Gå til innhold

S-video på gammel tv. Går det ann?


Anbefalte innlegg

hei!

 

Jeg har en 15år gammel tv meg scart ingang...så har jeg prøvd å få bilde via pc med s-video utgangen, men får ikke noe bilde. Gar det i det hele tatt an å få bilde på denne gamle tv'en?.....e litt fortvilet nå, har satt opp sorounden og alt, men så får jeg ikke no bilde på tv'en :( ....noen som har peiling?

Endret av Krø||e
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan forsøke med en scart overgang. du får slike kjøpt på elkjøp.

De har gjerne inngang for lyd, gul(phono?) for vide og s-vhs inngang.

 

Du får nok bilde, men blir overrasket om du får annet en sort hvitt bilde. Har en 28" ribba for alt utenom scart. Den er 4 år og får ikke farger om jeg bruker s-vhs kabelen. Bare sort hvitt på min tv fra ati kortet mitt.

 

Med phono vil du få både farger og billde så investerer du i en litt god kabel så får du nok greit nok bilde.

 

du kan evt bare teste med en vanlig høytalerkabel først før du investerer i en bedre kabel.

Lenke til kommentar

Ehm

Scart er ikke alltid scart.... Scart har mange pinner. Ikke alle TV'r bruker alle pinner. En av pinnene er beregnet for video inn, et signal som er likt det signalet som brukes ved rca tilkobling. 3 andre pinner er beregnet på s-video signalet.

Om tv'n din bare viser svart-hvit bilde er det mest sansynlig at scart-adapteret bare bruker de 3 pinnene i scart kontakten som er beregnet for s-video, og tv'n din ikke er laget for å takle s-video signaler.

Det man da må gjøre er enten å skaffe et scart adapter som også gir signaler på rca pinnen, eller først å ha et s-video til rca adaper, også ha en rca til scart adapter.

 

For rca til scart kan du bruke et hvilket som helst scart adapter, men for s-video til rca trengs en slik kobling: http://www.technick.net/public/code/cp_dpa...d1f4c7d0ea96598

 

Om du går i en elektronikk sjappe og kjøper et s-video til rca og et rca til scart adapter, er du sikker på å få riktig, men hvis du ber om en s-video til scart med innebygget composit konvertering, skal du ha bra flaks for å få det riktige. (De færreste i slike butikker kjenner til denne svakheten ved gamle tv'r.)

 

Edit: rettelse av link

Endret av petterg
Lenke til kommentar

takker for svar folkens, men jeg fikk det ikke til å fungere...ser ut til at jeg må få meg en ny tv allikevel.....etter at jeg har kjøpt meg en lcd til 4500 :( .....har prøvd alt nå; force connetct to tv osv....har alle ledninger og scartinngang me både s-video og vanlig composite, men ingenting fungerte :no:

ps....husker jeg fikk det til meg en gammel bærbar meg vanlig composite...husker ikke hvordan :sleep:

Endret av Krø||e
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...