Gå til innhold

Fallskjermjeger svømming


Anbefalte innlegg

Hei, vurderer å søke fallskjermjegerutdanning til våren og ligger vel greit ann. Føler jeg har kontroll på både styrken og løping/gåing m sekk. Min svake side er svømminga. Testet 400m svømming her om dagen og endte opp på 12:05 som er 5 sek utenfor kravet. Kan ikke å svømme crawl så svømte bryst.

 

Spørsmålet mitt er som følger: Er det i praksis urealistisk å klare å komme gjennom opptaket med å svømme bryst (der det fortsatt er noe å hente teknikkmessig)? Eller er det bare å bite i det sure eplet og begynne å plaske crawl?

Står konkret på forsvarets nettsider at det er viktig å være godt under kravet. Noen som vet ca hvor fort man burde svømme 400m under utvilt tilstand, for å i det hele tatt ha noe å gjøre på et slikt opptak?

Takk

Endret av Annonym183
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

https://no.wikipedia.org/wiki/Verdensrekorder_i_sv%C3%B8mming

Verdensrekorden i 400 fri er ca 3.40. Hvis vi går ut fra at du svømmer i et 50 meter lang basseng, så blir det 8 lengder du skal svømme.

 

220 sekunder / 8 = 27.5 sekunder per 50 meter.

 

Selv om vi dobler dette, så kan du fint bruke 1 minutt per 50 meter og fremdeles havne på 8 minutter. Dette vil jeg være komfortabel med å si at du enkelt kommer til å klare med en viss mengde trening.

 

For meg er crawl og rygg enkelt, og bryst er vanskelig. Virker som dette er individuelt.

 

Med tanke på Emancipate's poeng, så er jeg enig, men kanskje en fordél å kunne alle de 3 grunnleggende teknikkene, bryst, rygg og crawl.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...