Gå til innhold

Israels okkupasjon runder 50 år - bør Israel trekke seg tilbake fra de okkuperte områdene?


  

218 stemmer

  1. 1. Bør Israel trekke seg ut av de okkuperte områdene?

    • Ja
      117
    • Nei
      88
    • Ingen formening
      13
  2. 2. Bør Palestina anerkjennes som suveren stat med fult medlemsskap i FN?

    • Ja
      118
    • Nei
      78
    • Ingen formening
      22
  3. 3. Bør hele den arabiske verden anerkjenne Israel?

    • Ja
      162
    • Nei
      29
    • Ingen formening
      27


Anbefalte innlegg

Ja Israel har alltid en "unnskyldning" for sine handlinger. Og om du prøver hardt nok klarer du sikkert og forsvare Hitler og med den logikken her. Faktum er at i dag er ikke Israel under noen umiddelbar trussel, men jeg tror ikke vi klarer og holde de trygge for alltid. Slik de holder på blir det ALDRI fred. Og vi kan ikke drepe og invandere midt østen i all evighet. En dag så er det en lita hule som har laget nok enriket uran over 30 år, trenger bare 60kg.

 

Det er ikke en "unnskyldning," men en årsak. Jeg  setter pris på at du beviser Godwins lov. uten at det bidro til noe. 

 

Faktum er at Israel er under en trussel. Eksempelvis sitatet fra Iran jeg presenterte deg tidligere. Kan tilføye Lebanon i nord som har Hezbollah i parlamentet sitt. 

 

Når du sier "de" tenker du Israel eller Israel og alle andre aktører? Sistnevnte er jeg enig i, ikke første. 

 

Siste setningen tolker jeg som: En dag vil noen terrorister lage et masseødeleggelsesvåpen og benytte det i Israel. Derfor burde Israel gi opp alt nå.

Burde Israel føye seg for terrorister? 

 

 

Slik Israel holder på nå tror ikke jeg de eksisterer om 25 år eller, vi er et globalt samfunn i dag. 

 

Verden er økonomisk integrert, ikke mer enn det. FN er på mange måter en handlingslammet organisasjon nettopp fordi verden ikke er global hva verdier, interesser, språk og religion angår. Verden er inndelt i forskjellige sivilisasjoner som igjen er delt i mindre grupper og så videre. Alle med egne forestillinger om hva som godt for verden og dem.

Hvem skal uansett avslutte Israel sin eksistens? 

 

 

Nord Korea hjalp Syria bygge sin atom program, reaktoren var en identisk kopi.

Hvordan vet du at Nord Korea ikke bare gir de et atom våpen når det kan avse dette? Eller fler.

 

Hva er dette et argument for? Hvorfor vi burde invadere Nord-Korea? 

 

 

Jeg hater ikke Israel på noen måte, folk flest er flotte. Vært der 2 ganger på besøk.

Men du har samlinger på fjell og åser av sivile folk, der de sitter og ser på de bombe palestina, juble og ha en fest.

 

Absolutt noe som kan være en uting. Enig med at det beste hadde vært om de ikke gjorde det til et show.

 

Men husk at det kommer raketter, selvmordsbombere og så videre fra Palestina til Israel. De som oppholder seg i nærområdene har et helt annet forhold til palestinerne enn offerrollen de tildeles i Vesten.

 

 

 

Alt dette kunne vært ungått om de ikke var så dumme i hue og ordnet land til jødene midt i kaoset der nede.

 

Jeg regner med at du mener Belfourerklæringen eller FN i 1947. Jeg er enig i at vi idag kan kalle dette en dårlig løsning av flere grunner. Dersom vi forsøker å tenke på de som gjennomførte oppdelingen, hva skulle de ha gjort? Vi sitter på svarene, men det gjorde ikke de.

 

Frem til 1918 hadde det Ottomanskerike kontrollert området. Så utkjempes det en forferdelig krig og riket kollapser. Nå sitter britene med et område som ikke hadde tydelige grenser før herskerne forsvant. 

