Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei og hå!  :)

 

Etter mye arbeid og venting, så er det på tide å oppgradere til noe nytt og godt. Jeg har prøvd å være så selvstending og fornufting som mulig ved valgene av deler og slik, men for sikkerhet skyld trenger jeg hjelp fra ekspertene (dere!).

 

Det jeg lurer på er om delene til maskin passer overens med sockets, kabinet og slike kompliserte greier jeg ikke helt klarte å forstå. Burde jeg velge en billigere/ dyrere del som gir samme/ bedre effekt? 

 

Klarte en gang å kjøpe en vifte som ikke hadde plass på grunn av størrelsen  :w00t: .

 

Dette er delene jeg ønsker å invistere i: 

 

Kabinet

https://www.komplett.no/product/824760/datautstyr/kabinetterbarebone/midi-tower/nzxt-s340-midi-tower-hvit

 

Hovedkort

https://www.komplett.no/product/844956/datautstyr/hovedkort/intel-socket/msi-x99a-gaming-7-socket-2011-3

 

Fikk en anbefaling på denne også, men den kom etter oppsette ble laget så det kan hande det ikke passer. hva er forskjellen? Tips please!! (https://www.komplett.no/product/856345/datautstyr/hovedkort/amd-socket/msi-990fxa-gaming-socket-am3)

 

CPU

https://www.komplett.no/product/822371/datautstyr/prosessorer/intel-core-i7-5820k-socket-lga2011-3

 

Skjermkort

https://www.komplett.no/product/892083/datautstyr/skjermkort/pci-express/zotac-geforce-gtx-1070-founders-edition

 

https://www.komplett.no/product/835338/datautstyr/skjermkort/pci-express/evga-geforce-gtx-970-4gb

 

(Er ikke helt sikker på hvilken jeg ønsker, men det blir noe mellom gtx 970 - 1070)

 

SSD

https://www.komplett.no/product/857461/datautstyr/harddiskerssd/ssd-m2/samsung-950-pro-256gb-m2-pcie-ssd

 

Harddisk

https://www.komplett.no/product/653071/datautstyr/harddiskerssd/harddisk-35/seagate-barracuda-2tb

 

kjøler

https://www.komplett.no/product/806300/datautstyr/vifterkjoelingvannkjoeling/cpu-vannkjoeling/corsair-hydro-series-h105-cpu-kjoeler

 

PSU

https://www.komplett.no/product/839799/datautstyr/stroemforsyning/enheter/evga-supernova-850-g2-850w-psu

 

Ram

https://www.komplett.no/product/824669/datautstyr/minnebrikker/hyperx-savage-ddr3-2133mhz-16gb

 

Harddisk 

https://www.komplett.no/product/653071/datautstyr/harddiskerssd/harddisk-35/seagate-barracuda-2tb

 

Ok, da var vi gjennom lista mi! Lister opp noen spørsmål her som dukker opp etterhvert som jeg jobber meg gjennom. :)

 

1) Hva er forskjellen mellom de to hovedkortene nevnt øverst? Det første kortert (MSI-X99a) var anbefalt til noen av delene jeg hadde funnet, mens andre mente det andre kortert (MSI-990fxa) fungerte like bra. Fikk ikke sjansen til å spørre hvorfor, men forhåpentligvis vet dere =)

 

 

2) Hvor stor forskjell er det mellom gtx 970 og gtx 1070? Jeg har lest at siden 1070 er "noe nytt" så er produktet ikke helt ferdig utviklet, mens 970 er ett trygt valg siden de har hatt tid til å forbedre produktet. Stemmer dette? Burde jeg invistere i 1070? Og ikke minst, passer det i kabinettet med delene? 

 

3) Hva synes dere om kabinettet? Burde jeg finne ett nytt ett, eller er viftene god nok/ god plass?

 

4) Minnebrikkene! Er det lurest å gå for 4x4 eller 2x8? hva er egentlig forskjellen? Jeg var helt blank her så her var valgte mitt ett skudd i blinde. Kjempe åpen for andre anbefalinger :)

 

5) Hva synes du om de andre delene? Vet dere om noen andre deler jeg burde skaffe som er billigere-/- bedre?

 

6) Jeg ønsker ikke å gi noen dårlige inntrykk, men er komplett anbefalt for kjøp av deler? Dette er ikke direkte billig. Om du har en favoritt får kjøp av deler, del den gjerne her!

 

7) VIKTIG ***¤****Jeg er kjempe urolig for at jeg invisterer i deler som ikke passer i hovedkorte/ sockets ect. Om noen som er flinke med sånt kunne ta en rask titt gjennom delene, så er du vertfall min dagens helt! (fant linkene til alle delene slik at det blir litt enklere å finne info  :) ) ¤********

 

Jeg er ikke så opptatt om det bråker! Så lenge resultatet blir bra er jeg åpent for alt!!  :)

 

Huff!! Det begynner å bli sent og denne tråden begynner å bli lang. Jeg er kjempe takknemlig for all hjelp og tips, spesielt du som tok deg tiden till å hjelpe meg å sikkerhetsjekke delene for meg. 

