Gå til innhold

Noen muliget for førstegangstjeneste i en alder av 23?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg fyller 23 i år og blir også ferdig med bacheloren min i finans. Har egentlig tenkt til å dra til utlander for master, men har tenkt litt på dette med førstegangstjeneste. Etter 3. år med studier kunne jeg godt tenkt meg ett år i forsvaret før jeg hopper på master og arbeidslivet. Jeg hadde sesjon del 1 på nettet da jeg gikk vg1 elektrofag. Kom av en eller annen grunn ikke videre til sesjon del 2, mistenker at det kan være fordi jeg oppga at jeg hadde gjennomgått kirurgisk inngrep de to siste årene. Forstår at dette sikkert høres tullete ut, men dette har alltid vært en drøm, og alle vennene mine som har tatt førstegangstjenesten har sett på det som den beste perioden i deres liv. 

 

Er det noen mulighet? Drømmen hadde vært grensejeger i nord. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+921324

Vil anbefale å kontakte Forsvarets personell- og vernepliktssenter. Det er absolutt mulig å tjenestegjøre, selv om du er 23. Jeg tjenestegjorde sammen med flere andre som var betraktelig eldre enn meg. Men tatt din sykdomshistorie må du belage deg på å fremvise dokumenter som tilsier at dine forhenværende plager ikke påvirker deg i dag.


 

Forsvarets personell- og vernepliktssenter
Telefon 03003
E-post [email protected]

Endret av Slettet+921324
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+921324

Hvor du blir plassert avhenger av mye forskjellig: Dine evner, interesser, men også Forsvarets behov. Vanligvis blir administrasjonsstillinger besatt av soldater som ivrer etter stillingene. Eksempelvis administrasjons- eller feltprestassistent, område- og bataljonstillitsvalgt, dette er stillinger som utlyses etter innrykk og som soldatene kan søke seg til. 

Lenke til kommentar

Men ingenting er umulig! Var selv i panserbataljonen, og vi hadde et par vernepliktige som nærma seg 30 år(2 - 3 år igjen før de fylte 30 ved dimisjon om jeg ikke husker helt feil). Skal med andre ord ikke være aldren som hindrer deg innpass i en av hærens skarpere avdelinger, som f.eks grensejegerne. Derimot konkurrerer du på lik linje mot alle andre som ønsker seg inn, og da tar naturligvis Forsvaret hensyn til alle faktorer - inkludert sykdomshistorikk, alder og annet. Men du får aldri vite om du ikke prøver. Kjør på og gi gass.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...