Forenklet sett hadde de et valg. Enten la araberne krige med hverandre til grense naturlig falt på plass eller forsøke å fordele de. Litt til jødene, muslimene og så videre. Samme med FN i 1947.

 

Poenget er at etterpåklokskapen er enkel, men der og da var det veldig utfordrende. 

 

For å overføre problemet til et annet i dag. Er verden villig til å la Afrika utkjempe en enorm borgerkrig eller gå flere 10 år tilbake i utvikling for å etablere naturlige grenser på kontinentet? Om 100 år hadde kanskje det vært den beste løsningen, men emapti hindrer oss i å gjøre slike langsiktige avveininger. 

 

 

Du så Obamas holdning til Israel, og du ser Donalds holdning til Israel. Burde fortelle deg litt..

 

Ja, Barack hadde en litt annen tilnærming på slutten av presidentskapet sitt.

Men har du sett disse uttalelsene 1 og 2?

 

 

Jeg legger igjen ved spørsmålene mine:

 

 

Opplys meg gjerne om årsakene til at Israel skal redusere sin forsvarsevne gjennom å lage en fiendtlig stat inni sin egen stat. 

Gjerne vis alle grunnene til at palestinerne og resten av den muslimske verden plutselig skal akseptere Israel og la dem være i fred dersom ovennevnte skjer. 

Endret av På den andre siden.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om Israel fortsetter som i dag har de ikke så mye som 25 år igjen! Og grunnen er følgende: Fødselsraten blant palestinerne på Gazastripen, Vestbredden og i Israel er langt større enn fødselsraten blant jødene i Israel og på den okkuperte Vestbredden! Om ikke det blir en palestinsk stat anerkjent av FN i løpet av de neste årene vil Israel TOTALT kollapse som en jødisk stat!!!

Lenke til kommentar

Den eneste grunnen til at Israel er under trussel er at de okkuperer Staten Palestina og Syrias Golanhøyder!!!

 

Du har rett i at deler av trusselen mot Israel er fordi de okkuperer området som kalles Palestinia og Golanhøydene. Men det er en forenkling slik du presenterer situasjonen.

 

Israel har siden unnfangelsen vært truet. Noe som vedvarer idag. En trussel som ikke har noe med de 2 områdene å gjøre. 

Eksempelvis Khartoum Resolusjonen og  Selvstendighetskrigen som starten den ene snøballen. Alle kriger i ettertid har vært et forsøk på å fullføre denne. Dette er ikke et spørsmål om hva som kom først av hønen og egget. Svaret her er angrepene. 

 

Staten Palestina ble opprettet i 1988 på allerede okkuperte områder. Så den var dømt til å være okkupert. 

 

Golanhøydene er viktig fordi:

 

 

Etter at staten Israel ble opprettet, ble Golanhøydene til stadighet benyttet av Syria til beskytning av sivile, israelske mål.

 

Det samme spørsmålet åpenbarer seg igjen;

Skal Israel svekke sin sikkerhetspolitisk situasjon betraktelig for å tilfredsstille FN? Uten noen garantier for sin egen sikkerhet. 

 

 

 

 

Om Israel fortsetter som i dag har de ikke så mye som 25 år igjen! Og grunnen er følgende: Fødselsraten blant palestinerne på Gazastripen, Vestbredden og i Israel er langt større enn fødselsraten blant jødene i Israel og på den okkuperte Vestbredden! Om ikke det blir en palestinsk stat anerkjent av FN i løpet av de neste årene vil Israel TOTALT kollapse som en jødisk stat!!!

 

Kilde?

 

For et raskt søkt sier at du tar feil (kilde). Faktisk er ratene 3.16 for jøder og 3.29 for muslimer. Der trenden er at jødene sin øker og muslimene synker.

 

Edit: Leste innlegget ditt litt feil.

