Gå til innhold

Hvilket parti tror dere Harald og Haakon sympatiserer med?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg finner en hver oppfordring til å ikke gjøre sin borgerplikt, samfunnsfiendtlig.

 

Nå er det jo slik at Kongen generelt sett godtar den regjeringen folket velger, å må møte disse hver fredag i de neste fire årene.

I så måte er det jo en særdeles god ide at Kongen ikke flagger sitt politiske ståsted, å fremstår som politisk nøytral.

Lenke til kommentar

 

De stemmer nok borgerlig, for der føler de seg mest hjemme. Sympatiserer neppe med arbeiderklassen, hvis den finnes i dag. De heier neppe på SV. 

 

Det stemmer neppe. Kongefamilien hører hele det Norske folk til, og representerer hele Norge. De har lite til felles med "eliten" i Norge, foruten at begge er økonomisk uavhengige. Kongefamilien er økonomisk uavhengige ved arv og posisjon, og deres posisjon er unik og ulik den alle andre i eliten har. Det er en bestemt posisjon.

 

Kongefamilien er verken mer eller mindre lik eliten eller arbeiderklassen, men har trekke fra begge. Kongefamilen er som sagt neppe interessert i partier og har egne standpunkt i forhold til alt, som sammenfaller med hva som er i Norges interesse. Dermed kan de og må de være politisk uavhengige. Om noe, vil man heller kunne se kongefamilien som et eget "parti".

 

For all del, jeg tror personlig at Kong Harald, og særlig Haakon og Mette Marit også, ønsker det beste for det norske folk og sympatiserer med flere sjikt av befolkningen. 

 

Men i sosiale lag så er det jo 'eliten' eller velstående folk de stortsett menger seg med. Det var feks bare kjendiser som ble invitert til Kronprins - festivalen. "Lille" marius har gått på Wang og hiver rundt seg penger og 'cava' som bare det. Mette Marit har kjoler til flere tusen kroner; de spiser på dyre restauranter, drar på dyre ferier og henger med rike folk. Alt i alt lever de vel et ganske typisk rikmanns, vestkant - liv. 

 

Kongefamilien gjør mye bra, men det er ikke tvil om at de tilhører overklassen og at det nok former deres politiske syn og verdier. Forhold deres til de nedre lag er et ovenfra og ned forhold. De er bare vanlig mennesker som blir formet av den klassen de tilhører, overklassen. Å si at de har noe opphøyd altruisme og mulighet til å tilhøre alle samfunnsklasser på en og same tid siden de er adelige blir for naivt og idealistisk. 

 

De har nok en viss økonomisk uavhengighet i den form at de har formue og arv, men ønsker nok også helt klart å behold monarkiet og den faste pengestrømmen sin og vil nok stemme utifra fra det partiet de føler gagner dem best og tilater dem å behold sin posisjon.

Endret av Carlgutt
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...