Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Lett- eller bærevegg?


Anbefalte innlegg

Hei! 

 

Jeg forsøker å forsikre meg om at jeg ikke river en bærevegg i leiligheten min. Har funnet en tegning hos bygningsetaten i kommunen, og så vidt jeg kan forstå så framstår veggen som en lettvegg?

 

Legger ved tegning av veggen som skal rives. Se leilighet nederst til høyre.

 

EDIT: har slettet tegningene nå,

Endret av vetle666
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

alle de tykke er forsåvidt bærevegger

Støtter dette! Ser ut som dette er en del av armeringstegningene, eller en forenklet armeringstegning. (Savner noe data, men det har ikke betydning for TS). Så, alle de "tykke" veggene, er bærevegger.

 

Men et tips til andre er, at når dere er i kommunen og får kopi av slike tegninger. Spør samtidig om slike problemer der, de svare gjerne. Og de er kompetenete. 

Endret av Friluftskar
Lenke til kommentar

Samtidig, hvis jeg forstår tegningene rett: Vegger kan være nyttige selv om de ikke er bærende. Hvis tanken er å rive vegger mellom oppholdsrom og vindfang med bod i en ettromsleilighet(?) så husk at det er greit å ha et sted å sette fra seg sko og henge ytterklær samt lagre andre ting uten å ha det inne på stua. Det kan også være godt å kunne lukke to dører mellom der man lever og sover og felles gang, hvis da ikke leilighetsdøra er er svært tett og godt lydisolert. Jeg ville f.eks. ikke plassert senga rett ved døra...

Lenke til kommentar

Takk for svarene! Bekreftet det jeg mistenkte. Tegningene er forøvrig hentet fra oslo.kommune.no så har ikke vært i kontakt med noen hos bygningsetaten. 

 

Godt poeng det angående å passe på plassering av sengen, men veggen skal ned uansett. Det er helt meningsløst å ha et kott på 2-3 kvm i en leilighet på totalt 27 kvm. Rommet stjeler så mye plass uten at jeg kan bruke det til noe fornuftig. Gleder meg til å komme i gang. Første egne leilighet, så det blir spennende! :)

 

EDIT: Er forsåvet også planlagt løsning for oppbevaring av sko etc, i tillegg disponerer leiligheten egen bod så behøver forhåptnligvis ikke oppbevare så mye i leiligheten.

Endret av vetle666
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...