Men jeg ser fortsatt ikke at dette skal føre til en total kollaps. Palestinerne sier selv at sin egen fødselsrate er synkende. Legger ved denne og:

 

 

 

Jewish TFR in Jerusalem was measured higher than the Arab TFR (2010: 4.26 vs 3.85, 2009: 4.16 vs 3.87). TFR for Arab residents in the West Bank was measured at 2.91 in 2013,[76] while that for the Jewish residents was reported at 5.10 children per woman.[77]
Endret av På den andre siden.
Lenke til kommentar

Hvorfor er og gi palestinerne tilbake noe av landet som er egentlig demmes og gi opp Israel? Om det kommer en fair deal på bordet så kommer de til og akseptere. 

 

“At that time, 1947, there was Resolution 181, the partition plan, Palestine and Israel. Israel existed. Palestine diminished. Why?” he told Israel’s top-rated Channel Two television, speaking in English.

When the interviewer suggested the reason was Jewish leaders’ acceptance of the plan and its rejection by the Arabs, Abbas said: “I know, I know. It was our mistake. It was our mistake. It was an Arab mistake as a whole. But do they punish us for this mistake (for) 64 years?”

Israel klarer og forsvare seg helt fint med 1947 partisjonen, og da blir det fred og de vil ikke ha behovet for og forsvare seg. De er klare for en rettferdig fred, alt står på Israel.

Og nei vi kan ikke innvandere Nord Korea, 1 han har atom våpen. 2. Vil Kina tillate dette? Eller blir det Koreakrigen 2.0?

 

Ny lov, jo lengre en internett diskusjon pågår jo større er sannsynligheten for en sammenligning som gjelder Hitler, Nazise, Facisme, Tyranniske Diktatorer,terrorister, Konger og Keisere. Kaller den "tingviharogsammenlignemedloven"

Endret av DirekteDemokrati
Lenke til kommentar

Om Israel fortsetter som i dag har de ikke så mye som 25 år igjen! Og grunnen er følgende: Fødselsraten blant palestinerne på Gazastripen, Vestbredden og i Israel er langt større enn fødselsraten blant jødene i Israel og på den okkuperte Vestbredden! Om ikke det blir en palestinsk stat anerkjent av FN i løpet av de neste årene vil Israel TOTALT kollapse som en jødisk stat!!!

Hehe nei, fødselsraten blant araberne har falt de siste årene mens den har økt kraftig blant ortodokse jøder, så mye at ortodokse jøder vil utgjøre den største gruppen i Israel om noen tiår: https://www.jta.org/2017/05/19/news-opinion/israel-middle-east/israels-demographic-future-crowded-and-very-religious

Lenke til kommentar

Hvis de ortodokse jødene føder flest er det BARE FANTASTISK da den israelske regjeringen kast bort millioner på dem mens de er fritatt for å tjenestegjøre i de militære!!! Samt at kontakten deres med den israelske staten er sterkt begrenset.

Feil, de ortodokse jødene har sterk kontakt med staten og sitter til og med i regjering med flere ministere. Og i takt med at det blir stadig flere av de, og ikke flere arabere slik du hevdet vil de få enda mer makt. Det bør nok skremme dere som støtter de jordanske rottene i Palestina.

Lenke til kommentar

Skal korrigere meg selv litt for jeg tenkte på de ultraortodokse/hasjemittiske jødene eller hva de nå kaller seg. De har knapt kontakt med den israelske staten i det hele tatt og mener Staten Israel er en feil fordi det strider med "guds plan for det jødiske folket"... :roll:

 

For noen år siden leste jeg at de sekulære jødene nærmest rømmer fra Jerusalem fordi de ortodokse jødene tar over hele byen og den blir bare mer og mer ekstrem! Vet ikke om artiklene er å få tak i lenger, men jeg kan prøve hvis du ikke har lest det selv.

