Gå til innhold

Hp ze 4278 og farger på TV


sadoprest

Anbefalte innlegg

Jeg har et problem med min bærbare Hp pavillion ze4278. Når jeg kobler til tven for å se DVD får jeg bare opp sort/hvitt bilde. Har prøvd å finne innstillinger som kanskje kan fikse dette men med til lite hell.

 

Jeg kobler gjennom s-video porten. Tven er ny, kjøpt i år. Har mulighet til å kople direkte inn i s-video inngang eller via scart ved bruk av adapter. Har prøvd begge uten å få farge.

 

Skjermkortet på pcen er et ATI mobility radeon med 64mb delt minne. Bruker de siste driverene. Er det noen som har lure forslag.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det eneste løsningen på din undringen ang. svart/hvit. Alltid eneste grunn til dette er at TV er ikke innstilt til S-video kanal, Bare video-kanal gir sort/hvit. Noen TV kanskje må inn til dens meny og gi beskjed at denne skal tas inn S-video signaler. Alle (nye) tv skal ha mulighet for dette enten med vanlig AV-kanal-skifting eller inn i menyen.

 

jojo1717

Lenke til kommentar

Det har noe å gjøre med at du på den stasjonære sannsynligvis kan velge mellom s-video- og composite-signal ut. Dersom du velger sistnevnte går det greit med farger på TV'en.

 

Denne innstillingen har du sannsynligvis ikke på den bærbare. Det du imidlertid kan gjøre (f.eks. hvis tv'en ikke lar seg innstille til s-video) er å kjøpe en liten kabelsnutt, såkalt colorfix. Denne endrer signalene til composite.

Lenke til kommentar

Hvis du kobler s-videokabelen rett i TVens s-videoinngang skal det fungere. Det eneste som skal kunne gi sort/hvitt da er feil TV-format. Det skal være PAL B/G på TVout. Noen TVer har faktisk også et tilsvarende valg på AV-inngangene. Hvis TV har det, så skal selvfølgelig den også være PAL B/G.

Hvis ikke dette hjelper tror jeg det er driverproblemer. Prøv for sikkerhets skyld å bytte om endene på kabelen for å eliminere den som problemkilde.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...