Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Uskjermet kabel utendørs?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg ville uten tvil valgt en skjermet kabel. Jeg hadde også laget pluggene selv, så det hadde kostet en del mindre enn å kjøpe med stykkpris på en svindelsjappe.

 

En skjermet kabel tåler selvsagt mye mer og varer lengre.

En skjermet kabel er ikke laget for å tale mer, derimot er den laget for å skjerme mot elektronisk stråling. Skal du lage pluggene selv må du også ha skjerma plugger. Ville nok gått for uskjerma kabel, eventuelt en kabel som er beregnet for utendørsbruk om du har stort krav til at den ikke plutselig en dag skal slutte å fungere.

 

Biltema-kabelen vil nok virke, og er trolig helt grei til formålet ditt. Den blir kanskje ødelagt i løpet av 5-10 år (kanskje tidliggere, kanskje senere), men det er trolig billigere å bare kjøpe ny når den blir ødelagt enn å gå for kabel beregnet for utendørsbruk. Om kabelen er skjermet eller ikke har ikke noen betydning dersom den ikke går gjennom et område med mye elektronisk støy. (lite trolig)

Lenke til kommentar
Om kabelen er skjermet eller ikke har ikke noen betydning dersom den ikke går gjennom et område med mye elektronisk støy. (lite trolig)

Hvorfor tror du at en kabel med aluminium ikke tåler mer enn en av plast? Det er rett at kabelen er laget for å tåle mer elektronisk støy, men den har jo andre "bi-virkninger", som f.eks at den blir stivere og at den tåler bedre å bli trakket på, kjørt over av bil og sykkel, bitt av hund og katt o.l.

Lenke til kommentar

En skjermet kabel vil fungere som en antenne og ta opp støy hvis du ikke vet hva du driver med... derfor jeg anbefaler uskjermet... menmen...

 

Å få jord fra HUS-A over på HUS-B kan jo også introdusere visse problemer...

 

 

På skolen (i Oslo sentrum) bruker vi uskjermet for å koble opp 5-6 klasserom i bygård-A mot 4-5 klasserom i bygård-B. Dette går da i lufta over en vanlig oslo gate... Dette er like ved Karl Johan i 7. etasje og funkerer helt fint, og det har fungert i maaaange år. Å komme her å anbefale STP blir da for dumt.

Endret av shahin
Lenke til kommentar

La i vår opp nytt nett i huset, ligger ca 9 kabler i en kanal ned veggen og bort til et vindu. Totalt ligger den 7m ute i kanal hvor det er tetta med silikon i endene i tilegg til lokkene.

Tror dette skal holde ganske bra og en stund.

 

Om du har mulighet til det, legg kabelen i et rør eller noe så holder det nok lenge.

 

Brukte CAT 6 instalasjons kabel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...