Gå til innhold

Lei av massemedia


Anbefalte innlegg

 

Usikker hvor denne tråden hører hjemme.

 

Jeg er så dritt lei av den store seksualiseringen i alle former for media. Det er mange år siden forskning viste at sex ikke selger like godt som først antatt! Men allikevell så kjøres det på.

 

Den seksualiseringen vi har i dag er for mye! og ensidig. Det er stort sett kvinnen som er i fokus. Det er ikke store forskjellen mellom en reklame for Lego og sminke. Jeg tror nokk det er flere menn og kvinner der ute som er enig med meg her. Vi kan ikke slå på tv, nettaviser  og sosiale medier før alle dating reklamene duker opp. Og det seksuelle innholde popper opp.

 

Den samme sexuelle inholdet finner vi i film, tv serier og tv programmer. Overalt i media vill jeg si. Dette setter en skummel standard i samfunnet.

 

Det er bare å se til #metoo og "vi veit hvem du er" kampanjene. Jeg veit at det er snakk om overgrep i disse situasjonene. Men det skaper ideer i hodene til oss, med denne normaliseringen i media. Et lite eksempel på dette er:

 

I går satt jeg p leste en sak om #metoo om overgrep mot damer på det verste. Og midt i saken dukker det opp en annonse for hvordan lage en sexy julekallender. Jeg forstår at utfordrende klær ikke rettferdiggjør overgrep. Men når dette normaliseres til stadighet i media. Så blir dette et samfunnsproblem. Som igjen fører til en lavere terskel på å begå overgrep. Og at det kreves av kvinner skal ha på maske(sminke) og sexy klær for å gå ut i det offentlige. Det skapes et enormt press på kvinner. Vi kan tenke oss hvordan det er å vokse opp med dette medie bilde. Grensene for overgrep flyttes hele tiden. For media må jo tøye grensene for å trekke seere! Til slutt så er voldtekt et lovlig overgrep! 

 

Dette presset er på vei inn til menn også. Men dær er det snakk om å bygge muskler! Noe som i en sunn treningsform er vell og bra. Men med presset kommer en god del negtive sider ved overtrening og dopingbruk. Dopingbruken sier seg selv hvor skadelig den er. Men sterk overdrivelse av styrketrening vill bli et stort samfunnsproblem. Bare på min arbeidsplass har jeg 2 menn som har varige skader pga. Styrketrening. De sliter med å gjøre jobben sin som elektriker. Og lange sykmeldinger er en vane. 

 

Vi må ta grep for å redde et trygt og godt samfunn. 

 

Kvinner sett grenser for hva dere godtar. Bruk de gode klærne dere bruker alene hjemme. Finn det som er behagelig å gå med. Droppe sminken å vis deres fantastiske ansikt som det er skapt. Jeg veit dette høres drastisk ut. Men det er på tide å ta samfunnet tilbake til det gode og trygge. 

 

For oss menn! Så har vi en stor jobb å gjøre. Vi må gå i oss selv. Vi må støtte damer istedet for å gjøre overgrep. Det er blitt så lett med dagens media. Vi trenger ikke å gå ut for å gjøre overgrep engang. Vi finner det overalt. Vi må slutte å bagatellisere dette med å si at damer elsker denne oppmerksomheten. For vi er og blir i flertall på overgreps saker. 

 

Det er viktig at begynner å bli selektiv med hva vi støtter i media. 

 

Og til media, film, musikk, reklame... bransjen. 

 

Begynn å vis deres ansvar! Dere normaliserer og stimulerer til overgrep. Vi går mot et kaldere og mer usosialisert samfunn. Lag reklame, filmer, musikk og t  program som bygger opp samfunnet, istedet for å rive det!

 

Vi har 2 eksempler her med side 2 som har sin artikkel om #metoo kampanjen. Om hvordan vi skal utnytte den og jobbe mot overgrep. Så plasserer de en reklame for sexy julekalender midt i saken. 

 

Skal jeg ta saken alvorlig å se hva jeg kan støtte? Eller skal jeg bli tent av en utfordrende reklame som trekker meg den andre veien?

 

Så har du tv2 sine unskyldninger etter "vi vet hvem du er" saken kom. De kommer med dårlige unskyldninger for å prøve å berge sitt rykte. De sier flere er oppsakt i de sakene de viste om! Men som jeg ser en del av hendelsene i tweeten til Schau er sakene egentlig politi saker! Der burde tv2 støttet offer med advokat og politianmeldt overgrepene.

 

Men nå har jeg veldig liten tillit til tv2 fra før. De er bygget opp rundt tabloide nyheter. Det er om å fremme alle meneskelige tragedier. Tråkk på de som ligger nede. Det er lite gode oppløftende saket her. Jeg gikk lei av dette for noen år siden. Så jeg har ikke sett på en tv2 kanal på flere år!

 

Hvordan samfunn vill vi gi våre barn?

 

 

 

Bklager at denne saken ble litt dårlig skrevet. Da jeg sleit med å få mine tanker om til ord her!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Helt enig med alt du skriver, TS. En annen ting jeg har merket meg er at media har blitt mer og mer "råe" og upolerte, altså de bruker mer vulgære ord. naknere bilder. Ofte er det regelrett banneord. Det var aldri sånn da jeg var yngre. Dette er en ny trend jeg aner de bruker fordi de begynner å miste "grepet" på folk, på grunn av internett og friheten den gir. Så da bruker de "hardere" ord og uttrykk, for å skape mer drama og dermed opprettholde det kollektive grepet.

 

Så kommer det kanskje 1 intelligent artikkel i uka, så må man liksom følge med litt bare for å få ... fulgt med ^^

 

Vi må jo liksom lese nyhetene også, for å vite hva som skjer i verden! Det er bare så trist at de blander så mye tabloid tull inn i det hele.

 

Selv NRK bruker hardere uttrykk. "Jævla homo" ... hva er det for noe?? Regner med at det skal være satire, men er det virkelig så lite kreativitet at man må bruke banneord??

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Jeg kjenner meg igjen i veldig mye av det trådstarter sier. Og jeg håper man kan holde tråden såpass upolitisk som innlegget til OP var. 

 

Det virker som veldig mange er enig i det er ganske håpløse standarder for hvordan man "bør" se ut, og hvordan man oppføre seg innenfor visse rammer. 

 

Hvordan kan vi gjøre det lettere for oss selv og våre medmennesker? Jeg tenker at det er viktig å vise omtanke i hverdagen, og grundig vurdere egen oppførsel og holdninger fordi det ikke alltid er lett å oppdage selv, og ikke minst respektere andres valg om det skulle være å bryte med standardene fullstendig, og heller ikke bebreide de som ikke gjør det. Spørre seg selv _hvorfor_ man har visse preferanser eller visse holdninger og ikke bare anta at det skal være sånn. 

 

Kanskje mye fluff her, men jeg tror det er bra å starte med empati og anta det beste om andre. 

Endret av Ziff
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...