Jump to content

Den Ukjente

Medlemmer
 • Content Count

  557
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Den Ukjente

 1. Her er flere nyanser, slik jeg ser det. Mange av vannkraftverkene vi har er eldgamle. NVE anslår at vi ved å bare oppgradere disse til nyeste standard kan hente ut 6-8 TWh. Til sammenligning ble det produsert 9,9 TWh vindkraft i Norge i 2020. Som kjent skattlegges vannkraft svært hardt, mens vindkraft subsidieres. Det er rimelig å anta at dette er en av grunnene til at eiere av vannkraftverk rett og slett ikke ønsker å ta investeringen ved å oppgradere, da det rett og slett er ulønnsomt. Personlig mener jeg dermed det er tullete å subsidiere vindparker i hytt og gevær, istede for å lette på skatter og avgifter for vannkraftverk, samt gi insentiver for å oppgradere disse. På denne måten ville vi unngått rasering av norsk natur, i tillegg til at vi ville unngått å legge millioner av kroner i lomma på utenlandske vindkraftselskaper.
 2. Jeg har (heldigvis) fleksitid, så jeg kan komme og gå når jeg vil. Takk for tips! Se der ja! Det var jeg ikke klar over. Takk!
 3. Da gjelder det å starte tidlig skjønner jeg, ja. Ulven/Manglerud, gjelder det begge veier, eller?
 4. Hei! Jeg har fått meg ny jobb i Lillestrøm som jeg begynner i nærmere sommeren. I den forbindelse må jeg gjennom Oslo to ganger om dagen, da jeg bor sør for Oslo, mot Moss. Hvilke tider er rushtrafikken på sitt verste gjennom byen, og hvor mye ekstra tid må jeg regne med? Nevn gjerne også hvor det er. Raskeste vei, og veien jeg ser for meg å kjøre, er forøvrig E6 hele veien. På forhånd, takk!
 5. Kjører selv A3 etron 2018 modell, med lite ekstrautstyr. Fantastisk god bil å kjøre, med god akselerasjon og comfort, og ikke minst fin å se på. Dog er det ett par minuser.. Elektrisk rekkevidde er den største. Nå om vinteren kommer jeg ikke mye lenger enn en mil på batteri. Om sommeren: Rundt 3 mil. Skal bytte bil i juni, og da blir det utvilsomt nye Golf eStyle Hybrid (Tidligere GTE). Har prøvekjørt den, og der har du fantastisk mye standardutstyr, god rekkevidde på EL (4 mil vinterstid), og en hel del andre småting. Forstår det slik at du har funnet ut at disse bilene egentlig er for små for deg, men skulle du likevel falle på denne biltypen, vil jeg heller anbefale deg en Golf GTE/eStyle Hybrid. Lykke til med bilvalget!
 6. Jepp, de må splitte fiberen, og sette opp en sentral. Entrepenøren hadde sendt de et tilbud, og han sa at basert på hans erfaring, ville Telenor godta tilbudet. Det vil vise seg. Entrepenøren har sendt tilbud for splitting av fiber og sentral. Som sagt, entreprenøren sa han selv regnet med at Telenor ville godta tilbudet. Jeg har forøvrig lite erfaring med dette, annet enn det entreprenøren har sagt. Det kan forøvrig legges til at de med denne jobben også vil klargjøre fiber for eventuelt andre fremtidige boliger i umiddelbar nærhet.
 7. Muligens. Men samtidig burde de kunne fortelle meg at de har fiber i området, uten at de er helt sikker på nøyaktig plassering. Virker som om de bruker samme systemet som jeg har tilgang til, ved å se hva jeg kan få på min adresse per dags dato. Forøvrig så er det ikke tomme rør. Det er trekkerør med fiberkabel som ligger der, og går til et annet boligfelt. Dette bekreftet som sagt entrepenøren for meg.
 8. Da ser det ut til at saken har fått en løsning for min del. Entreprenøren Telenor benytter ringte meg i dag. Da viser det seg at det går en fiberkabel rett utenfor tomtegrensa vår, langs fylkesveien. Dette er noe jeg har mistenkt lenge, da det ble gravd ned rør av noe slag for en del år tilbake. Dog har ingen kundebehandlere hos Telenor evnet å fortelle meg at det er deres, enda jeg har spurt en hel del ganger om det er deres rør, og eventuell fiber som ligger der. Ergo er alt som må til å grave seg ned til fiberkabelen, sette opp en sentral, og legge fiberen inn til huset vårt. Setter uansett stor pris på alle svar!
 9. De trenger bare å grave langs med veien, så vidt jeg kan forstå. De har ikke begynt enda - de har kun godkjent prosjektet for utbygging, og signert avtaler med husene i boligfeltet. Jeg vil tro de begynner når våren kommer. Hva angår telefonledningen, er denne lagt i bakken, tror jeg. Dog, jeg har ikke tenkt tanken på at den faktisk kan henges i telefonstolper etc. Takk for at du satte meg på den tanken! Dette gir meg hvertfall litt håp! Forøvrig kan det nevnes at Telenor ringte i dag, etter at jeg sendte de e-post på fredag. Da snakket jeg med en hyggelig kar, som sa han hadde sendt saken over til avdelingen som hadde med fiberprosjekter osv, for å se om vi kunne inkluderes i prosjektet de har godkjent.
 10. Jeg regner med å måtte grave fra tomtegrense og inn til huset, noe som i seg selv er 50-100 meter. Fra nærmeste boligfelt er det dog inntil riksvei, noe jeg ser på som utfordrende.
 11. Hei! Jeg har over tid mast på Telenor for å få fiber til området vi bor i. Nå har det kommet for fullt, men Telenor ønsker ikke å tilby oss fiber, da vi ligger som et frittstående hus et par hundre meter bortenfor boligfeltet de nå bygger ut fiber i. Er det noen som har erfaring med å overtale Telenor til å grave og legge fiber de siste meterne fram til sitt eget hus, uten at man bor i boligfelt? Jeg skulle da tro de var interessert i dette, da det i framtiden kan komme hus mellom oss og nåværende boligfelt. På forhånd, takk.
 12. Den Ukjente