 

Men det er en byrde for Staten Israel da disse jødene er fritatt for militæret pga. religionsstudiene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mener USAs trusler kan være bra for fredsprosessen

 

– Det kan være bra at USA truer med å kutte bistanden til palestinerne. Det tvinger andre til å ta ansvar og kan løse opp den fastlåste situasjonen, mener Midtøsten-forsker Hanne Eggen Røislien.

 

https://www.nrk.no/urix/mener-usas-trusler-kan-vaere-bra-for-fredsprosessen-i-midtosten-1.13856039

 

Hva mener du selv?

Lenke til kommentar

Terrorstaten Israel blir mer og mer ekstrem...

 

Norsk bistandsarbeider utvist fra Israel: UD er kritiske

 

Kirkens Nødhjelp bekrefter at en av deres medarbeidere lørdag ettermiddag ble nektet innreise til Israel sendt ut av landet, under utenriksminister Ine Eriksen Søreides første besøk til Israel. Nå retter UD kritikk mot landets myndigheter.

 

Medarbeideren er tilknyttet EAPPI-programmet, som er et felles kirkelig humanitært arbeid for å forebygge brudd på menneskerettighetene på Vestbredden og i Jerusalem.

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/J1EbLR/norsk-bistandsarbeider-utvist-fra-israel-ud-er-kritiske

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3124

Det er jo opptil hvert enkelt land hvem de vil ha inn hos seg. Det gjør dem jo ikke til en terrorstat av den grunn. Man får akseptere at det finnes suverene nasjonalstater! Og det er vel stort sett bare «raddiser» som deltar i disse organisasjonene der nede som f.eks Mads Gilbert mv.

 

Og jeg skjønner Israel godt at de blir leie av nord-boere som skal komme ned for å fortelle/instruere hva Israel skal mene og tenke!

Lenke til kommentar

Det er jo opptil hvert enkelt land hvem de vil ha inn hos seg. Det gjør dem jo ikke til en terrorstat av den grunn. Man får akseptere at det finnes suverene nasjonalstater! Og det er vel stort sett bare «raddiser» som deltar i disse organisasjonene der nede som f.eks Mads Gilbert mv.

 

Og jeg skjønner Israel godt at de blir leie av nord-boere som skal komme ned for å fortelle/instruere hva Israel skal mene og tenke!

Israelerene er også stort sett europeere -- i den forstand at de er over 50% europeisk og har bodd i Europa de siste 1000 år.

 

Europeere blir irriterte når andre europeere sier at de ikke kan overta andre sitt land, det er en korrekt observasjon.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er jo opptil hvert enkelt land hvem de vil ha inn hos seg. Det gjør dem jo ikke til en terrorstat av den grunn. Man får akseptere at det finnes suverene nasjonalstater! Og det er vel stort sett bare «raddiser» som deltar i disse organisasjonene der nede som f.eks Mads Gilbert mv.

 

Og jeg skjønner Israel godt at de blir leie av nord-boere som skal komme ned for å fortelle/instruere hva Israel skal mene og tenke!

 

Mads Gilbert jobbet utelukket for å redde palestinske liv!

Lenke til kommentar

Førstehjelpsarbeider drept av de jordanske skadedyrene i Palestina. Skikkelig fine folk de jødehatende venstreraddisene forsvarer her inne. Samtidig skjønner de ikke hvorfor Israel skyter tilbake i selvforsvar.

 

https://www.miff.no/terrorkrigen-mot-israel/2018/01/09seksbarnsfar-skutt-drept-palestinsk-terrorister.htm

Hvorfor flytter ikke israelerene bare tilbake til Russland og Europa hvor de hører hjemme -- i stedet for å tviholde på landet hvor de er omtrent like ønsket som arabere i skandinavia?

Endret av Red Frostraven
Lenke til kommentar

Hvorfor flytter ikke israelerene bare tilbake til Russland og Europa hvor de hører hjemme -- i stedet for å tviholde på landet hvor de er omtrent like ønsket som arabere i skandinavia?

Fordi Israel er deres land, noe de jordanske kakerlakkene i Palestina må godta før det noengang kan bli fred der nede.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...