Gå til innhold

Nikon 5700


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, CP5700 har vært lenge på markedet nå... til digitalkamera å være. Halvannet år? To år? Det er lenge i digitalverdenen. Den har masse zoom (8x) og ED glass, men det har nok skjedd en del i bildebrikkenes og signalbehandlingenes verden siden den gang slik at den begynner å sakke akterut.

 

Har ikke erfaring med Fuji Finepix S7000, men mlwirak har god greie på det han snakker om. Det kan imidlertid være litt vanskelig å få tak i ekstrautstyr til Fuji i Norge... i butikken jeg jobber tar det ihvertfall mange måneder fra vi bestiller noe ekstrautstyr til Fuji til vi har det (vi har av den grunn kuttet ut Fuji).

Lenke til kommentar

Hei.

 

Ettersom jeg ser du spør også anngående Fuji S7000 henger jeg meg på i samme dialogen.

 

Jeg lurer på kamera i pris klasse + / - 6000,- Nok. Er "fersking" i faget og trenger veiledning. Har lurt på Fuji S7000 som du spør etter opplysninger på og har fått linker til tester igjennom Akam. Ut i fra en nybegynner ser det ikke ut som testene som ligger under produktguiden til dette kameraet taler positivt med henblikk til billed kvalitet (støy i bildene).

 

http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/s7000.html

 

http://www.dcresource.com/reviews/fuji/finepix_s7000-review/index.shtml

 

Kanskje noen eksperter i faget kan veilede meg / oss litt i henhold til disse testene anngående støy / kompremering, for det "skremmer en nybegynner" litt for mye til å gå til innkjøp av kameraet. Bør en se seg om etter alternativer eller vil det de skriver i testene ha minimal innvirkning på bilder-kvalitet / print out i A-4 størrelser.

 

Ellers vil det for min del ha ganske mye og si at kameraet må fungere godt og ta gode bilder i Auto utenom de manuelle innstillingene de har. Som sagt er det bedre kjøp med henblikk på "kvalitets forskjeller" i markedet rundt denne prisklassen setter jeg stor pris på å bli veiledet. (C-5050 / C-5060 / Nikon-5400 ) ?

 

Ellers vil jeg takke for en glimrende side og ellers de som bidrar med og hjelpe oss i den "jungelen" av kameraer som finnst der ute.

 

På forhand takk.

Lenke til kommentar

Hei.

 

Du må spørre deg selv om hovedsaklig en ting når du skal kjøpe kamera; hvor stort/lite skal det være.

 

Når du ser på S7000 og Nikon 5700 så synes jeg like godt at du kan smøre deg med tolmodighet, og vente på et DSLR med lavere pris. Årsaken til dette er at de små CCD brikkene som sitter i disse kameraene produserer mye mer støy enn de som sitter i dslr hus. Jeg antar at Fuji kommer med sin S3 snart, Nikon med sin D70 og D200, og at det også kommer noe fra Minolta før eller siden. Alt kommer i løpet av neste år, og gjerne i første kvartal eller i alle fall i første halvdel.

 

En oppgradering av 5700 kommer nok også i første kvartal 2004. Jeg forventer mye fra det kameraet av flere årsaker. Nye 3700 har fått af assist lys, 5400 har lite krommatisk abberasjon og relativt lite støy, og nikon har hatt lang tid på å forbedre modellen.

 

Når dette er sagt, må det sies at disse kameraene alle kan produsere meget gode bilder under visse omstendigheter. Hovedproblemet er støy, og brukerkomfort. Når det gjelder det siste ville jeg holdt meg langt unna både 5400 og 5700 fra nikon, de har trege menyer, og horribel autofokus. 5060 ser ut til å slite med mengder av støy på høyere iso, men ellers ser kameraet meget bra ut. Det leverer også meget bra bilder fargemessig ut i fra de testbilder jeg har sett.

 

Den sterkeste deltakeren i denne klassen synes jeg imidlertidig er Sony V1. Den kan fotografere i dårligere lys, er kjapp på responsen og har ikke den verste ergonomien, selv om det nok er området den taper på.

 

Hvis du er ute etter et nytt kamera relativt raskt ville jeg gått for enten 5060 eller v1 (5060 hvis du ikke har behov for høyere iso, og v1 ellers). Hvis ikke vil jeg råde deg til å vente på noe bedre. 5 megapixelsgenerasjonen begynner så smått å bli noe gammal, og nye brikker med bedre egenskaper står nok på lista rundt hjørnet.

 

Ellers vil jeg understreke at ingen av disse kameraene, selv om de ser ut som, og er like store som, dslr hus, aldri kan erstatte et dslr kamera.

 

 

 

johanG.

Lenke til kommentar
Kanskje noen eksperter i faget kan veilede meg / oss litt i henhold til disse testene anngående støy / kompremering,

Dette med komprimering synes jeg ikke er en stor issue. Som regel er det vanskelig å se forskjell på et bilde tatt med "normal" og "fin" komprimering, og på S7000 har man uansett mulighet til å velge "12 megapiksler" med normal komprimering, som nok på mange måter vil tilsvare en ekstra fin JPEG-kvalitet med andre kameraer. Videre har man også mulighet til å ta bilder i RAW-format til bilder der kvaliteten er svært viktig.

 

Hvis ikke du ofte skal operere med utskrifter over A4-format vil neppe støyen være noen stor issue heller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...