Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kompisen min betaler ikke og nå er varen ødelagt! Hva gjør jeg?


magnkra

Anbefalte innlegg

Hei!

I fjor lånte jeg ut høytalere og forsterker til en venn. Vår muntlige avtale var at han skulle få låne utstyret fordi jeg ikke brukte det. Utstyret ble hentet av han og hans far, og faren er og klar over at utstyret er lånt. Jeg la senere ut utstyret på finn.no for salg, for å se hva den reelle verdien nå var. Jeg fikk en del interessenter, men ga min venn som lånte utstyret, skriftlig informasjon om at han hadde forkjøpsrett til samme pris, dersom jeg skulle få interesse for det. Det var han glad for.

Interessen på finn kom, og folk var interessert og ville kjøpe utstyret. Planen var å hente det hos han, så selge det. Problemet oppstod i midlertid da jeg fikk vite at min venn hadde flyttet, uten å si ifra på forhånd. Utstyret tok han med seg. Jeg sendte han derfor skriftlig melding om at han nå måtte kjøpe utstyret av meg for å kunne beholde det. Han ga meg skriftlig tilbakemelding på at han skulle kjøpe det, men måtte vente på lønn som skulle komme noen dager senere. Lønnen uteble, uten fremtidsutsikter til å komme. Han skrev til meg at han måtte skaffe jobb, og skulle betale meg neste måned. Måneden har gått, og pengene har jeg fremdeles ikke fått.

I mellomtiden har han gitt meg muntlig informasjon, om at den ene høytaleren er blitt ødelagt, og at han og hans far, uten hell har forsøkt å reparere den. Denne informasjonen har jeg kun fått muntlig, - jeg kan altså ikke bevise at den har blitt ødelagt pga. noe han har gjort, eller at dette skjedde mens han lånte dem.

Jeg har tidligere lånt han en liten pengesum som han aldri betalte tilbake. Denne gjelden sa jeg at vi kunne slette. Jeg har og fått vite, at han har lånt annet utstyr av andre kjente, - med avtale om å overta og kjøpe utstyret, uten å betale for seg.

Problemet nå er at jeg har lånt ut utstyr som jeg ideelt sett skulle hatt solgt. Vi avtalte skriftlig at han skulle kjøpe det. Betalingen har uteblitt. Nå er og den ene høytaleren ødelagt, - noe som gjør den andre praktisk talt verdiløs da de kun er mulig å selge som par. Forsterkeren er og for meg ubrukelig uten disse høytalerne. Jeg har som sagt ikke skriftlig bekreftelse på at utstyret ble ødelagt av han, men jeg kan kanskje klare å få lurt dette ut av han, - eller hans far, slik at jeg får dette bekreftet skriftlig.

Hvordan kan jeg få han til å betale? Hvordan kan jeg slippe å vente på en betaling som kanskje aldri kommer? Bør jeg kontakte faren og prøve å få han til å mase på sønnen? Kan jeg gå rettens vei? Må jeg ha skriftlig bevis for at han har ødelagt utstyret som pressmiddel, sånn at han ikke bare kan si at jeg skal få utstyret tilbake, hvorpå han kan hevde at det var ødelagt fra før? Eller, holder det at jeg har den skriftlige avtalen om kjøpet?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det holder med den skriftlige avtalen om kjøpet. At høyttaleren er ødelagt, er hans problem. Kjør privat inkasso. Hvis/når det finnes penger å hente, tas de rett fra konto/lønna av namsmannen. Ved privat inkasso sender du bare de riktige brevene (søk på google hvordan det gjøres).

Takk for svar!

Jeg har lest litt og rett meg gjerne hvis jeg har missforstått:

Jeg sender først en regning (14 dager betalingsfrist), så en ny regning med inkassovarsel (14 nye dager betalingsfrist), så en betalingsoppfordring (14 nye dager betalingsfrist). Etter dette må jeg eventuelt kontakte namsmannen, og da kan han sende en utleggsbegjæring?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...