Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kjøpt bolig på tvangssalg selger flytter ikke


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har nylig kjøpt en bolig på tvangssalg og har et ønske om å flytte inn snarest mulig. Budet ble stadfestet i går (04.07). Det står i dokumentene Overtagelse er senest 3 mnd fra budet sendes tingretten. 

Da megler skulle forhøre seg med selger fikk hun til svar at han ønsket å leie ut boligen så lenge som mulig, eller vi kunne betale han 30 000 å få den til helgen.

 

For det første ligger boligen et sted hvor han ikke vil få leid ut til noen turister, og det er vanskelig å leie ut en bolig for noen få mnd. Det er også ikke mulig å få 30 000 i leieinntekter på dette stedet.

Hvilke rettigheter har han til å holde på slik,og hvilke rettigheter har jeg? Kan han leie ut en bolig som er tvangssolgt, eier ikke banken denne?

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Banken eier ikke boligen, banken får bare salgssummen (eller deler av denne). Han eier den fram til du har overtatt.

 

Etter tvangsfullbyrdelsesloven § 11-27 er oppgjørsdagen tre måneder etter budet. Inntil oppgjørsdagen tilhører boligen skyldnere, og du har ikke noe krav på å få overta tidligere så vidt jeg ser

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ett spørsmål er om han allerede leier ut. Hvis han allerede leier ut er dette en heftelse på eiendommen som enten ekstingveres ved stadfestelse av budet, eller som overtas av deg. Dette kommer an på hva som er sagt i stadfestelseskjennelsen.

 

Hvis han ikke allerede leier ut blir det spørsmål om skyldner rent faktisk kan leie ut etter at et bud er begjært stadfestet. Det er heller tvilsomt. På dette tidspunktet har skyldneren sterkt begrenset råderett over eiendommen, så det er ikke gitt at han kan pådra eiendommen en leieheftelse.

 

 

 

Kjøper kan for øvrig tiltre boligen før oppgjørsdagen, jf. tvangsfullbyrdelsesloven § 11-31. Vilkårene er beskrevet i annet ledd:

 

 

 

Dersom det er fare for at saksøkte urettmessig vil forføye over formuesgodet til skade for kjøperen, kan retten på begjæring ved kjennelse beslutte at kjøperen skal få tiltre formuesgodet før oppgjørsdagen straks kjøpesummen er betalt. Dersom formuesgodet allerede er fraveket, kan medhjelperen på begjæring bestemme at kjøperen skal få tiltre formuesgodet straks kjøpesummen er betalt.

 

Hvis retten har bestemt at skyldner skal kastes ut, og skyldner er kastet ut, kan medhjelper bestemme at du skal få overta straks kjøpesummen er betalt.

 

Hvis skyldner ikke er kastet ut må retten vurdere om det er fare for at skyldner "urettmessig vil forføye over formuesgodet til skade for kjøperen". Dersom selger har til hensikt å leie ut boligen vil dette kunne være en urettmessig forføyning, fordi korttidsutleie kan være svært slitasjefremmende for boligen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...