Gå til innhold

Det er på høy tid vi stopper terroristene


Anbefalte innlegg

 

Mener å huske at det var 70 000 kristne i Palestina i 1914. I hovedsak etniske palestinere, som for øvrig ikke er arabere.

Majoriteten av jødene var sionistiske innvandrere.

 

Religiøst overbeviste individer som ønsket å opprette en nasjon under Gud, i land bebodd av andre, innvandreee som heller ikke var fremmed for å bruke terrorisme for å oppnå sin vilje.

Ikke helt ulikt IS.

Palestina var tynt befolket da den jødiske innvandringen startet. Det var altså nok land til alle. Og de europeiske jødene, med sin tilknytning til området både genetisk, kulturelt og historisk, så naturligvis Palestina som et naturlig sted å dra når de ble forfulgt og undertrykket alle andre steder.

 

Zionistbevegelsen som sto bak den jødiske migrasjonen til Palestina var forøvrig sekulær, og Israel ble også til på et sekulært grunnlag.

 

Det var araberne som startet med terrorisme mot jødene. Jødene ble tvunget til å forsvare seg selv.

Området var altså tynt befolket. Jødene hadde vært der for 2000 år siden.

 

Norge er, vil mange si, tynt befolket. Germanske folk var her for 2000 år siden. Vi skulle kanskje like greit latt tyskerne ta Norge i 1940 da?

 

Denne debatten sporer av. Den var ikke tenkt å handle om jøder og muslimer. Den handler om Manchester, Paris og Washington. Og alle andre byer som utsettes for terror. Det handler ikke om religion, men om å stoppe barnemordere.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vestlig intervensjon i over hundre år.

 

[REDIGERT]

 

Kanskje det har kommet til et punkt hvor det ikke lengre er krig basert på gjengjeldelse, men krig basert på hat -- et hat som ikke oppstod på grunn av vestlige verdier og vestlig levesett, men våpensalg, pengestøtte til diktatorer og bombing hvert eneste bidige år over snart to generasjoner.

 

Jeg tolker innlegget ditt som at dagens konflikt er en akkumulering av 100 år med intervensjon. Videre virker det som du ikke aksepterer andre forklaringer. Verken min, statsvitere eller IS sin begrunnelse.

 

Spiller verdier og tro ingen rolle? Er historien før år 1900 -og er Islams rolle ubetydelig?

Lenke til kommentar

 

 

Akkurat. Det har alltid vært konflikter mellom muslimske stater og vesten. Spørsmålet vi må stille oss i dag er om terrorisme skal ses på som enkelthendelser, eller om vi skal se på det som et større problem som løses ved at IS og andre terrororganisasjoner bekjempes. Og hvordan skal vi i tilfelle bekjempe dem? Ved å slå dem militært, eller ved å trekke oss ut av konflikten? Den som tror at det siste gjør at IS ser på vesten med andre øyne er i beste fall blåøyde. Det ligger i deres overbevisning at vi er et gyldig mål fordi vi ikke tror på Allah.

Har ikke en løsning på terrorismen, den som påstår å besitte den lyver nok. Men et faktum er at vi sannsynligvis ikke kan isolere oss. Tatt i betraktning at Islam er den raskest voksende religionen burde vi ta grep. Derfor tror jeg et utgangspunkt er å hjelpe muslimer i Vesten med å endre religionen. Akkurat nå er Vesten medvirkende til at reformatoriske stemmer må gjemme seg. Både i Europa, men også resten av verden.

 

Videre motarbeider Vesten de som ønsker å endre religionen. I Iran fengsles kvinner for å ta av seg hijaben, mens i Vesten feires hodeplagget som et feministisk symbol. I tillegg oppnevner Vestlige land representanter for Islam. Ofte menn i kjortel som har en neve langt skjegg. Ofte kommer representanten fra en moske der kvinner må entre gjennom en (bak)dør og homofili mildt sagt er uglesett.

 

Vi påtar oss å definerer hvem som er autentisk muslim også lar vi de forvalte religionen. Grunnen tror jeg er en blanding av etno-masochism/skyldfølelse, moralsk relativisme og et utopisk bilde av multikultur.

Endret av På den andre siden.
Lenke til kommentar

Ja du skrev det, men det er fortsatt bare tull. At Koranen formaner til det er tull. Og at det har blitt gjort er tull. Man kan finne enkelte bestialske kriger hist og her i Islams 1000 år lange historie, men vis meg en dominerende kultur som ikke har hatt det. Du får nesten spesifisere hvilke kriger du snakker om, så det går an å forholde seg til det.

Det er mange kulturer som har drevet utryddning, for eksempel kristne har utryddet det meste av hedensk kultur over alle kontinenter i nesten 2000 år.

 

Idag er det veldig få som holder slike kulturer "hellig". Men det er noen som mener muslimsk dominerende bestialsk kultur er hellig. Historisk revisjonisme, å se tilbake og si "her er det gjort feil", det er vi flinke til i Norge, ref samer, slavehandel med mer. Tror ikke noe slikt eksisterer i Tyrkia eller Iran.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ting er litt mer komplisert enn i "Donald Duck"-verden.

Bad guys går ikke med fangedrakt nr og 2 dagers skjeggvekst slik at de er enkel å peke ut.

