Gå til innhold

Helt "lost" i jakten på nytt grafikkort


Nissi

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg kjøpte en pc for snart ett år siden, med ett gtx 950 kort. Etter noen måneder fant jeg ut at komplett hadde puttet en annen versjon enn den jeg bestillte inn i min maskin. Det endte med at jeg fikk tilsendt ett gtx 1050ti kort.

Planen min var at jeg skulle oppgraderer fra 950 nå, og ettersom jeg ikke syntes 1050ti var noe spesielt bedre enn 950 er dette fortsatt planen.

 

Her er mitt hovedkort: https://www.komplett.no/product/876241/datautstyr/hovedkort/intel-socket/asus-b150m-pro-gaming-socket-1151?noredirect=true#

 

Min cpu: https://www.komplett.no/product/850034/datautstyr/prosessorer/intel-core-i5-6600-skylake-prosessor?noredirect=true#

 

Minne: https://www.komplett.no/product/822970/datautstyr/minnebrikker/crucial-ddr4-2133mhz-8gb?noredirect=true#

Kommer til å doble dette snarlig.

 

Mitt 1050ti: https://www.komplett.no/product/904085/datautstyr/skjermkort/pci-express/evga-geforce-gtx-1050-ti-4gb-sc-gaming?noredirect=true#

 

Ettersom jeg ikke har merket noen forbedring fra 950 til 1050ti tørr jeg ikke nå ta valget om neste grafikkort selv.

Hva må jeg se etter? hva er viktigst av kjerneklokke, minne størrelse, Faktisk klokkehastighet eller Bussbredde?

 

Jeg spiller for det meste Rocket League. I dette spille vil jeg ha høyest mulig fps fremfor kvalitet, men selv om jeg har endret filene til spillet for å få dårligere grafikk, enn det som går an i menyene, detter fps'n min fra 250 til 120 til tiden(spesielt på de nye kartene/banene).

Spiller også litt csgo, men minimalt i tillegg har jeg gta, men det gikk så dårlig at jeg ikke gådd å spille det mer. Kommer nå til å flytte slik at jeg har mulighet til å spille flere spill og disse(csgo, gta) kommer jeg til å spille oftere.

 

Jeg kan ikke se for meg å bruke mer enn 3000 kroner.

Dette er kortene jeg foreløpig har funnet:

https://www.komplett.no/product/895421/datautstyr/skjermkort/pci-express/sapphire-radeon-rx-480-4gb-nitro#

https://www.komplett.no/product/911276/datautstyr/skjermkort/pci-express/sapphire-radeon-rx-480-8gb-nitro#

https://www.komplett.no/product/895422/datautstyr/skjermkort/pci-express/sapphire-radeon-rx-480-8gb-nitro#

https://www.komplett.no/product/897292/datautstyr/skjermkort/pci-express/msi-geforce-gtx-1060-3gb-oc#

https://www.komplett.no/product/895857/datautstyr/skjermkort/pci-express/gigabyte-geforce-gtx-1060-6gb-windforce#

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan jo sjekke hvordan 480 og 1060 gjør det på de spillene du kommer til å bruke. Da vet du høvelig objektivt hvor bra de er optimaliserte med mindre det ligger spesielle optimaliseringer i pipeline. 480 er balansert litt forskjellig fra 1060, så den umiddelbare magefølelsen sier 1060 uten at jeg har studert forskjellene så veldig inngående. Husker jeg i sin tid gamblet litt på å kjøpe ATI 9700 og det viste seg over tid å være et veldig godt kjøp. Vanskelig å spå det samme for 480, men tror nok kortet har et godt potensiale hvis det brukes rett. Mye minne er en stor fordel når oppløsningen begynner å krype oppover og de matcher også med minnehastigheten, men samtidig prøver utviklerene å standardisere på normen, så da er det igjen litt bortkastet. Mange ting å ta med i vurderingen, og framtiden er som regel det vanskeligste å spå. Teknisk hardwaremessig sett er det to gode kort.

Endret av vidor
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ok. Takk skal du ha. Jeg er forsåvidt ikke fremmed med å velge 970. Har lest forskjellige plasser at de nå skal være billige, men etter en rask titt ligger de på 3000 på nettsider jeg aldri har handlet før. Eller er det noen andre kort jeg bør vurdere til rundt den prisen?

Jeg kommer sannsynligvis i samme omgang til å kjøpe ny skjerm, da går jeg for en 1080p 144hz skjerm. Er det slik at jeg da ikke trenger å tenke for mye på minnet?

Lenke til kommentar

Jeg vil påstå du har noe feil med maskinen, enten noe operativsystrem feil eller grafikk-kort feil (nvidia).

Maskinen og de nevnte spillene burde gå LETT med 6600 + 1050ti.

 

Oppgradere fra 1050ti til 1060 eller RX480, ikke verdt med mindre du får solgt 1050ti til grei pris.

 

Skal du ha oppgradering så velger du 1070 og ikke lavere, men som sagt. Jeg tror ikke problemet ditt er å oppgradere PC, men rydd PCen eller reinstall. Jeg har opplevd det 100 ganger at maskinen blir helt annet ved reinstall.

 

Jeg husker da Overwatch (Blizzard) kom, slet jeg med FPS selvom jeg har 980ti/6700k - det visste seg at "oppgradert" versjon fra windows 8.1 til 10 gjorde det. Fresh Windows10 installasjon gjorde susen, spillet flytet 10x bedre.

 

Jeg kunne selvsagt ryddet maskinen jeg også, men jeg gjør ikke det med denne maskinen, blir det noe skurring og tregheter = Reinstall. Det er bare client, har ingenting viktig lagret på gaming PC.

 

Anbefaler først å reinstallere nVidia drivere: 

http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

 

Så installerer du nvidia driver på nytt.

http://www.geforce.com/drivers/results/115492

 

Kjør spillene og les FPS :)

 

Kom tilbake hit å klag om det ikke hjalp  :thumbup:

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Beklager sent svar. Jeg har tidligere gjort det du nevner der. Alt jeg har på gaming pc'n kan jeg putte på minne pinne å raskt reinstallere Windows. Noe jeg har gjort relativt ofte. Men jeg merket det også fra overgangen fra 950 til 1050ti at det ikke ble noe spesiell bedring i spillet. Spesielt Rocket League, men de har også gitt ut noen oppdateringer i det siste som gjør det vanskeligere å gjøre spillet med 250 fps. Jeg må ha det for å få ønsket response, og er villig til å ofre grafikk innstillinger.

 

Nå fikk jeg plutselig solgt min Ps4 til en kompis så budsjettet mitt er på 2000 ekstra. I tillegg kan jeg kanskje få solgt 1050ti kortet til søstra mi, Så jeg tenker nå at jeg går for en av de beste rx480 kortene eller 1070. Litt usikker enda.

Lenke til kommentar

Takk. Jeg så det igår, har fundert litt i det siste hva jeg skal gjøre. Jeg må kjøpe litt andre ting til flyttingen, så trur jeg venter til etter jeg har flyttet og bestiller en liten fryser fra komplett i samme slengen. Har også en gamingstol som er ødelagt og jeg vil få pengene tilbake, så da kjøper jeg alt på komplett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...