Gå til innhold

2.1-system til ca 4000,-


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har ønske om å fornye anlegget til PC'en min. Jeg er ganske opptatt av god lyd, og er villig til å gi opp mot 4000,- for et godt anlegg (kanskje litt mer og, hvis det er snakk om en skikkelig god deal). Jeg er litt bassete av meg, og liker at det er litt trøkk i lyden. Jeg bruker i dag et eksternt lydkort (Focusrite Scarlett 2i2) til musikkproduksjon.

 

Jeg forstår at folk foretrekker monitorer for å få den beste lyden. Problemet er at jeg ikke har alt for stor plass på skrivebordet mitt, pga at jeg har 2 skjermer. Tar likevel imot forslag om gode monitorer, så kan jeg se om jeg om det er mulig å omorganisere skrivebordet for å gjøre plass.

 

Setter stor pris på alle forslag og erfaringer med gode lydanlegg til PC! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du forsterker?

 

Da jeg vet f.eks Argon Octave 5A

 

Cambridge Audio Minx Min 12 Kompakt

Begge låter veldig bra, førsnevnte kan brukes uten sub men anbefales ekstra subwoolfer.

Sistnevnte gir god diskant\melomtone.

 

Vil styre unna Logitech\creative på hifi de gir dårlig lyd i sammenligning.

Men ja er ganske lite budsjett under 5000 kr om du vil ha noe å spille høyt med god lyd.

 

https://www.hifiklubben.no/hoyttalere/subwoofer/

Nå finnes det flere her, vurder å du å bygge selv?

 

2000 kr for en sub er nok mye bedre lyd en logitech sub mindre ullent lyd.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Har du forsterker?

Eneste lydutstyret jeg har til PC'en er desverre det eksterne lydkortet jeg nevnte ovenfor. Ville du foreslått å kjøpe en egen forsterker i tillegg?

 

Ellers ser egentlig begge forslagene dere har kommet med ut som gode forslag! Fint å ha to alternativer mtp størrelse også. Denne løsningen vil fungere med lydkortet jeg har i dag? Lydkortet har jack-utgang, så anntar at det blir her jeg kopler til jack-input på høytalerne. Også blir det å bruke "Sub out"-utgangen på hver høytaler for å eventuelt kople til en subwoofer, henholdsvis til R/L input på subwooferen?

Lenke til kommentar

Jeg kjører et par Argon Octave 3A og en BASS10 subwoofer hos meg, og må si at det langt på vei gir en veldig god lytteopplevelse. Svært fornøyd, og høyttalerene tar ikke spesielt stor plass. 

 

 

Virker som en bra løsning.

 

Vil du ha noe mer kompakt kan du gå for dette:

Audioengine A5+ til 3245kr på dustinhome.

 

2x50W RMS høytalere med full-range utganger som du kan koble en aktiv subwoofer til senere, men hvis du har naboer er det ikke sikkert du ønsker mer bass enn disse gir fra seg.

Jeg bruker 2 stk KRK Rokit RP6G2 i et rom, disse er på 68W RMS hver. Plasseringen gjør at det rister i hele rommet i filmscener, de har mye mer guffe enn hva jeg trenger eller bruker. Har hatt besøk som har lurt fælt på hvor subwooferen står men det er ingen subwoofer der. Egentlig så ser de ikke hvor noe av lyden kommer fra, alt er skjult de ser kun lerretet på veggen.

Du kan ta de med og bruke som partyhøytalere, de fylte enkelt lyd et lokale med 60 middagsgjester.

 

 

 

Anbefalinger fra andre kan du bruke som pekepinn til hvilke produkter du skal se på, har du mulighet bør du prøve og lytte på produktene selv før du kjøper. Jeg kan anbefale skinnsko i størrelse 45 men det er ikke sikkert du liker de eller at de passer like godt på deg :)

 

 

 

 

Forsterker gir deg flere tilkoblingsmuligheter og tar mere plass.

PC-høytalere er vanligvis aktive, altså de har integrert forsterker, det sparer plass og du slipper en ekstra dings+fjernkontroll å knote med.

 

Skal du ha dette koblet stort sett til bare PC vil jeg vil anbefale deg å kjøpe aktive stereohøytalere, eventuelt et 2.1 sett med forsterker integrert i subwoofer.

Endret av IntelAmdAti
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skal du spille høyt, er nok best med egen forsterker, da man får mere effekt.

Men problemet i en del tilfeller tar det mye mere plass.

 

Nå har jeg ikke hørt hvor høyt aktive høytaller spiller i samme serie.

Men det kan du nok finne ut av på hifiklubben.

 

Ja du kan nok fint koble til høytallene også til sub.

Største problemet syns jeg er vel mange slike aktive høytaller mangler brokobling og fjernkontroll.

Derfor syns jeg det er mye lettere å ha egen forsterker. Og egen subforsterker.

 

Men det valget for bli opp til deg, særlig hvis du vurder surround (5.1 eller 7.1) senere.

I så fall må du nok kanskje skaffe deg nytt lydkort\DAC muligens.

Lenke til kommentar

Ja planen blir nok aldri å utvide til surround. Disse høytalerne skal stå på et lite arbeidsrom og skal sjelden spille for flere enn meg selv :) Derfor trenger de ikke å kunne spille så voldsomt høyt, men tilstrekkelig til at jeg kan smelle opp volumet på en god låt i ny og ne :)

 

Har fått mange gode tips her folkens! Setter stor pris på disse forslagene, da de er akkurat innenfor de baner jeg hadde i tankene. Takk for god hjelp!