 

Takk for at du leste tråden min!   :w00t:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1.Forskjellen på hovedkorta du lista opp, er at 990fxa-kortet er for AMD, helt annen sokkel, og vil ikke passe med CPU'en du har plukka ut.
 

2. Er vel ganske stor forskjell mellom 970 og 1070 korta. Har sett imellom 50-80% ish forbedring på reviewsa jeg har sett ihvetfall.

 har bestilt ett Gigabyte 1070 G1 Gaming sjølv til andre pc'en min. 

 

3. Personlig syns ikke jeg hvite kabinetter er no pene, men det er min smak. Peronlig har jeg ett Fractal Design Define S jeg er veldig fornøyd med.

 

4. Til 2011-3 plattformen må du ha DDR4. feks https://www.komplett.no/product/887221/datautstyr/minnebrikker/hyperx-fury-ddr4-2400mhz-16gb

 

5. Personlig hadde jeg gått for 6800k eller 6850k (har den selv) istedet for 5820k hvis jeg skulle kjøpt nytt nå. 

 

7. Verdt å nevne er jo at om du skulle gå for Broadwell-E cpu så må nok også MSI Gaming kortet BIOS-flashes for å støtte 68xx osv cpu'er

 

Ellers syns jeg det ser ut som ett solid system. Kunne jo ev. vurdert ett Skylake system  om du vil spare noen penger og ikke har bruk for 6 kjerner/ 12 tråder. Men nå veit ikke jeg hva du har tenkt å bruke maskin til da.

Endret av Fast_Eddie
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er bare å slå til med et 1070kort. At 970 er "bedre utviklet" er bare tøv og vas. 1070 er jo et sterkere kort så det skal kunne holde følge med spill lengre enn 970 vil.

 

Hva skal du bruke maskinen til? De fleste greier seg med en 4kjerners prosessor, så her kan du spare deg noen lapper på å gå for i5-6600K eller i7-6700K og et billigere hovedkort.

 

Som noen har nevnt over må du ha DDR4ram til hovedkortet du har valgt ut. Og siden du ikke har nevnt hva maskinen skal brukes til linker jeg til disse. Det ene på 16GB og det andre på 32GB. Her må du se hva du har bruk for. 16GB vil være bra nok til spilling.

 

De andre delene ser fine ut. Når det kommer til kabinett veier det mest hva du syntes er fint/kult. Men størrelse har og noe å si. Jeg kjøpte en gang et skjermkort som var litt lengre enn det kabinettet mitt tillot, så jeg måtte lage til en "permanent provisorisk" løsning med hjelp av litt kappeverktøy. 

Endret av Nlklas
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen Tusen Tuuuusen takk for all hjelpen! Fikk jo kjempegode råd så fort :)

 

Maskinen vil hovedsakelig bli brukt til spill og div. som forhåpentligvis kan kjøre det meste på høyt nivå de neste årene!

 

(1) Big suprise angående hovedkortene, takk! Jeg prøvde å finne asrock x99 taichi kortet på Komplett, men jeg tror ikke de har det:(

Jeg ønsker en intel cpu, det er vertfall sikkert! Hadde jo vært kjempe greit om det var mulig å kjøpe alle delene på en nettside. Er jo en sånn håpløs nervøs type når det kommer til ting jeg er litt blank på :)

 

(2) Fant noen ekstra spørsmål til cpu'n! Takk for tipset ang. i7 6700k! Kan noen fortelle meg hva forskjellen mellom i7 6700 og i7 5820?

Skulle nesten tro det ble bedre ettersom det gikk opp i tallrekkene, men jeg er jo litt blank når det kommer til dette xD

 

(3) *'Oppdaget akkurat også at det ikke var noen kjølere ink. cpu boksene, skreeeeekk!!!! Har noen anbefalinger til cpu kjøler? **  :w00t:

 

Har sinnsykt lyst på ett 1070! Vi får se når alle andre delene er på plass :)

 

(4)  Det er noe jeg frykter aller mest NIklas! At noen av delene ikke får plass!!!  :eek: Så kabinettet på en video og tenkte at denne var stor nok. Har ikke peiling hvor mye plass jeg trenger da  :hm: Hvit er jo en okei greie, de svarte kabinettene er jo støvmagneter!! 

 

Jeg tror 16gb ram er greit nok for meg, hadde vært gøy med 32gb daaaaa... xD 

 

Tusen takk igjen for alle svar! Om vi klarer å komme oss igjennom noen av disse spørsmålene så tror jeg dere har reddet meg fra data skrekken. Dere er alle fantastiske  :w00t:  :w00t:  :w00t:

Lenke til kommentar
Fant noen ekstra spørsmål til cpu'n! Takk for tipset ang. i7 6700k! Kan noen fortelle meg hva forskjellen mellom i7 6700 og i7 5820?

