Gå til innhold

Søke lærlingplass - diverse spørsmål


Anbefalte innlegg

Hei! Holder på å søke lærlingplass akkurat nå, og har fått fortalt på skolen at vi søker med julekarakterene fra i år, men vi fikk utskrift både av julekarakterene, og de avsluttende karakterene fra vg1. Tror dere bedriftene vil ha begge deler? Noen med erfaring her?

 

Det har seg også sånn at jeg hadde en god del fravær på vg1, hadde et ganske uheldig år for å si det sånn, der jeg blant annet ikke kunne ha gym på en stund fordi jeg ble sparket i hodet av en hest, var mye syk, og hadde mange kjøretimer. Naturlig nok resulterte dette i ganske mange dager og timer fravær, så jeg lurer på hvor jeg skal skrive grunnen til fraværet, og at det kan dokumenteres?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan egentlig velge om du ønsker å legge ved de siste karakterene dine eller begge to ved søknaden din. Hvis du bare legger ved de siste karakterene dine kan du alltids skrive at du gjerne kan sende over de andre også dersom dem ønsker. Når du søker læreplass søker du hovedsakelig med VG2 karakterene dine, så jeg vil ikke tro at VG1 karakterene dine er like relevante som julekarakterene dine på VG2. Vil de ha noe annet enn det som er standard pleier de ofte å spørre uansett.

 

Det lureste er å ta med f.eks. en helt enkel setning i søknaden din hvor det står at fraværet ditt kan dokumenteres. Du trenger ikke å utdype dette noe mer i søknaden, da de mest sannsynlig uansett spør om dette på et intervju. Da har du muligheten til å forklare fraværet ditt på intervjuet. Ved å ta med at fraværet ditt kan dokumenteres på søknaden din viser du at du har evnen til å reflektere og at du er villig til å dokumentere årsakene. Dette vil sees på som positivt.

Lenke til kommentar

Legg ved alt, når en søker som lærling har en gjerne ikke så mange referanser og må derfor vise til det en kan. Dokumenter og forklar fraværet ditt godt, dette er ofte noe som legges stor vekt på. Jeg hadde masse fravær på vidergående, men jeg var ærlig om det og hadde en del referanser fra arbeid som viste til at dette ikke var "generelt" gjeldende i jobb sammenheng. 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg hadde mye fravær på VG1 fordi jeg var sløv.

Skjerpet meg kraftig på VG2 og hadde null fravær til jul, jeg var en av de få som fikk læreplass ved første inntak. 

 

Hadde en del mer fravær på våren på VG2 uten at det hadde noe å si, men om jeg ikke hadde fått læreplass på første inntak hadde jeg blitt nødt til å sende inn utskriften for våren også, og det hadde jo gjort situasjonen litt verre. 

Min erfaring er at det slår positivt ut om en har redusert fraværet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...