Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Oppdeling av leie med ulik romstørrelse


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tja, en måte er å regne per areal, men en annen er å bruke "markedspris", altså hva hver av dere er villig til å betale for de ulike rommene. Det er jo ofte mer enn bare areal som gjør at enkelte rom er mer attraktive enn andre. Er det ganske hipp som happ for dere kan dere bare dele kostnaden likt og deretter trekke lodd om hvem som skal få hvilket rom.

 

Den gang jeg var i samme situasjon så ble vi først enige om fordelingen av pris mellom de ulike rommene og deretter hvem som skulle ha hvilket rom.

Lenke til kommentar

Best om utleier fastsetter fordeling, skal leieboerne selv avgjøre dette kan det fort bli murring.

Jeg er uenig i det. Da kan fort ett av rommene ubevisst bli mer attraktivt enn de andre og dermed skape krangel om å få. Hvis utleier leier ut leiligheten under ett mener jeg det bør være opp til leietakerne å fordele og bestemme internt.

 

Bli enige om priser på de ulike rommene først og deretter trekk lodd om rom og eventuelt bytt etter loddtrekning om to eller flere er interessert i et bytte. Dette er litt som rettferdighetstaktikken man lærer barn: En deler godene (brus, popkorn etc) og de andre får velge først. På den måten sikrer man at den som deler, deler så likt som over hodet mulig. Førstemann kan jo ikke risikere at en av de andre får 1 mm mer brus i glasset sitt :p

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...