Gå til innhold

[Løst] ICE sim hopper tilbake til Telia


Gjest Slettet-376f9

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-376f9

Hei

 

Jeg har nettopp anskaffet meg et abo hos ICE, vil gjerne følge med på utvikling av nettverk og tjenester, dette er like spennende som NetCom i 1994!

 

Jeg prøver å få sim til å henge på ICEs nettverk, som i stor-Oslo fungerer for data og SMS. Jeg klarer å henge på ICE opptil et par timer av gangen, men telefonen (Moto Z) hopper etter hvert over på Telias nett. Er det noen som har en fix på dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ice sitt nettverk er enda i test-stadiet på store byområder. De er aktivt i å bygge ut nettverket til nasjonal lansering, kommer sent 2018 i følge de.

 

Så jeg regner med at det har noe med det, telefonen vill nok bytte til Telia der Ice ikke er tilstrekkelig. Du kan tvinge telefonen å kun velge ice nettverket, men er nok ikke nødvendig.

 

Hvis du ønsker kun å være koblet til 1 spesifikk nettverk, kan du gjøre følgende:

- Gå på innstillinger

- Velg mobildata

- Velg mobilnett(verk)

- Velg nettverksoperatører

- Velg ice.net nettverket etter søking av nettverk

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Jeg låste telefonen til ICE i dag tidlig, kjørte gjennom noen av de mest gudsforlatte stedene i Akershus, dro innom Sverige noen timer og så tilbake til Rælingen. Og jaggu er telefonen fortsatt på ICE.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Nei, ingen samtaler i Norge. Det har jeg testet, og da hopper den til Telias 3G nett og derfra til Telias 4G. SMS går fint via ICE 4G.

 

Faen heller. Er det noen fra operatørene som leser dette forumet?

Lenke til kommentar

Jeg ser frem til den dagen vi slipper å ha telefoner som må hoppe mellom 2-3 nettverksgenerasjoner for å utføre hver sine oppgaver. Jeg vet det er mulig i dag, men det er så alt for mye hvis, hvordan, kanskje, om og men som kreves for at alle kriteriene skal gjelde. Når den dagen i fremtiden kommer, vil nok ice ha mye hardere slagkraft enn de har i dag. Egget venter på høna.

Lenke til kommentar

Det er det jeg mente med for mye "hvis om og men", vi har VoLTE, men det er kun få telefonmodeller som støtter løsningen, og det er for ustabilt. Når VoLTE er en industristandard og alle nye modeller kommer med det, og får støtte fra operatørene ved lansering, da snakker vi boller og brus. :) Vi er i startgropa nå.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Løsningen var enkel og uventet: roaming på og automatisk valg av nett. 

 

Edit: ved innkommende anrop hopper telefonen over til Telia 3G, deretter til Telia 4G og så tilbake til ICE 4G.

Endret av Slettet-376f9
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...