Gå til innhold

Skal utvide mitt lille hjemmestudio - hva ville du kjøpt?


Anbefalte innlegg

Har hatt litt diverse ymse av blitser og studiolys opp gjennom årene. Holder nå på å bygge opp et godt sett fra bunnen av, og mitt aller beste kjøp har vært en Avenger c-stand med bom-arm. Veier masse, og er noe drit å dra med seg, men uansett om det er studiolys med stor softbox eller løs blits jeg bruker, er den gull verdt. Du har så mange muligheter for posisjonering som du aldri får med disse rett-opp-og-ned-stativene som er i kitet til Elinchrom, og du har et solid fundament å feste alskens oppgraderinger på.

 

Det høres ut som du kjøper en masse billig mikkmakk som egentlig ikke kommer til å bli brukt. 560-ene til Yongnuo er helt fine. Du har en trigger. Kameraet og objektivene dine er helt fine. Bruk det du har, lær deg ett lys først og legg så til ett og ett. Kjenn litt på hva du faktisk mangler før du kjøper mer, og se om du kan fikse det selv.

 

Skal du først ta steget opp til studiolys, ville jeg tittet på Godox AD600 før en Profoto B1. Det er ca. 10.000kr som skiller dem. Du får mye smågodt for 10.000kr.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 Jeg er for så vidt ferdig med innkjøp i denne omgang.

 

Jeg har nå to lysstativ (+ et kamerastativ og en gorillapod om det trengs), sammen med mine 3 YN560 IV (med trigger) og 1 YN560 (som optisk slave). Av lysmodifiserere har jeg to små softbokser, en reflektorparaply, en reflektorpapraply med "softboks" (vet ikke hva det heter), en reflektor og en del gels. 

 

Det eneste jeg egentlig savner er en bakgrunn og et stativ til denne, men det har jeg ikke plass til, så det får jeg heller klare meg uten.

 

I tillegg har jeg også en ganske god forståelse for hvordan oppnå forskjellige resultat og hva som ser bra ut, bare synd teori og praksis ikke alltid sammenfaller. Øvelse gjør vel mester...

Endret av Dr. Brodsky
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...