Gå til innhold

Linuxburk til videoredigering/gimp/krita, ideer?


Anbefalte innlegg

Hallo. Min gamle PC døde nylig (rest in pieces), så jeg trenger en ny maskin som komplementerer min surface pro. 

 

Enda ikke helt klart for meg hva jeg skal gå for her, men den skal nok kjøre linux og som nevnt i topic blir bruken først og fremst gimp og videoredigering. Det hender jeg lager gigant-plakater som er veldig minnekrevende, så mye ram er et must. Har alt en 1080p skjerm som er bra og jeg tenker jeg legger meg på den oppløsningen der.

 

Har tittet på skull canyon (NUC6i7KYK), da får jeg komplett maskin til rundt 8500,- som passer fint inn i skrivebordet mitt, men siden jeg har vært ute av hardwaremarkedet i endel år, så er jeg usikker på om den er særlig egna for videoredigering osv. Det som er fint, er jo at den har intel komponenter mht linux, det som drar ned, er at den ikke engang gir nok strøm til det prosessoren skal klare å gi for max load (65 watt, strømforsyninga er bare 45 watt, selv om lavt strømforbruk iof er en fin ting). Formfaktoren spiller til syvende og sist ingen rolle, formfaktor kan være laptop, desktop eller hva som helst. Om en får med et nvidia 1050-kort e.l i tillegg, for rundt en sånn pris, så er jo det bare et bonus.

 

Alternativt kan jeg jo og gå litt opp i pris, men for en linuxmaskin som jeg uansett ikke blir sittende og spille særlig på så ser jeg ikke det store behovet. Tar gjerne imot tips her fra andre om gode tilbud på maskiner til den bruken jeg ser for meg en sånn pc.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Såvidt jeg kan se har cpu i NUC6i7KYK en TDP på 45W og strømforsyningen er på 120W.

 

 

Fractal Design Node 304 (Sort) 778,-

Fractal Design Integra M 450W 552,-

Intel Core i3 8100 3,6GHz Socket 1151 Box ca 1200,-

Mini-ITX hovedkort med 300-serie chipset ca 1000,-

G.Skill Value DDR4 PC19200/2400MHz CL15 2x4GB 758,-

Zotac GeForce GTX 1050 Ti Mini OC HDMI DP 4GB 1680,-

Samsung 850 EVO Series MZ-75E250B 250GB 949,-

Seagate Expansion Portable Drive 4TB 1290,-

Frakt.

Totalt ca 8400 hos proshop.

Endret av mobile999
Lenke til kommentar

takk for setup men litt svak prosessor mht videoredigering / gimp

 

surface pro'en har en i5 men kun 4 gb ram, det bør helst være noen hakk opp fra den.. ser egentlig etter en i7 og 16 gb ram minst, som sagt er ikke spilling noe prioritet på linux burken, jeg har ps4 til det formålet :)

 

skull canyon ser faktisk bedre egna ut (på papiret) enn din setup og koster like mye (250gb m.2 ssd + 16 gb 2133mhz ddr4 ram) .. om ikke annet, kan det bli en grei pc til campingvogna eller tv'en når den erstattes med en ny om noen år.

 

er som sagt linux jeg legger meg på, på denne pc'en. hadde ikke mac kostet så uhorvelig mye i forhold til sin elendige maskinvare (mac mini f.eks som bare har duo core prosessorer) hadde jeg kjøpt det, men kan ikke se de er verdt prisen - skull canyon med en god linux distro skulle bli litt i samme gata.

 

er forholdsvis godt kjent med gimp, inkscape og div videoredigeringsprogrammer på linux som jeg er fornøyd med og dekker mine behov. min gamle pc har førvrig donert organene (harddiskene) til en qnap nas, derfor er liten pc helt greit.

Endret av marius77
Lenke til kommentar

jeg kan godt vente ja, dette haster ikke. tiden er jo på min side, spesielt på mindre komponenter skjer det jo mye. foreløpig er surface pro'en min grei nok :)

 

en nuc / mini pc er egentlig perfekt for meg mht plass akkuratt der pc'en skal stå, og jeg har en følelse av at er det et sted der mye vil skje framover nå så er det nok der

Endret av marius77
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...