Gå til innhold

PRØVEKJØRT: Google Wifi


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 5 måneder senere...

Dette er en gammel artikkel, men den dukker opp i ny og ne. Maskenettsteknologi aka mesh er sikkert fint der kabler ikke kan strekkes frem til alle aksesspunktene. Det man skal vite er at all mesh teknologi har begrensninger basert på fysikkens lover.

 

Alle dine data vil måtte hoppe over to trådløse hopp og dermed blir det mye delay. I ett område deler alle på frekvensespekteret og på samme kanal må alle vente på å slippe til om de er på den ene eller andre trådløse nettet. Som range extender er mesh til slutt bare en nødløsning. Ikke en svært godt en heller. Dette skyldes at uansett hva du gjør så vil hver ny mesh-node gjøre at nettet fungerer dårligere - ja du kan få signal, men ytelsen går nedenom og hjem.

 

Plassering av aksesspunkt er langt viktigere. Jeg vet at mange tenker at under et møbel er fint, men da er på toppen av et skap ofte bedre. Hengt i taket som en røykvarsler og dog best- du belyser et område med WiFI på mange måter som du belyser det med lys. En arbeidslampe på gulvet er sjelden en god løsning over tid. For et 250 kvadratmeter hus vil det ofte være tilstrekkelig med 2 aksesspunkt - med rett plassering kanskje til og med ett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...