Gå til innhold

Bygge mini-ITX eller velge bærbar? (Gaming, samt studie)


Anbefalte innlegg

Hei!

Sitter pdd. på en Macbook Air, men ønsker litt større skjerm og hastighet ifm. oppgaveskriving og litt spilling. Skjerm skal jeg kjøpe utenom, så er kun valget mellom en større bærbar eller om jeg skal bygge en mini-ITX pc. Er for det meste CS jeg spiller, men ønsker også å være fleksibel hvis det skulle dukke opp noe nytt interessant. 

Så kriteriene er:

- CS
- Rask (Multitasking word, excel, nettleser)
- 6k (+-)
- Min. 128GB SSD.

Prøvd å koke ned til noe på komplett, men lenge siden sist jeg bygga.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

så er kun valget mellom en større bærbar eller om jeg skal bygge en mini-ITX pc. Er for det meste CS jeg spiller, men ønsker også å være fleksibel hvis det skulle dukke opp noe nytt interessant.

Nå er vel ikke stasjonær så veldig enkelt å å flytte på.

 

Du kan jo vurdere å fjernstyre maskinen ved å sette opp VPN Server, men tror du kommer litt kort når det gjelder gaming.

 

Men da får du mest for pengene, kanskje ikke så stabilt hvis du ikke har fiber på 2 steder.

 

Uansett bør du gå for minst i3 prosessor kanskje i3 6100 minst 8 GB ram og Samsung 850 evo.

AMD er ikke noe å satse på frem til Zen kommer med mindre effektkrevende cpuer.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Det trenger ikke å være enkelt å flytte på, egentlig er spørsmålet hva som gir mest for pengene. Fordelen jeg anser med en stasjonær, er at oppgaveskriving er relativt mer behagelig enn på en bærbar. Men jeg er som sagt usikker på hva jeg får for ca. 6k, og jeg er heller ikke oppdatert nok til at jeg tørr å sette opp et forslag selv.

Lenke til kommentar

Noe sånt er vel det man får.

 

http://bildr.no/view/VzFuT3Ns

 

bildr .no / view / VzFuT3Ns ( har litt issues med å paste linker, uten at jeg vet hvorfor de blir tullball her, så legger med linken her også med noen mellomrom )

 

Alternativt kunne man sikker droppa å kjøpe nytt skjermkort, men heller kjøpe brukt. Feks gtx 770, grei pris her bør være 1200-1400kr og yter langt bedre enn gtx 950.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er et bra forslag fra Lazyjacket der. Men jeg vil kanskje foretrekke dette oppsettet fra denne tråden. Og da fortrinnsvis med en av skjermene som blir anbefalt. Da får du adaptive sync med på kjøpet. Ellers på bruktmarkedet vil jeg gått for AMDs R9 280X eller HD 7970/GHz som er det samme kortet. Disse yter i dagens spill rundt 20% bedre enn GTX770, og man får dem rundt tusenlappen. Jeg har til og med sett dem til 800Kr på finn.no.

 

Problemet med disse forslagene er i et lite kabinett så kan dette bli mye varme å dytte på, varmestrålingen vil varme opp alle andre komponenter i maskinen også. Forslaget om et GTX950 er derfor kanskje å foretrekke, da det trekker mye mindre strøm enn GTX770/R9 280X.

Lenke til kommentar

Ser fort at jeg like gjerne kan ha et miditower. Jeg likte godt det oppsettet du nevner. Hvor lenge kan jeg se for meg at denne holder tritt ift. nye spill ol?

 

Jeg vil si det allerede er så godt som utdatert. Men det vil fungere i massevis for CS som var kriteriet du satt originalt.

 

Det er ventet nye skjermkort med krympet produksjonsteknikk nå i sommer. Vi regner faktisk med at de blir lansert i morgen natt. Disse kortene får plass til dobbelt så mange transistorer på samme areal som dagens kort. Det gir lavere strømforbruk, og høyere andel brukbare chips per silisiums wafer. Som igjen gir mulighet for lavere priser.

 

Kort sagt: Vent et par uker/dager med å velge skjermkort. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...