 

Hvis maskinen primært skal brukes til spilling så er det mest hensiktsmessig å gå for i5-6600K (eller i7-6700K hvis lommeboka tillater det). Forskjellen er at i7-5820K har 6 kjerner, 12 tråder og mer cacheminne enn 6600K og 6700K. Samtidig bruker cpuen mer strøm, blir varmere og overklokker dårligere. Per dags dato så får du mer ytelse i spill per krone om du velger i5-6600Kmodellen. 6700K vil komme godt med om du planlegger å drive med bilde-, video- og musikkredigering. Men utgjør liten forskjell når det kommer til spillytelse.

 

*'Oppdaget akkurat også at det ikke var noen kjølere ink. cpu boksene, skreeeeekk!!!! Har noen anbefalinger til cpu kjøler? **   :w00t:

 

Du hadde jo valgt en CPUkjøler . . ?

 

Hvis du planlegger å overklokke cpuen din noe, så er det bare å kjøpe denne. Men om dette er noe som kommer til å være uaktuelt for deg kan du gå for en billigere kjøleløsning til prosessoren. Da er enkle kjølere som denne ypperlig. Har en kamerat som nettopp har fått en slik, og han sier man såvidt hører den. Og den holder i massevis om du ikke skal overklokke noe.

 

Det er noe jeg frykter aller mest NIklas! At noen av delene ikke får plass!!!   :eek: Så kabinettet på en video og tenkte at denne var stor nok. Har ikke peiling hvor mye plass jeg trenger da

 

Tror nok ikke du skal være redd for å lide av plassmangel. Her er et bilde fra samme kabinett som du ser på. Her kan du se at de har lagt radiatoren i fronten.

 

RRyg3ju.jpg

Endret av Nlklas
  • Liker 1
Lenke til kommentar

åååååhh!! takk NIklas :D :D 

 

uuups, trodde man måtte ha en spesifikk cpu kjøler og at den andre kjøleren var en bonus xD

 

Har aldri overklokket før, høres skummelt ut! Tror jeg må tenke litt over hvilket som passer meg best :)

 

Skal finne ett par DDR4 brikker så er vell alt i boks! Tusen takk, dere er superb!

Lenke til kommentar

Her er lista!

 

Fant ut at SDD'n var litt for dyr, kan dere anbefale meg En litt billigere? 

 

Er minnebrikkene ok? Tok tipse med DDR4, men går de med hovedkortet? 

 

Fikk et tips ang. kjølepasta! Har dere en god anbefaling? :)

 

Kjempe spent, så nerme!!! :)

post-272680-0-63795000-1466424828_thumb.png

Endret av Ballorroxy
Lenke til kommentar

Hvis du hovedsakelig skal bruke denne maskinen til spill, så hadde jeg heller gått for en 6700K med Z170 chipset, og heller brukt de pengene du sparer fra den langt dyrere X99 platformen og lagt i et 1080 kort. Og 16Gb holder faktisk lenge til spilling.

 

EVO diskene som er linket til er forøvrig veldig bra, det samme er kjølepastaen du spurte om.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takk for tipset Xiphac! prøvde å søke opp en sånn z170 chipset, men jeg klarte ikke å finne det. Alle delene totalt blir litt dyrt, så jeg vil virkelig satse på tipset ditt om det er muligheter for å spare noen mynter =)

 

Kunne du sende en link, evt. forklare hva forskjellen blir mellom de to delene (altså x99 og z170 :) )? 

 

unnskyld!! Jeg føler meg virkelig dum akkurat nå! :')  :w00t:

Endret av Ballorroxy
Lenke til kommentar

For at prosessor skal gå overens med hovedkortet må de være av samme sokkel.

 

x99kortene er laget med sokkeltype LGA2011-v3. Disse hovedkortene går overens med f.eks i7-5820K og i7-6800K, da disse er 2011-v3. Man kan si at denne sokkeltypen er for litt mer viderekomne og entusiaster. Z170 er greit til vanlig bruk. 

 

Z170kortene har sokkeltype 1151. Disse går overerns med prosessorer av samme type. Eks: i5-6600K og i7-6700K.

 

 

Noen nevnte over at du burde slå til og kjøpe et 1080kort istedenfor 1070. Hvis du ser på ytelsestester så kan man se at forskjellen mellom 1070 og 1080 i spill ikke er mer enn 5 fps. Da blir plutselig prisforskjellen på 2500kroner mye! (NB! Nå sammenlignet jeg MSI Gaming X 1070 mot stock 1080FE)

Endret av Nlklas
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...