Hersketeknikker kommer du ikke langt med i en sivilisert diskusjon. Kom med seriøse innvendinger mot mitt innlegg, så skal jeg debattere med deg. Dette nivået går jeg ikke ned på.

 

Det er ikke en hersketeknikk. Det du påstår er helt tåpelig, og tyder på at du enten ikke forstår et fnugg av konfliktene rundt om i verden, eller så lever du rett og slett i "Donald Duck"-verden hvor du regner med man kan se om folk er bad guys eller ikke. 

 

Du sier man skal sette inn Navy Seals, SAS og telemarksbataljonen for å bekjempe terrorisme. Faktisk VINNE over terroristene. Fjerne problemet for godt. Avslutte krigen, som du så fint sier. 

 

Vel...

 

Hvordan skal de finne ut hvem som er terrorister? Ser man det på dem?

Skal de drepe alle terrorister de kommer over? Ingen rettsak?

Skal de kunne torturere folk for å finne ut hvem som er terrorister? Er mistanke nok?

Hvordan definerer du i det hele tatt en terrorist? 

 

Tror du, etter at millitæret hadde fjernet alle terrorister, at problemet ville vært løst? 

Endret av tHz
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hvordan man kan nekte for at islam spiller noen rolle i dette. Er det bare amerikansk utenrikspolitikk som har skylden for at en britisk statsborger, født og oppvokst i Storbrittania, velger å sprenge seg selv blant tenåringsjenter på konsert?

 

Ta en titt på denne listen og se om du ser et mønster.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_terrorist_incidents_in_May_2017

 

Annet enn en kommunistisk gruppe her og der (hovedsaklig i colombia tydeligvis) så ser mønsteret relativt entydig ut for meg, i land så forskjellige som Irak, Storbrittania, Kenya, Tailand, Indonesia og Filipinene.

 

edit: skrivefeil

Endret av H3N
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534

Islamsk terrorisme og ekstremisme er mye eldre enn tidlig 1900-tall.

Ja selvsagt, og går man langt nok tilbake så kan man nok se at stammen til Grug i steinalderen terroriserte stammen til Gnugg.

 

EDIT: Poenget er at i nyere tid så har vestlige makter mye oftere blandet seg inn i midtøsten enn motsatt.

Endret av Slettet+2534
Lenke til kommentar

 

Islamsk terrorisme og ekstremisme er mye eldre enn tidlig 1900-tall.

Ja selvsagt, og går man langt nok tilbake så kan man nok se at stammen til Grug i steinalderen terroriserte stammen til Gnugg.

 

EDIT: Poenget er at i nyere tid så har vestlige makter mye oftere blandet seg inn i midtøsten enn motsatt.

 

Derfor pakistanske muslimer sprenger seg selv i barneskoler?
Lenke til kommentar

 

Norge er, vil mange si, tynt befolket. Germanske folk var her for 2000 år siden. Vi skulle kanskje like greit latt tyskerne ta Norge i 1940 da?

Germanske folk har ikke vært her i 11000 år da? Er ikke nordmenn germanske?

 

 

Jo, men poenget er at det kom folk til Norge fra områder sør for oss for flere tusen år siden. Folk har alltid vært på vandring, og det har det alltid blitt konflikter av. Likevel kan man ikke legitimere terrorisme med hva som skjedde for to tusen år siden.

 

Som Grimnir sider over her: "Ja selvsagt, og går man langt nok tilbake så kan man nok se at stammen til Grug i steinalderen terroriserte stammen til Gnugg."

 

​Tilbake til tema: Jeg nekter å la terrorbander slippe unna med at enkeltpersoner blir straffet, mens resten av banden står fritt til å finne med fandenskap. Ok. Det er mulig at en militær aksjon ikke er den beste, men det er I alle fall ingen løsning å tro at kos og klem fikser alt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534

Derfor pakistanske muslimer sprenger seg selv i barneskoler?

Hvem vet hvorfor de gjør det. De er syke hjernevaskede mennesker kanskje? Fattige stakkarer uten noen fremtidsutsikt? 

Endret av Slettet+2534
Lenke til kommentar

 

 

Der var andre rariteter som kom etter hvert og. F.eks. krav utenfra om at 20% av plassene i parlamentet skulle innehas av kvinner. Et pålegg vi selv eller USA aldri hadde godtatt i våre egne land.

 

Og kravet om kvinner i parlamentet ble jo satt pga kvinners stilling i landet.  At verken USA eller Norge hadde godtatt det i sine betydelig mer utviklete demokratier er ikke særlig relevant.

 

 

Det burde absolutt være relevant hvis man bruker hodet. For øvrig har ikke kjønnsrollene vært slik som i dag hele veien da. Det tok rundt 100 år fra grunnlovsforsamlingen på Eidsvoll til at kvinner fikk stemmerett.

 

At man fra alliert side presset frem reserverte, sikre plasser til kvinner, første til mye misnøye og undring. Populære (mannlige) kandidater som vant i sine distrikt, måtte gi fra seg sete i parlamentet til ukjente kvinner ingen hadde hørt om.

 

Den slags kjønnskvotering til landets viktigste verv ville vi aldri godtatt her på berget, hverken i 1814 eller på noe som helst senere tidspunkt.

 

Husk "du skal ikke gjøre mot andre det du ikke vil at andre skal gjøre mot deg"

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...