ikke uten siden jeg alltid ender opp på minussiden ila vinteren hvis jeg ikke tar det. Vitamin d mangel er kjip, og det tar lang tid å komme seg tilbake igjen så det beste er å være føre var. Men veldig mange vitaminmangler har omtrent samme symptomer. Jeg har dog aldri opplevd ekstra snørr/slim pga dette.

 

Anbefalt maksdose har vært 20 µg i årevis, men dette er nå oppe til høring så vidt jeg vet og såvidt jeg fikk med meg ønsker de å øke dosen til 80 eller 100 µg siden vitman d mangel er et såpass stort problem i Norge.

Lenke til kommentar

Jeg slett i VELDIG mange år med noe tykt og seigt slim i halsen som jeg kunne bruke flere uker på å få opp. Gikk nærmest konstant rundt å harket og hostet, ikke veldig kult når man var sammen med andre. Ble ikke mye sosialt liv på meg annet enn skole hvor jeg prøvde så godt jeg kunne å lage minst mulig lyd med tilhørende enorme ubehag. Fastlegen påstod gang på gang at det bare var en uvane og tok meg ikke seriøst. Jeg viste jo at det ikke var det når det kom opp en stor sei klump en gang i mellom og ubehaget da ga seg inntil det ble dannet mer slim. Ble etter mye mas sendt til øre, nese, hals for utredning. Han fant så og si umiddelbart ut at problemet var virus grunnet D-vitaminmangel. Etter ett par måneders tid med tilskudd var problemet borte og jeg fikk nærmest ett nytt liv. Er fortsatt jævlig bitter på denne ubrukelige fastlegen. Men jeg ser jo at TS sitt problem høres litt annerledes ut. 

Endret av ITtraktor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...