Gå til innhold

Madla, 26. juli - erfaringer?


Anbefalte innlegg

hei :) 

 

Jeg har fått innkalling til førsteganstjeneste på Madla, 26. juli, og lurte på om noen har vært i sjøforsvaret og dermed har erfaringer?

Har nemlig ikke peiling på hva jeg går til, og hadde vært greit å vite litt hva som skjer på rekruttskolen osv. :) 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Var på madla i 2011 i luftforsvaret, pass på at du klarer fysiske krav, så du slipper å være med på morgentrim før frokost (dvs. 5-6 om morgenen).

 

Suger hardt å sove på rom med 10stk om du sover lett som jeg gjør, men du vil vokse noe enormt på opplevelsen. Enormt verdifult i ettertid så kjemp deg gjennom uansett hva som skjer.

Lenke til kommentar

Var også på Madla i 2011, luftforsvaret. 

 

Følg Forsvarets treningsprogram for 3000 meteren om du løper denne over 15 min. Det er greit å være i grei fysisk form, så slipper du å oppleve sjokket jeg gjorde. 

 

Rekrutten er preget av mye nytt og drilling på mye rart man ikke gjør i det sivile liv. Jeg syns det var morsomt og holdt meg positiv til det meste. 

 

Siter meg gjerne om det er noen spørsmål, så skal jeg prøve å svare på spørsmål rundt Luftforsvaret, Madla, Kjevik Leir og Ørlandet. 

Lenke til kommentar

Tips til ka som er det kjekkaste å søke seg vidare på etter rekrutten? Brannmann må vere kult, men veldig få som kjem inn..

Har hørt wing-ops skal vere bra?

 

WingOps er en kontorjobb, så hvis brannmann var 1.valget er det et stykke unna :p 

 

Er et bra valg om du er interessert i fly og vil ha turnus.

Lenke til kommentar

Sikkert spennende å være crew chief ass. hvis man liker fly og tekniske oppgaver - det skjer jo alltids nye ting; ulike load outs på flyene (tanker, våpen, pod'er), større eller mindre øvelser der andre nasjoner kommer til stasjonen, å få lov til å gjøre flere arbeidsoppgaver ettersom man blir mer erfaren, stå på skarp beredskap med QRA'en... Tror man får følelsen av å faktisk bidra med noe. Men langt mindre samarbeid og kontakt med andre vernepliktige enn man har i de fleste hæravdelinger, da.

Sikkert ikke så spennende om man synes fly er dritkjedelig. Men da får man nok ikke den tjenesteplassen heller :p

Endret av krsvgr
Lenke til kommentar

Når det er sagt, vil jeg anbefale sanitet (gitt at du liker førstehjelp/helsearbeid, såklart). Mest grønn og 'spennende' tjeneste har nok de som får bli værende på Sessvollmoen etter endt nivå 3-kurs (aka de som gjør det best på kurset og ønsker å bli værende der).

 

 

 

Forsvaret har i bunn og grunn standard sanitetsutdanning uansett hvor du er. Nivå 2 (en uke) får man ila rekrutten, nivå 3 (flere moduler, men totalt ca 7-8 uker for vernepliktige i luft/sjø) får man som "fagspesialisering" etterpå. Tjenesten etterpå er derimot ganske forskjellig fra avdeling til avdeling. 

Sanitetssoldatene fra luft (og sjø) skal etter endt kurs bemanne alle sykestuene forsvaret (FSAN) har rundt omkring. Som regel støtter man ved daglig drift i sykestua, i tillegg til å støtte sanitetsutdanning og -beredskap i leiren forøvrig. Avhengig av behovet der man er. I tillegg har det pleid å være en tropp på Sessvoll som generelt driver mer "grønn" sanitetstjeneste (feltambulanse, beltevogn, lastebil osv.) og støtter undervisning og arrangementer/øvelser i nærheten etter behov - enten som markører eller som skarp san-støtte. De som gjør det godt på kurset får stort sett det tjenestestedet de ønsker seg - de som ikke gjør det godt må ta til takke med de plassene som blir igjen.

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1709155 

Lenke til kommentar

Tja, kanskje crew chief ass hadde vore spennande :)

Nivå 3 kurs på Sessvollmoen? Er det en del av sanitsoldatkurset?

Ja. Alle sanitetssoldater i forsvaret får nivå 3, videregående førstehjelp. Det er det som er san.soldat-kurset. For sjø og luft er dette felles, og foregår hos Forsvarets Sanitetsskole på Sessvollmoen (rett nord for Gardermoen). Hæren kjører egen utdanning (samme kurset) for sine egne san.soldater i sanitetsbataljonen (på Setermoen, høres likt ut, men ligger i indre Troms). :p

 

De beste fra hvert kurs pleiede å få stilling i en sanitetstropp på Sessvollmoen. De hadde ganske mye grønn tjeneste, noen fikk ta utrykkningslappen, de stilte skarp sanitetsberedskap på mestringsøvelsen til befalsskolen og på noen sivile arrangementer... Sikkert FOS nå om dagen også, siden det er flytta til Sessvoll. De kjørte beltevogner, ambulanser og MBer. Tror det var en innmari kul tjeneste.

 

De som ikke fikk stilling der ble sendt til en av forsvarets sykestuer som sanitetsassistent (evt på fartøy, hvis de tilhørte sjøforsvaret). Noen hadde turnus, tror jeg. Da var det ren tilfeldighet hvor spennende hverdagen ble (alt fra veldig kul til ganske ensformig), men tror de innførte en ordning der man samla alle san.soldatene på Sessvoll igjen så og så ofte for å ha felles grønn tjeneste. Type skyting, stridsteknikk osv.

 

 

 

 

Lenke til kommentar

Er det noke særlig utenom kontorjobber i luftforsvaret da? Det eg kjem på er brannmann, vakt og sanitet

Mission Support, så får du kanskje en tur i baksete på F-16 ;-)!

 

Våpen assistent er gås en mulighet. Da forbereder du utstyret på flyet (pods, gatling gun etc). Var selv RUA og hadde en spennende tjeneste.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...