Gå til innhold

Mobil og skatting


TomTucker

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Heisann! 

 

Anbefaler at du tar ut ny telefon i Januar. 

 

Har jobbet litt med dette, og TROR(ganske sikker) at det jeg sier her er riktig, om ikke er folk velkommen til å korrigere. 

 

Jobben din må skatte deg for telefon/bredbånd som også kan benyttes privat. Dette er betegnet som "ekom" tjenester. På denne tjenesten gjelder en "sjablongregel" som er det øverste taket som du må skatte av.

Dette sjablongbeløpet er pr 2016. 4392,- dvs at et bredbåndsbeløp/_OG_- eller telefonregning på 366 er skattbart pr mnd(maks). 300 kr pr mnd og du skatter mindre, 700kr pr mnd og du skatter for max 366kr pr mnd.(4392/12). 

 

Om du da nå kjøper en tlf vha jobb som koster 4000 og har ett abbonement treffer du sjablongregel for 2016 og må skatte for 4392. Om du betaler privat og har mob. abb. for 300 pr mnd skatter du ingenting.

Det jeg prøver å si er at du må sannsyligvis skatte vesentlig mer for å få store "ekom tjenester" på slutten av året. Anbefaler deg å vente med telefonkjøp til januar. Om skattesats 27% skatter du altså nesten 1200kr bare i år, noe som sikkert er lavere en dine telefonregninger for resten av året.

Lenke til kommentar

Selve telefonen er ikke skattepliktig så lenge man har tjenestlig behov for den og den er arbeidsgivers eiendom. Det kan imidlertid reises spørsmål ved om du har tjenestlig behov for telefon i en stilling du ikke har tiltrådt. Har du ikke tjenestlig behov anses verdien av telefonen som skattepliktig lønn. Selve mobiltelefonen faller under ingen omstendigheter inn under sjablonregelen for EK-tjenester.

 

Arbeidsgivers dekning av mobiltelefoni (abonnement) er en skattepliktig godtgjørelse. Dersom arbeidsgiver er eier av abonnementet skal arbeidstaker beskattes pro rata basert på en årlig fordel på 4392,- kr (dvs. 366,- kr per måned). Det er her ingen ulempe i å få abonnementet over på arbeidsgiver nå heller enn i januar, du blir ikke beskattet noe mer enn

 

Arbeidsgivers dekning av privat abonnement beskattes etter faktisk refundert beløp oppad begrenset til 4392,- kr per år.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...