Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Voldtekt - Ord mot ord, eller?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Hei,

Sett at din venninne har gått til psykolog i halvannen år. Hun sier at det er fødselsdepresjon, den ene gangen du spørte henne i fjor om hvorfor hun gikk der. 

Når hun nå endelig står frem med at hun har blitt voldtatt, og har fått diagnosen PTSD, burde det  holde som mer enn ord mot ord om hun skulle anmelde forbryteren?



Anonymous poster hash: c947f...d44
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv om det kun er "ord mot ord", så kan man bli dømt i en sak. Dommerene vurderer de bevis som blir framlagt og dømmer ut i fra det. At en tiltalt nekter for å ha gjort noe straffbart er ikke nytt for dommere og hindrer på ingen måte at vedkommende blir dømt.

For at en person skal bli idømt straff må man fremlegge bevis, da medregnet vitnemål fra psykolog hvis det styrker saken, som gjør at dommerene ikke har noen tvil om at vedkommende er skyldig. Det er ikke alltid så lett.

 

Det er helt umulig for oss å si noe om hvordan saken står, det må dere kontakte en advokat for å vurdere. Ord mot ord kan være mer enn godt nok, andre ganger kan man ha mange indisier uten at noen blir dømt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som et tillegg: Voldtektssaker er sjelden direkte ord mot ord i den betydning at tiltalte nekter for alt, aldri møtt damen før, ingen felles bekjente en gang.

 

Som regel er fornærmede og tiltalte enige om at de hadde sex, men de er uenige om omstendighetene (tvang, bevisstløshet).

Men har en diagnose noe å si i slike saker? Dette er forøvrig fra overlegen på psykiatrien på det sykehuset hun var i. 

 

Anonymous poster hash: c947f...d44

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...