Gå til innhold

Hva skjer med iOS-apper med push i Norge? NSB og så videre.


Anbefalte innlegg

Hva er det som skjer med appene til iOS for tiden? Kvaliteten har stupt i de siste årene. Fra iOS 6 har det bare gått nedover. Spesielt tenker jeg på NSB og tog-apper. Før hadde de push-varsler for forsinkelser, nå glimrer det totalt med sitt fravær. Når det er forsinkelser står du det med skjegget i postkassa uten noe varsel. Jernbaneverkets app kunne det før. Men det ble tatt bort av alle merkelige grunner. Hvorfor??

 

Videre så var brukergrensesnittet mye mer forseg-gjort i iOS 6 med realistiske knapper og brytere etc. Nå er det nesten som Windows Mobile blandet med Android.

 

Hva har jeg misset her?

 

Er det forresten noen som vet om app med pushvarsel for forsinkelser?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

(1) - Det er ikke Apple/iOS sin feil at NSB eller BaneNor (tidligere Jernbaneverket) ikke lager apper som tar i bruk mulighetene iOS har for notifications. NSB har ikke åpent API, men de har nettsider der du kan søke og se om det er noen forsinkelser. Appen vil vel også vise deg info om forsinkelser om du søker opp rutene du tenker å ta. Jernbaneverket hadde det, men fant ikke noe om det på BaneNord, bare en rss-feed, så tviler på at det finnes noen annet måte enn å bruke hjemmesidene deres.

 

(2) - At de gikk vekk fra "realistiske knapper og brytere" var et bevisst designvalg. Man hadde det i starten slik at brukerne kunne assosiere gjenstander fra det virkelige liv, med hvordan en skulle berøre touch-skjermen. Men etter noen år, når folk flest var blitt vant til et touch-interface, og det i seg selv hadde fått sine egne assosiasjoner hos brukerne, så var ikke et slikt overtydelig designspråk nødvendig lenger. Derimot satte det store begrensninger for hvordan en effektivt kunne bruke en touch-device, og de var nødt til å hente inn det forspranget Android hadde fått på dette området pga de gikk vekk fra dette mye tidligere.

Endret av blured
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...