Gå til innhold

Vektnedgang stopper. Kosthold problemet?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har siden april 2015 gått ned ca 50kg. Ligger nå på 92 kg, og ønsker å gå ned hvertfall ytterligere 10kg.

Samtidig begynte jeg for 2mnd siden med styrketrening og ønsker å gå opp i muskelmasse. Vet at det er ikke så lett å gjøre disse tingene samtidig, men det skal være mulig.

Jeg lå inntil forrige uke på ca 1500 kcal pr dag, da med veldig "rent" kosthold. ca 3 måltider, rent kylling eller svinekjøtt til middag sammen med grønnsaker, og meieriprodukter som yoghurt/skyr til de andre måltidene. 

 

Jeg har fått høre at jeg kanskje ikke spiser nok, og at det er problemet mitt? Men dersom jeg ikke spiser nok, burde jeg vel strengt tatt gått ned i vekt? Siden juni har det omtrent stått stille.

Jeg har heller ikke fått noe særlig stor fremgang på styrketreningen, og har blitt anbefalt av venner å spise litt mer. Har nå prøvd å øke til 1800 kcal pr dag, for å se om det gjør noen forskjell.

 

Håpte kanskje at noen her kunne kommet med noen innspill til hvorfor jeg ikke ser noe fremgang verken muskelmessig eller vektmessig.

Endret av simen929
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I utgangspunktet så bryr jeg meg ikke så mye om tallet på vekten lenger. Men jeg ønsker å gå ned i fett, og opp i muskelmasse.

2500 kcal? Det høres meget mye ut. Men skal sjekke det ut!

 

Joda, jeg har også spist alt for lite. Men når man veier mye, og er desperat, så gjør man det som funker. Jeg var på et stadie nede i 1100 kcal pr dag. Når jeg ser tilbake på det, så er det jo helt på trynet. Har nok mistet mye muskelmasse pga det. Men samtidig har jeg klart å gå ned 50kg, og er stolt over det!

Lenke til kommentar

Jeg har fått høre at jeg kanskje ikke spiser nok, og at det er problemet mitt? Men dersom jeg ikke spiser nok, burde jeg vel strengt tatt gått ned i vekt? Siden juni har det omtrent stått stille.

 

Det fungerer ikke helt sånn. En normal person som holder vekten over tid, kan spise både mer og mindre enn det reelle energibehovet. Kroppen kan spare energi når den får lite, og sløse om den får mye. Gir du den for lite, vil den imidlertid unngå å bygge muskler. Best muskelvekst krever et energioverskudd. Sedate personer legger på seg av det samme overskuddet, mens aktive bygger muskler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...