Gå til innhold

En maskiningeniør for fremtiden?


Anbefalte innlegg

Var en av de som ble nedbemannet i fjor, som mange andre. Etter at jeg var ferdig med BSc. maskin i 2010 kastet jeg meg ut i prosjekter nasjonalt og internasjonalt, og følte riktignok det å kombinere den industrielle bakgrunnen og bacheloren med prosjektgjennomføring/ledelse var flott. Inntil nå.
 

Jeg har noen år bak meg med industriell og teknisk prosjekt erfaring, men ønsker å spesialisere meg mer for å kunne utvikle meg selv faglig i en fremtidsrettet retning, samtidig som jeg kan stille sterkt som maskiningeniør, og det inkluderer også en del oppfrisking i matematikk, fysikk, DAK osv. da jeg også finner det interessant. Ulempen er at jeg ikke har jobbet så dypt i materien siden jeg gikk på skole, og føler mye av det trengs en real overhaling.

 

Så, til spørsmålene, både til maskiningeniører, morgendagens spirer, professorer, lærere osv.;

 

1. Hva forventes det at en maskiningeniør kan idag (faglig grunnleggende)? Dette for å sette meg noen mål med oppfriskingen og eventuell fordypning.

 

2. Hvilken fordypning er mest fremtidsrettet for maskiningeniører mht. fremtidens mange utfordringer? Jeg snuser her litt på Materialteknologi og Matematikk.

 

3. Hva har dere maskiningeniører fått mest bruk for etter endt skolegang? Matematikken? Kreativiteten? Fysikk? Spesialisert i SolidWorks/Inventor? Osv.

 

Setter pris på alt av råd, jeg søker jobber, men når ikke helt gjennom grunnet lite mekanisk spesialisering. Derfor håper jeg at veien videre skal komme til nytte.

 

 

:dremel:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...