Lenke til kommentar

Genelec sin 8000-serie er fine små monitorer. Relativt dyre, men disse leverer. Skal du ha dypbass må du ha en sub i tillegg, men var overrasket over hva som kom ut av disse.

 

http://www.gear4music.no/no/Opptak-og-datamaskiner/GENELEC-8010A-Studio-monitorer-mork-gra-par/12PX

Jeg ville ikke anbefalt studiomonitorer med flat lyd til en som sier han liker trøkk i lyden og bass :)

I praksis vil han da betale dyrt for å unngå å få bass i lyden. Og så skal han betale enda mer for å få bass i lyden igjen?

 

 

Tallang, Jeg tror to stk aktive høytalere vil passe perfekt, tror ikke du vil trenge ekstra subwoofer.

Men hva med et helt enkelt og rimelig lite creative eller logitech 2.1 høytalersett?

 

Et skikkelig headset kunne også vært en idé, jeg pleier å bruke høytalere til film (kjekt med litt rumling) men hodetelefoner til musikk og dataspill.

For 4000kr kan du få ganske bra hodetelefoner og noen rimelige 2.1 høytalere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

http://www.lydogbilde.no/test/hoyttalere/bluetooth-stereohoyttalere/klipsch-r-15pm går rett over budsjett for 4995,- innimellom, og i god Klipsch ånd ser det ut til å kunne gi mer enn nok trykk og volum på godlåtene.

 

Har selv et par små Dali koblet opp til PC'en på en rimelig NAD forsterker og det fungerer fint, men når jeg utvidet med en billig 10" Dali sub noen år etter ble det skikkelig stemning :)

HiFiklubben har noe 500 over budsjett

https://www.hifiklubben.no/streaming/heos-by-denon/heos-by-denon-heos-amp--dali-zensor-pico-musikksystem-med-streaming/

og 500 til gir

https://www.hifiklubben.no/stereo/stereosystem/nad-d3020--dali-zensor-pico-musikksystem-med-streaming/

Endret av Flippo
Lenke til kommentar

Et skikkelig headset kunne også vært en idé, jeg pleier å bruke høytalere til film (kjekt med litt rumling) men hodetelefoner til musikk og dataspill.

For 4000kr kan du få ganske bra hodetelefoner og noen rimelige 2.1 høytalere.

 

Bruker et Beyerdynamic DT770 Pro headsett i dag som jeg er veldig fornøyd med :) Så føler jeg er greit dekket på headsett-siden. Hovedfokuset mitt er å få nytt anlegg, spesielt siden anlegget jeg bruker i dag (Creative) begynner å bli slitent, så den ene høyttaleren spiller lavere og lavere. Grunnen til at jeg startet denne tråden var egentlig for å høre om det var noe verdi i å kjøpe et Logitech/Creative-anlegg. Disse anleggene gir typisk veldig mye bass og litt ullen topp, så tror valget faller på et av Argon-alternativene som kom først i tråden.Unntaket blir om det dessverre viser seg at det blir dårlig plass til de. Da må jeg nesten bite i det sure eplet og gå for et nytt Logitech/Creative-anlegg, evt en annen løsning som innebærer små satellitt-høyttalere på skrivebordet og en sub på gulvet.

Lenke til kommentar

Jeg ville ikke anbefalt studiomonitorer med flat lyd til en som sier han liker trøkk i lyden og bass :)

I praksis vil han da betale dyrt for å unngå å få bass i lyden. Og så skal han betale enda mer for å få bass i lyden igjen?

 

 

 

Ser poenget ditt. Kommer jo helt an på hva som er behovet og utgangspunktet. Disse er designet for å være rimelig store og korrekte i lyden, og trenger ikke sub med mindre man vil ha buldrene dypbass. Et par aktive må man gjerne mye opp i størrelse med, og før man vet ordet av det blir det rimelig stort i størrelse. Bassen trenger ikke være så bra siden det er et enkelt signal, så det å legge på noe en har fra før med et bassfilter gjør det gjerne rimeligere. Da blir det totalt sett god bang for the buck. Justeringmulighetene på 8000 er geniale.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Dette gir nok ikke den beste lydkvaliteten i forhold til pris, men lekkert og med flere nyttige funksjoner og tar lite plass.

http://en.europe.creative.com/p/bundled-offers/sound-blaster-x7-limited-edition-entertainment-bundle

 

Alternativer

http://en.europe.creative.com/p/bundled-offers/sound-blaster-x7-entertainment-bundle

 

http://en.europe.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-x7-limited-edition

 

http://en.europe.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-x7

 

Lyd og bilde's test av forsterker og høyttalere:

http://www.lydogbilde.no/test/hoyttalere/creative-e-mu-xm7

http://www.lydogbilde.no/test/hi-fi/creative-sound-blaster-x7-limited-edition

 

Når jeg har bestilt fra Creative sine sider har momsen vært inkludert i prisen oppgitt på nettstedet, sist da jeg bestilte Sound Blaster X7 Limited Edition var også frakten inklusive.(bruker den på Beyedynamic DT 770 pro 80 Ohm og Roccat Kave XTD 5.1 analog(den siste er vel som og banne i kirka her, men gir meget god opplevd surround effekt i pc spill))

 

EDIT: Har endret linkene til den Creative sin handleside lenket til deres Norske side, dvs si den europeiske. Og da ble prisene noe lavere enn på USA sidene

Endret av baggiebridges
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...