Gå til innhold

Tid for å søke - Trenger tips og erfaringer


Dana

Anbefalte innlegg

Hei! Da er tiden kommet for at det nærmer seg søknadsfrist for høyere utdanning 2017. Håper folk kan dele sine erfaringer og hjelpe meg med å ta et valg :)

Litt om meg:

Jeg er en 19 år gammel gutt, som gikk ut av VGS med et snitt på rundt 4. Jeg er ekstremt sportsinteressert, og trener rundt 15-20 timer i uka. Enæring og kropp har interessert meg siden jeg var en liten guttunge, og jeg konkurrerer i dag i Kickboxing og MMA. Ellers liker jeg å skrive, se dokumentarer og den slags. 

I fjor begynte jeg på en bachelor i økonomi og administrasjon, men dette gikk ikke veien. Fagene jeg interesserte meg for (Informasjonsbehandling og Markedsføring) gjorde jeg det strålende i, og fikk A. Jeg har alltid slitt med matematikken og mattematiske fag, og fikk E i bedriftsøkonomi mens jeg strøk i matten, noe som gjorde at jeg fant ut at jeg droppet ut med tanke på at vanskelighetsgraden bare ble vanskeligere andre året med tanke på miko og makroøkonomi etc.

Noe jeg har lurt litt på kan være aktuelt:

Lærerhøgskolen 1-7 Klasse: Etter jeg droppet ut begynte jeg som vikar på en barneskole, og dette var en nokså grei jobb etter min mening. En varierende arbeidsdag, samtidig som det var gøy å sette seg inn i pensum osv. Å være lærer er ikke noe jeg brenner for, men har det i bakhånd som et alternativ.

Kroppsøvninglærer: Interesserer meg for trening

Logoped: Slet selv med taleflytsvasnker når jeg var yngre noe som påvirket meg i stor grad. Klarte å kvitte meg med problemene selv, men vet hvor vanskelig dette kan være noe som gjør at jeg har lyst til å hjelpe andre.

Markedsfører: Markedsfører faget har alltid interessert meg. Spesielt digital markedsføring. Kom over dette årsstudiumet som jeg syntes var veldig interessant: 

https://www.noroff.no/studier/fagskole/digital-markedsforing

Etter et år med jobbing har jeg samlet energi og er klar for å sette meg ned på skolebenken igjen og levere en innsats! Ønsker egentlig å få tatt en bachelor eller master, men er villig til å kombinere noen utdannelser osv. Er det noen som er spesielt fornøyd med utdanningsforløpet sitt og vil dele noen erfaringer, samt komme med tips til skoler? Er villig til å flytte på meg, men bor i Bergen for øyeblikket.
 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres ut som om du kommer til å nyte av et studievalg hvor du kombinerer det du liker (gym, sport), med et yrke hvor du har menneskelig kontakt og kan hjelpe andre. Blir du allmennlærer for eksempel kan du velge opp til tre ulike fag. Eksempel: gym, samfunnsfag, og historie. 

 

Personlig tror jeg du vil få mer ut av å ta en lærerutdanning, i motsetning til markedsføring. Husk at det har kommet flere valgfag i skolen som kombinerer gym, breddeidrett, friluftsliv osv som kan være spennende. Over de neste 10 årene vil Norge ha bruk for omlag 35 000 nye lærere. Vet du hva dette betyr? Sikret jobb, med ganske ok startlønn, og lange ferier.

 

Både høgskolen og universitetet i Bergen kan tilby deg dette. Men markedsføring er heller ikke dumt, om dette er noe du interesserer deg i. Men husk at her er arbeidsmarkedet noe tregere, og prestasjoner har derfor mer og si. 

 

Det du må gjøre, er å sette opp en oversikt over hva du kan tenke å studere, hvor interessert du er i akkurat dette, og deretter være realistisk i forhold til arbeidsmarkedet.

 

Jeg har selv søkt på lektorutdanning, og tror dette blir kjempebra.

Lenke til kommentar

[..] Jeg har alltid slitt med matematikken og mattematiske fag, og fikk E i bedriftsøkonomi mens jeg strøk i matten, noe som gjorde at jeg fant ut at jeg droppet ut med tanke på at vanskelighetsgraden bare ble vanskeligere andre året med tanke på miko og makroøkonomi etc.

 

Mikro, makro, og bed.øk. har ikke vanskelig matte. Så om man sliter her er det p.g.a. andre ting, som f.eks. alle de ulike formlene som man må prøve å få oversikt over. Noe som kommer av seg selv om man jobber godt med stoffet.

 

Fagene som tar for seg sannsynlighetsregning, statistikk, og kalkulus kan derimot være noe verre. Men det er ikke umulig å komme i gjennom hvis man vil. (Her jeg går er det såkalte "snublegrupper" for de som sliter med dette og antagelig er det noe tilsvarende der du gikk også.)

 

FYI.

 

Siden øk.ad. virker som et tilbakelagt kapittel, og du skal velge noe nytt: Det høres ut som lærer er et veldig godt valg, slik Grensejeger også mener.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...