  Tesla bærearmer

  Har jobbet på hovedlageret til Tesla i Norge, og kan skrive under på at det ikke bare er bærearmer det går mye av..
 13. Jeg skal ikke snakke for andre, men for egen del er det flere faktorer. Ja, Norwegian tapte 2 milliarder i fjor, og har gjeld nedover ørene. Men underskuddene de siste årene har vært planlagt, slik jeg har forstått det. Ekspansjon > Lønnsomhet. Nå var jo planen å flate ut ekspansjonskurven, og øke lønnsomheten. Dog har de tatt en høy risiko ved å ekspandere så fort. Problemene med både 787, MAX-flyene og Trent-motorene har stukket kjepper i hjulene for den opprinnelige skjøre planen deres. Likevel valgte jeg å investere i NAS ettersom jeg ikke tror staten lar de gå konkurs slik det er nå, i disse virustider. Isåfall må de også la SAS, Widerøe og andre fly- og reiseselskap også gå dukken hvis de ikke selv klarer å holde seg flytende (Flyanalytiker ga nettopp SAS noen uker uten hjelp fra staten før de går konkurs). Risiko? Ja. Men som nybegynner satser man ikke penger man ikke har råd til å tape. Og da må man brenne seg før man lærer, uansett hvor mye man blir fortalt at man ikke skal gjøre det.
 14. Er helt ny i gamet, og har lite peiling. Jobber med å lese meg opp, men har tenkt lenge på å starte med å kjøpe noen aksjer med høy risiko. Endte opp med å kjøpe NAS da det var på sitt laveste denne uken. Vet at selskapet er skyhøyt gearet, og at det har gigantiske problemer med likviditeten, men likevel: Hvorfor ikke kjøpe for noen skarve lapper, og se om ikke selskapet blir reddet eller kjøpt opp, og aksjen skyter til værs? I så fall vil man jo få en hinsides høy avkastning, for relativt små investeringer? Dette er hvertfall mine tanker. Men så kommer spørsmålet: Det må da være en grunn til at det virker som om bare idioter som meg tenker slik? Hva er det som gjør at de/dere som har greie på dette ikke gjør det samme?
×
×
 • Create New...